Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BETA HEMOLİTİK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBETA HEMOLİTİK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Konu: BETA HEMOLİTİK
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 10:49
Kadir bey öncelikle tekrar bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederim.Sizin engin bilgileriniz,biz annelerin yüreğine sular serpiyor,Allah razı olsun..

2006 doğumlu kızım 3 senedir kreşe gidiyor,ilk yıl herçocuk gibi çok hastaladı,geçen yıl çok sık bir hastalığımız olmadı ama bu sene sanki ilk yıldan bile çok hastalandık ve antibiyotik kullandık.Geçtiğimiz perşembe günü keyifisizdi,cuma günü ateşlendi diye okuldan aradılar,doktora gittik,boğazının kızardığını ve BETA gördüğünü söyledi doktor bey,ve aynı gün boğaz kültürü istedi.Ateşi doktorda 39 du.akşama dahada yükseleceğini o yüzden 3 tane antibiyotik iğnesi verdi,ayrıca antibiyotik te yazdı.İğnelerin ilkini ogün vurdurduk,cumartesi ve pazar da bir doz olarak vuruldu.Hafta sonu boyunca ateşi olmadı,keyfi yerinde,ayakta kızım.Bugün boğaz kültürünün sonucunu aldık.A GRUBU BETA HEMOLİTİK STREPTOKOK çıktı.Doktor bey de ayda bir olması gereken bir iğneden bahsatti,kış boyunca ayda bir kez vurulacakmış,Bu iğne penisilin iğnesimidir? Bu hastalık hakkında beni korkutttu kalbine vurabilir?romatizma yapabilir falan gibi,nedir bu hastalık,bu iğneyi vurduralımmı? Korkulacak bir durum varmı?bilemedim,yardımcı olursanız çok sevinirim.
teşekkürler,
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:49
Sakin ha, cok cahil bir doktor. Bogaz kulturleri, ureyen bakterinin  "Beta hemolitik" oldugunu soyleyebilir am bunun hicbir onemi yoktur. Muhim olan "A-Grubu" olmasidir. Bunuda kultur soylemez ama, bu hususu labotaruvardaki "muhterem" de bilmez ve boyle 'sallama' rapor verirler. Bu yasta olmaz ama gene suphe ederseniz, "StrepA" testi yaptirin. Bu test, cok spesifik olup, sadece "A-Grubu Beta Streptokok" oldugunda (+) netice verir.Sakin o "her ay igne" vurma isine girmeyin, tam uckagit. BU tedavi, her Streptokok enfeksiyonlarinde uygulanmaz, sadece ve sadece " Kalp Romatizmasi" teshis edilenlerde uygulanir. Kalp romatizmasi da 3 yasinda duyulmus, gorulmus bir sey degildir ( Turkiye haric).   
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:54
Bu strep A testini herhangi bir laboratuvarda yaptırabilirmiyim ? Birde şuan antibiyotik tedavisi devam ediyor,testi ne zaman yaptırayım???
teşekkürler,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 18:50
Bu testin bir diger ustunlugude, kultur gibi antibiyotikten etkilenmez (zira enzimatik bir testtir, ama doktorlar bunu bile bilmezler) . Hemen yaptirin. Ayni bogaz kulturu gibi alinir, 15 dakikada netice verir. Her laboratuvarda yapilir, yeterki ellerinde bunun "kiti" olsun.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2012 Saat 13:38
Kadir bey bu raporu veren lab.ile görüştüm,zaten raporun altında şöyle bir not düşülmüş : "Boğaz kültüründe özel bir istek ve klinik gereklilik olmasa da A Grubu Beta Hemalitik Streptokok araştırılmaktadır" yazıyor,Lab.daki bayanda biz önce boğaz kültürüne bakıyoruz,üreme olduysa bir üst testinide çalışıyoruz dedi.Bu durumda testin sonucu doğrumu oluyor? Ayrıca yaptır derseniz StrepA yı yaptırıcam.Bir de şu aşamadan sonra ne yapmamı önerirsiniz ?? Bu iğneyi yaptırmam mı gerekiyor??
Teşekkürler,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2012 Saat 23:40
Igne yaptirmayi dusunuyorsaniz, yaptirin. Ben bosubosuna igne olsun istemiyorum.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 11:09
Hayır tabikki iğne olmasını istemiyorum,o yüzden de bu kadar kafanızı şişirdim.Bizim şuanda antibiyotik tedavimiz devam ediyor,zaten sadece antibiyotik içiyoruz.Bitene kadar devam edicez.Sonrasında iyileşmiş oluyor demi?? zaten kızım iyi şuanda..sadece korktuğum için bu kadar çok soruyorum.iğne falan yaptırmak istemiyorum ama bu konuyla ilgili yarım kalan bir tedavisi olsun istemiyorum sadece ..O yüzdende şu saatten sonra ne yapmam gerektiğini de söylerseniz çok mutlu olucağım..
Teşekkürler, 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 18:17
Bu seferki; iyi-kotu, bu sekilde gecsinde, bundan sonra bir daha "Bogaz kulturu" istendiginde, sakin yaptirmayin, sadece  "StrepA" testi isteyin. Hem 15 dakikada netice alirsiniz hem daha guvenilirdir. O yaptiklarini iddia ettikleri " ust test" ne idi onu da sormak vardiya neyse. Ben Cerrahpasa da "Mikrobiyoloji asistanligi" yaparken bu test yapilamadigi icin, rapora sadece "Beta Hemolitik Streptokoklar uredi" diye yazabilirdik. Tabii bu dedigim, 1971de... 1980 sonrasi durum ne oldu bilemem.    
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.