Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
EBRUSA
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
|
Konu: BÜYÜME VE GELİŞME Gönderim Zamanı: 12 Mar 2012 Saat 17:11 |
Hocam Merhaba,
Ece bennu 17 aylık oldu. Doğum kilosu 2,960 kg, 47 cm boy.Şimdi 10 kg - 78,5 cm boy.İştahsız yemek yemek istemeyen bir bebek.Daha önce de bahsettiğim gibi kusmaları var.Bir uzmana daha götürdüm beslenme şeklinde değişiklik yaptık.Motilium ve Zantac şurup verdi ilave,hepsini uyguluyoruz kusmalarımız yok denecek kadar azaldı.Dr.besleme saat ve miktarlarımızı sorduğunda verdiğimiz yanıtlarla kusması ayrı bir problem onu halledeceğiz ancak beslendiği miktara göre gelişimi az dedi.Besin alerjisi,çölyak, hormon gibi bazı noktalar üzerinde durdu ve bazı kan testleri istedi.Testleri bu hafta yaptıracağız ama çok huzursuzum.9. ayda da benzer testller yapılmıştı, ultrason,kan tahlileri, hormon, enzim, gaita...vb.Hepsi temiz çıkmıştı.Şimdi yine benzer testler istendi başka bir doktor tarafından, yeni olan sadece besin testi.Benim çocuğunmda ne olabilir hocam? Elbette test sonucu görmeden, muayene etmeden bir şey bildiremezsiniz ama rahatlayabilmek adına cevap ya da cevaplar arıyorum. Destek ve yönlendirmelerinizi rica ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla
|
Bize verilen en büyük hediyelere iyi bakmak için tüm çabamız.Seni çok seviyorum minik kızım Ece Bennu...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2012 Saat 18:37 |
Sadece; bosuna masraf, bosuna eziyet olacak. siz ugrastikca daha beter testler isteyecekler. Bundan sonraki doktor, goreceksiniz "barsak biyopsisi" isteyecek.
|
 |
EBRUSA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Mar 2012 Saat 14:38 |
Gelişimine baktığınızda normal sınırlarda mı kabul ediyorsunuz, yaptırmayım mı bu testleri?
Sevgiler...
|
Bize verilen en büyük hediyelere iyi bakmak için tüm çabamız.Seni çok seviyorum minik kızım Ece Bennu...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Mar 2012 Saat 18:21 |
3.5 kilo doganlara gore az, ama durum boyle degil. Sizin dikkat edeceginiz, muntazam kilo alimi varmi, yoksa gerisi hikayedir.
|
 |
EBRUSA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 15:50 |
Doktor Bey Merhaba,
Ece Bennu dediğiniz gibi her ay 200 gr bile olsa alıyor. Kızımdan istenilen kan tetkitlerinde altta belirttiğim değerler dışında hepsi normal aralıkta. İstenilen Testleri özetlemek gerekirse : Tam Kan Sayımı, AVI, ASI, IgE, IgA, Anti Gliadin IgA, IgG, Anti Endomisyum IgA, IgE, İnek Sütü Alerjisi, Kolesterol ( Total, HDL, VDL, ASL(SGOT), ALT(SGPT), VLDL
Ece Bennu doğdu doğalı 3 kez solunum yolu enfeksiyonu geçirdi,sık hastalanan bir bebek değil ama değerler endişe verici gibi mi sizin için? Çölyak,Karaciğer ya da Kalp problemi var mıdır sizce? Dediğiniz gibi bu sonuçlardan sonra bir de biopsi isterlerse şaşırmayacağım ancak bunlar yaptırdığım son testlerdi ben başka test yaptırmak istemiyorum.
IgA - 7 mg (Ref. 21 -117 mg/dL)
AST(SGOT) - 43 U/L (Ref. 5 - 34 U/L)
HGB - 13,1 g/dL (ref. 10,8 - 12,8)
HCT - 43,2% (Ref. 35 - 43 )
NE% - 23,6% (Ref.25 - 65 )
|
|
 |
EBRUSA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 18:37 |
Hocam,
Yukarıda yazanlara ek olarak kızımın ayakları çok terliyor.5 - 6 ay önce baş ve küçük ayak parmağında mantar olduğunu düşündüğüm bir renk değşimi farkettim, rutin kontrolünde doktoruna gösterdim, bu yaşta mantar olmaz dedi. biraz bekleyin, ayağına uygun olmayan ayakkabıdan olmuştur dedi.Bir süre sonra renk değişimini,tırnakta kalınlaşma izledi, kusma için götürdüğüm çocuk uzmanına sordum, mantara benziyor dedi Tyrosid krem verdi.Bir hafifleme var ama 3 haftadır kullanıyoruz, iyileşme yok.Parmak diplerinde şişme, kızarıklık, kaşıntı yok, parmak aralarında normal dışı bir görüntü yok. Sarı -kahve renk değişkliği tırnak uçlarında ve renk değişimi olan yerlerde kalınlaşma sarı renkte şefaf bir tabaka görünüyor. Farkettim ki şimdi de orta ayak parmağının tırnak ucunda var. Temizliğine,hijyenine çok dikkat ediyoruz, sık sık çorap değiştiriyoruz. IgA sı da tahlilde düşük çıkınca forumda okudumğum konular içinde Candida dikkatimi çekti. Acaba kızımın sorunu bu olabilir mi? Mide- barsak yollarını da etkileyen bir mantar türü, ayaklar ve ellerde de görülebiliyormuş. Doktorun çölyak şüphesinin aksine bir mantar enfeksiyonu yaşıyor olabilir miyiz?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 19:24 |
Haklisiniz, yapilmayan bir "Gebelik testi" kalmis. Anemisi filan yok, terlemeside yapisal bir durum. Yenidogan bebekte bile mantar enfeksiyonu olabiliyor. Agizda olan "Pamukcuk" bir mantar hastaligidir. Trosyd'e devam edin. Candida, 1. aydan sonra gorulmez. Fazla kurcalamayin.
|
 |
EBRUSA
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2012 Saat 17:15 |
Hocam,
İyi ki varsınız, çok teşekkür ederim. Burda benim gibi bir çok ebeveyne verdiğiniz destekle daha rahat büyütüyoruz çocuklarımızı...
Mantar sorunu için Trosyd' e devam ediyoruz ancak bir değişiklik yok. Sizce ne kadar bir sürede bu sorunu aşabilirliz? Yaklaşık 5 haftadır kullanıyoruz kremi, farklı bir öneri ya da uygulamanız var mı?
|
|
 |