Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Emrecik
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
|
Konu: Alerjik öksürük Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 23:15 |
Hocam oğlum 6 yaşında kreşe gidiyor.Burun tıkanıklığı, 3 gündür devam eden ateşi var. Ateşin savunma mekanizması olduğunu bilerek çok fazla rahatsızlık vermedikçe düşürmemeye çalışıyoruz.Ateş daha düşük seyretmeye başladı.Çok şiddetli öksürüğü var. Geçen sene sizin önerdiğiniz ve bir kere vurdurduğumuz decord 1/2 iğne ile bütün kışı rahat geçirdik. Ama geçen seneki şiddetli öksürük bu sene de bizi rahat bırakmadı. Şu anda çocuğun sıvı alımını sağlıyorum.Bal, pekmez veriyorum.Aile hekiminin önerisi ile çok şiddetli öksürdüğünde(mecburen) verdiğimiz aerus şurup geceleri alerjik kökenli olduğunu düşündüğümüz öksürüğü kesiyor ve daha rahat uyumasını sağlıyor.Malesef dr. kurbanıyız.Yanlış verilen antibiyotikler oğlumu bu hale getirdi. Geçen sene oğlum bu şekilde 2.5 ay öksürdü.Benzer yazılarınızda alerjik kökenli öksürüklerin yaşla birlikte kaybolduğunu belirtmişsiniz.Decord 1/2 iğneyi de devamlı zararı olabilir diye tekrar kullanmadık.Oğlumun bu öksürüğü atlatması için ne önerirsiniz.Teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118548
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 05:24 |
Decort sadece Krup veya Akut larenjit dedigimiz, durumlarda verilir. Eger oksuruk sebebi Grip ise, uzun surebilir. Boyle bir durumda oksurugu kestiginiz de, hadise goguse iner. Limonlu bal, serum fiz. ve ColdMix ile bu devreyi rahat gecirmeye bakin.
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 16:38 |
Hocam çok teşekkür ederim.Oğlumun ateşi geriledi ve karnım acıktı anneciğim dedi bu sabah moralide çok düzgündü.Öksürük de yavaşladı. Zor geçirilen 3 günün ardından oğlumun bu mutlu hali beni çok sevindirdi. Önerilerinizi dikkate alacağım. Siz biz anneler için umut kaynağısınız.Allah razı olsun.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 18:43 |
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 06:41 |
Kusura bakmayın hocam tekrar rahatsız ediyorum.Gündüzleri o kadar güzel bir tablo çizen çocuk geceleri uyuyamayacak, hatta midesi bulanacak derecede öksürüyor.Burun akıntısı, ara ara burun tıkanıklığı var.Gribi mevcut diye düşünüyorum.Çünkü hasta olduğunda onu yalnız bırakmayıp yanında bulunduğumdan bana da grip geçti.Ancak onun öksürüğü bir tuhaf.Ailemde alerjik öksürük ya da astım durumu var.Ama ileri derecede değil.Alerji testi yaptırdım.Bende de alerjik hastalıklara yatkınlık mevcut.Genetik hastalık açısından erkek çocuklarının anne tarafından etkilendiği düşünüldüğünde hastalık genetik olarak uygunluk gösteriyor.Malesef daha önceki tecrübelerimden dr.a da götürmeye güvenemiyorum.Dr.a götürsem bir sürü tedavi alıp o ilaçlara bağımlı olma durumu gerçekleşebilir mi?Çünkü eğer öksürüğü alerjik ise neye karşı alerjisi olduğu tam olarak tesbit edilemiyor.Size sorum.Eğer hastalığı alerjik ise tedavi edilmediği durumda ilerleme durumu gösterir mi?Oğlum için ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.
|
 |
Emrecik
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 11:41 |
Hocam kusura bakmayın üstteki soruma ek olarak hastalığın çocuğun ciğerlerine nüfuz edip etmediğini kan testi yaptırmadan anlamamızın bir yolu var mı?Eğer hastalık ciğerlerine nüfuz ettiyse antibiyotik kullanmadan doğal hangi ilaçları tavsiye edersiniz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 22:38 |
Bunlari uzaktan soylemem imkansiz. Biraz deneme yanilma yontemi ile halledeceksiniz. Hastaligin "cigerlere nufuz etmesi" onemli degil, hastaligin ne oldugu onemlidir.Viruslerin "nufuz etmesi" ile olan viral zaturreler kendiliginden duzelirler. Buna mukabil bakteriel olanlar (zaten asilarle bunlar son derecede nadir dir), onemlidir ve kuvvetli antibiyotiklerle tedavileri gerekir.
|
 |