Hocam merhaba,
Size 2 sorum olacak, umarım cevaplarsınız. 27 aylık 93cm ve 13,4 kg bir kızım var.
1)Doğumundan itibaren gittiğimiz bir kaç farklı doktor, kızımın kalbinde üfürüm olduğunu, çok büyük bir ihtimalle fizyolojik olduğunu, ama yine de bir eko çektirmemiz gerektiğini ifade etti.Bulunduğumuz şehirde sadece üniv. hastanesinde eko çektirme imkanımız var. Ama onlarda eko çekmek için önümüze kan tahlili, röntgen gibi aşamalar koyduklarından boşyere kızımı üzmemek için vageçtik eko çektirmekten. Eğer bu üfürüm fizyolojik ise ne zaman geçmesi gerekiyor, yada patolojik bir durum varsa başka bir belirtisi varmıdır.
2)Kızım 1 haftadır hasta, burun akıntısı,halsizlik ve balgamlı bir öksürüğü var. Ama bir türlü atamadı bu balgamı. Ben giribal olduğunu düşündüğüm için hiç ilaç vermedim.Ateş yok. İştahsızlık var.Ama kızım gün içerisinde bir kaç defa sırtım ağrıyo diye ağlayarak yanıma geliyor.Sırtını gösteriyor. Genel durumu iyi, ara ara öksürüğü dışında. Burun akıntısı da hep şeffaf. Bu arada doktora götürdük ve maalesef röntgen çektirdik. Doktor röntgenin temiz olduğunu söyledi, tonsillit ihtimaline karşı boğaz kültürü verdik.O da temiz çıktı, ama bu sırt ağrısı beni tedirgin ediyor, ciddi bişeyi yoktur değil mi? Ve bu öksürük ne zaman geçer acaba.
Şimdiden teşekkür ederim hocam.