mrb hocam benim 28 aylık 13 kilo 91 cm boyunda bi kızım var
doğduktan 2 ay sonra karnında yaprak büüyklüğünde beyaz bi leke old.farkettik
fakat doğum lekesidir diye önemsemedik, öyle sabit kaldı ve büyümedi bi süre
geçen yaz tatilinde sırtına doğru uzadığını farkettim ve endişelenmeye başladım
4-5 ay önce çapa tıp fakultesine dermatoloji bölümüne götürdük özel bi ışıkla bakıldı cildi beyaz tenli old.için normalde çok abest durmuyor ama farkedilmeyecek gibi de değil, ışıklaa çok daha belirgin rahatsız edici gözüküyordu. profösör daha önce troid testi yaptırıp yaptırmadığımız sordu yaptırmadık dedik,
göz ile ilgili bişeyden şüphelendi ve bi kağıda yazıp bizi göze gönderdi,göz muaynesinde şüphelendiği bullguya rastlanmadı temiz çıktı.
temiz çıktığı için korkulacak bişey olmadığını, ama takip edilmesi gerektiğini kesin tanı için parça alınnıp biyopsiye gönderilmesini ama çok ağladığı ve küüçük old.için seneye ertelenmesi gerektiği söyleyip bizi gönderdi.
internette araştırdığım kadarıyla virtiligo hast.çok benzziyo eğer öyleysede kesin bi tedavi yok sanırım, en büyük endişem vucuda hatta yüzüne doğru yayılması

kız çocuğu sonuçta ne yaparız böyle bişey olursa...kızımçok beyaz tenli koyu tenlilerde daha ağır boyutta seyrediyor sanırım, amabeyaz tenli olmasına rağmen çok rahatsız edici bi görüntü..
bu konu hakkında ki fikirlerinize ihtiyacım var sizde virtiligo hastalığı olabilir mi kızımın resmini çekip sizce göndereyim mi? alt tarafta attığım linkteki resimde ki old.gibi beyaz leke mevcut bizde de ..parça parça değilde bütün halinde....
http://www.itf.istanbul.edu.tr/dermatoloji/vitiligo1.jpg
Düzenleyen elifnida - 23 Şub 2012 Saat 14:13