Hocam merhaba...
2,5 yaşındaki kızım dün evde koşarken ayak bileğinden ayağı katlanıyor (burkulma gibi) düştüğü yerde herhangi birşey yok, çarpma, çarpılma yok. Ayağına basamadı. Şişme yok, renk değişikliği yok, bileğini ve parmaklarını oynatıyor ama üzerine basmıyor. Akşam acile götürdük (200 kişi arkasına beklemeye alındık, acildeki durum bu ) Sonra özel bi hastaneye gittik, olayın pazar günü olması sesebiyle ortopedist bulamayacağımızı, bu geceyi ağrı kesici ile geçirip ertesi sabah (bugün) ortopediye gitmemizi söylediler.
Bu sabahsa uyandığında topuğunun üzerine basarak topallayarak yürüdü. Yeniden acile gittim. Ayak bileğinden ve ayağından 2 film çekildi. Doktor, kırık çıkık yok, 3-4 güne düzelir. ağrı kesici verin yeter dedi. Ben tatmin olmadım ortopediste gittim. O da bana tam bacak filmi alalım kaval kemiğinde küçük bi kırık olabilir dedi. (ama çocuk emekler pozisyonda bi sıkıntı olmadan durabiliyor, ayakta da duruyor sadece yürüme hareketinin son halkası olan parmak uçlarına yükü veremiyor) ben filmi çektirmeden eve geldim. Topuk üzerine basarak topallayarak oynuyor, koşuyor, oturuyor.
1-Kırık olsa illa bi araz vermez miydi?
2-Böyle durumlarda ibufen mi dolven mi önerirsiniz?
3-Teşekkürler..