Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum hasta(karın ağrısı,kusma)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum hasta(karın ağrısı,kusma)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum hasta(karın ağrısı,kusma)
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 12:17
Merhaba kadir bey;

Oğlum 3 yaş 3 aylık. Gündüz sesinde hafif çatallanma hissettim ama keyfi yerindeydi.Dün akşam sütünü içtikten hemen sonra karnım ağrıyor diye kıvranmaya başladı ve yattıktan bir müddet sonra kustu.rahatladı.sonra ateşi çıkmaya başladı.Azıcık su içti yine çıkardı.ateşi bir ara düştü tekrar çıktı.sabaha kadar mızmızlandı kıvrandı.Sabah kalktığında halsiz ateşli ve iştahsızdı.Hiçbir şey yemedi.
Şu an burnu açık,akma yok.çok nadir kesik kesik yavaş yavaş öksürüyor hafif hırıltı duyuyorum öksürürken.Ibufen verdim şimdi uyuyor.Boğaz enfeksiyonu kan tahlilinde belli olurmu?Yoksa streap A testi mi yaptırmak gerekli anlaşılması için.Yada 3 yaşındaki çocukta bu enfeksiyon olur mu?(benimde boğazlarımda hafif ağrı var acaba bulaştımı benden)
Nasıl bir yol izlemeliyim*
Teşekkürler...
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 12:22
Hocam birde ıbufen ve medicold aynı işimi görüyor.medicold versem dahamı rahatlatır oğlumu?
Viral mi yoksa bakteriel bir enfeksiyon mu nasıl anlayabilirim doktora götürmeden.?
Şimdi acile gitsek yapacakları şey belli boğazları kızarmış diye antibiyotik verecekler.Gerçek boğaz enfeksiyonu nasıl seyreder?

Düzenleyen esra4 - 29 Oca 2012 Saat 12:27
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 17:07
oğlumun şimdi şeffaf şekilde su gibi burun akıntısı başladı.arada balgamlı gibi öksürüyor.viral enfeksiyon olabilir mi hocam.?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 22:51
Eski maillere bakin.
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 14:10
hocam eski maillere göre ballı limon+serum fzyolojik kullanıyorum.
Oğlum ctesi gece ateşlendi demiştim.Ateşiyle uğraşmadım gözlemledim sadece.ctesi,pazar ateşi ara ara indi tekrar çıktı ve pzts çocuğum oynamaya başladı.Şu an ateş yok sadece geceleri uyutmayan  balgamlı öksürük ve burun akıntısı var.Ballı limona aynen devam ediyorum.Birde hocam bakteriel olsa ateş yinede yükselirdi değil mi?(gece öksürükten uyumaması korkutuyor kötüye çevirir diye)

Diğer ikizide pzts ateşlendi.salı akşamına kadar sürdü.Yine ateşe müdahele etmedim.sadece takip ettim.39.5 lara geldi.çarşamba sabahı hiç birşey olmamış gibi kalktı.Şimdi çok iyi.Ara ara öksürük ve akıntısı oluyor şimdi onunda ama diğeri kadar değil.
Ateş tedavi etmiş diyebilirmiyiz hocam.?

Düzenleyen esra4 - 02 Şub 2012 Saat 14:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 18:52
Tebrikler. Ilk anlatista bu kadar isi ogrenmis olmaniz, harika. Gordugunuz gibi egitim her seyin basi. Bakteriel olsa idi, atesi dusurdugunuzde de hasta tablosu devam ederdi. Bu durumlari 15 gun kadar surecek. Sizin durumunuzda olupta antibiyotik ve oksuruk surubu kullananlar ise, perisan vaziyetteler.
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 23:13
Değerli bilgileriniz sayesinde hocam.teşekkrler.Önceden 37 derece ateşi görünce hemen ateş düşürücüyü dayıyorduk.Oh iyi düştü derken tekrar tekrar hastalık uzayıp gidiyordu.Üstüne peditus,actifed,medicold.mışıl mışıl uyuyor toparladı derken hop sil baştan daha ağır tablo.doktor doktor gezmeler.Meğer o ilaçlarla günü kurtarıyormuşuzda haberimiz yokmuş.

Bu sefer eşime bana bırak karışma ateşlerine dedim.Oda sağolsun karışmadı.Şimdi ialç hiç kullanmadılar.Mışıl mılı uykudalar.Biraz sümük öksürük 15 gnüde geçireceğiz. protein ağırlıklı besliyorum.
oğlumun biri daha hiç antibiyotik kullanmadı(3,5 yaş)malesef şu peditus tarzı ilaçları çok kullandık.Ama şimdi onlardanda kurtulduk.yapay keyifte değiller doğal keyifteler Allaha şkür.
Tekrara teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:11
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.