Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen grip,öksürük ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçmeyen grip,öksürük ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen grip,öksürük ve ateş
    Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 23:16
kadir bey kızım yaklaşık 2 haftadır grip ama ateşsizdi ve hafif bir öksürüğü vardı,2 gündür ateşi çıkmaya başladı,burun akıntısı sulsu ve çeşme gibi,öksürüğü çok şiddetlendi,geçen hafta dra götürdük antibiyotiğe gerek yok dedi,vicks in vapodry şurubunu verdi öksürük ve burnu için ama mümkün değil içiremiyoruz,bugün ateşi 39,1 e kadar çoktı kulaktan ölçtüm,çok korktum,dıştan çok belli olmuyordu ateşi,o rakamı görünce hemen paranox s fitil verdim,ılık bir banyo yaptırdım 5 dakikalık ama üşümüş olmalı ki kıyameti kopardı,kafasını yıkamadım ateş yüksek diye.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 00:10
Atesi dusurmeniz size veya cocuga bir sey kazandirmaz. Bunlarin hepsi luzumsuz show'lar. Atesij bir vazifesi var. Atesi dusurerek hicbir hastaligi tedavi edemezsiniz. Atesi cikaran  'hastaligi' tedavi etmeniz gerekir.Hicbir oksuruk surubunu da vermeyin. Oksuruk de vucut savunmasidir, oksurugu keserseniz, hastalik gogusune iner. Grip icin sadece benim anlattigim; limonlu bal, serum fiz. ve ColdMix'i kullanin. Antibiyotik icin, kan sayiminda WBC degerinin yuksek olmasi gerekir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 00:37
teşekkürler kadir bey,başucuna mendil içersine biraz viks koydum,burnu tıkalıydı,bir de sıck suyun içine biraz viks koyduk onu da koyduk odasına,nefesi açıldı sanırım daha rahat uyuyor,peki viksi bu şekilde(sıcak suyun içinde) soluması zararlı değidir,l değil mi?
bir de önce fitil koydum ateş düşsün diye ardından hemen ılık duş yaptırdım. ılık duştan sonra gözlerde ağırlaşma oldu kızımda,havalşe ile ilgili yazınız okudum(ateş ve tedavisi),gözlerde ağırlaşma oldu ama öyle bilinç kaybı farketmnedim ben,sadece uyku hali oldu,gözlerini zor açık tutuyordu,öyle kasılma çırpınma olmadı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 01:37
Havalede; ayni "sara nobeti" gibi kasilmalar olur. Atese bagli havaleninde bir zarari yoktur. hic korkmayin, insallah olmaz ama, olursa da bir sey yapmayin. ParaNox S yerine ParaNox120 fitilini kullanirsaniz, havaleyi de onlersiniz (yanliz tesir etmesi 8 saat sonradir). Vicks'in bir zarari yoktur. Bulabilirseniz; ColdMix daha pratiktir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Mar 2012 Saat 18:50
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 11:16
kızım 11.200 gr yaşı:19 aylık paranox120 kullanabiliriz yani değil mi?hocam  gribal bir ateş bizimkisi de ama genital bölgesiin üst  kısmı kıpkırmızı kanamış gibi,idrar yolu enfeksiyonu da geçiriyor olabilir mi?bir yerde organik kökenli havaleler beyinde hasar bırakabilir diyordu,o yazıyı okuyıunca korktum ve ateşi 38.3ü bulunca hemen paranox fitil yapıyorum  havale geçirmesin diye,size ne kadar teşekkür etsek azdır..KizBebek
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 18:59
"- genital bolgenin ust kismi-" demekle; tuylenme olan kisimmi, yoksa, ic kismimi demek istiyorsunuz? eger ic kismi ise, sabunlu sicak su ile yikayin, hatta biraz "oturma banyosu" gibi 5-10 dakika oturtun gecer. Eger tuylenme olan bolge kizarik ise, pisik kremini her actiginizda surun. Bizim bahsettigimiz "havale";  Atese bagli havale. Onlarin "organik" dediklerinde, zaten beyinde bir hasar vardir, ondan havale oluyordur. Ama bunu bu sekilde size anlatmazlar, korkmanizi ve her havalede doktora gitmenizi saglamak icin, laflari boyle egirip-bukup soylerler.Tabii, neticede havaleyi yapan atese sebep olan hastaligin tedavisi icin zaten doktora gideceksinizde, zaten doktora gitmisseniz ve tani konmussa, aksam havale gecirdi diye tekrar tekrar doktora gitmenin bir anlami yoktur. Yoksa, havale gecirdi; yan gelip yatin demiyorum.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.