Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beyaz leke...virtiligo ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeyaz leke...virtiligo ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifnida Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: beyaz leke...virtiligo ?
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2012 Saat 14:10
mrb hocam benim 28 aylık 13 kilo 91 cm boyunda bi kızım var
doğduktan 2 ay sonra karnında yaprak büüyklüğünde beyaz bi leke old.farkettik
fakat doğum lekesidir diye önemsemedik, öyle sabit kaldı ve büyümedi bi süre
geçen yaz tatilinde sırtına doğru uzadığını farkettim ve endişelenmeye başladım

4-5 ay önce çapa tıp fakultesine dermatoloji bölümüne götürdük özel bi ışıkla bakıldı cildi beyaz tenli old.için normalde çok abest durmuyor ama farkedilmeyecek gibi de değil, ışıklaa çok daha belirgin rahatsız edici gözüküyordu. profösör daha önce troid testi yaptırıp yaptırmadığımız sordu yaptırmadık dedik,  
göz ile ilgili bişeyden şüphelendi ve bi kağıda yazıp bizi göze gönderdi,göz muaynesinde şüphelendiği bullguya rastlanmadı temiz çıktı.

temiz çıktığı için korkulacak bişey olmadığını, ama takip edilmesi gerektiğini kesin tanı için parça alınnıp biyopsiye gönderilmesini ama çok ağladığı ve küüçük old.için seneye ertelenmesi gerektiği söyleyip bizi gönderdi.

internette araştırdığım kadarıyla virtiligo hast.çok benzziyo eğer öyleysede kesin bi tedavi yok sanırım, en büyük endişem vucuda hatta yüzüne doğru yayılması Cry kız çocuğu sonuçta ne yaparız böyle bişey olursa...kızımçok beyaz tenli koyu tenlilerde daha ağır boyutta seyrediyor sanırım, amabeyaz tenli olmasına rağmen çok rahatsız edici bi görüntü..

bu konu hakkında ki fikirlerinize ihtiyacım var sizde virtiligo hastalığı olabilir mi kızımın resmini çekip sizce göndereyim mi? alt tarafta attığım linkteki resimde ki old.gibi beyaz leke mevcut bizde de ..parça parça değilde bütün halinde....

http://www.itf.istanbul.edu.tr/dermatoloji/vitiligo1.jpg

Düzenleyen elifnida - 23 Şub 2012 Saat 14:13
Yukarı Dön
elifnida Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2012 Saat 14:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2012 Saat 07:30
Ist. Universitesi boyle yapiyorsa, olmusuz haberimiz yok. Bariz "VITILIGO" . Daha neyi arastiriyorlar? Yapilacak bir sey yok, yaninda bu mevzuyu cok konusmayin, konustukca, morali bozuldukca artis gosterir. Bu mevzuyu ortun ve etrafinizdakilere de tembih edin, bu mevzuyu acmasinlar, cocuga sual sormasinlar. Bu konuda tam bir "DESPOT" olmanizi istiyorum Gerekirse etrafinizdakilerin kalbini veya kafalarini kirin, ama kizinizi uzmeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Şub 2012 Saat 07:30
Yukarı Dön
elifnida Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2012 Saat 00:32
tamam hocam dediğiniz gibi yapıcam kesinlikle ona hiç bi şekilde belli etmeyeceğim gerekirse büyüdüğünde doğum lekesi derim.

kesin tanı için yine de parça alınmasına müsade edelim mi hocam?
vitiligo hastalığının herhangi bi zararı varmıdır ?

birde neden dolayı olur benim hamileliğim de yanlış bişey yapmış olmamla alakalı olabilir mi
genetik midir ? eşimin dedesinin ellerinde 50 yaş sonrası beyaz lekeler oluşmuş, başka da kimsede
olup olmadığını bilmiyoruz.

şimdiden verdiğiniz cvp lar için tşk ediyorum kolaylıklar diliyorum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2012 Saat 04:18
Ne parcasi Allah askina, resmen deney kobayi yapacaklar. Ne sagligina ne omrune bir zarari yoktur. 2-3 nesil sonraki soyunuzda birilerinde daha cikabilir.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 10:49
Elifnida  hanım vitiligo yazısını görünce yazmak istedim bende bu hastalıktan var,19 yıldır 10 yaşından beri çok dr gezdik çok ilaç kullandım ışın tedavileri vs. girmediğim sıkıntı kalmadı size tavsiyem dr beyde yazmış zaten bu hastalığı çok anmayın ve lütfen kızınızı mutlu bir ortamda yetiştirin üzmeyin kırmayın kimsenin üzmesine izin vermeyin bu hastalık genetik evet ama stres üzüntü çok etkiliyor ben yıllarca insanların saçma sorularıyla mücadele ettim kırıldım Kadir bey çok güzel yazmış evet gerekirse etrafınızdakilerin kalbini kırın ama  kızınızın kalbinin kırılmasına izin vermeyin ve üzülmeyin kızınız üzüntüyü bilmezse mutlu bir çocuk olursa yayılmaz bu hastalık, parça aldırmayın sakın ben bile görsem vitiligo derim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 17:53
Ne diyebilirimki?   KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.