Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tikandi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTikandi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Konu: Tikandi
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 01:29
Doktor bey kizim 3.5yAsinda simdi uykuda tikanir gibi bogazinda balgamla ama nefes almakta zorlanarak sanki bogazi daralmis gibi hem oksurdu hem nefes alamadi sakinlestirdim viks surdum ama burundan rahat nefes alabiliyor agizdan alirken verirken tikali gibi zorlaniyor ses cikariyor tisliyor gibi.kopek havlamasi oksuruk bunami diyorlar bilmiyorum ama sanki bogazi gogsu yirtilir gibi oksuruyor.aniden oldu uyumadan once hicbiseyi yoktu.
Astim falan degildir dimi cok korktum o tikanip aglamaya calisip bode aglayamayinca.bi akil verin ne olur

Simdi uyandi kriz yok ama cok balgami var oksurunce gogsu ve bogazi yirtilir gibi ses cikariyor cocuk oksurmeye korkuyor ama duzenli oksurugu yok .hic grip falan olmadan direk bole oksurukle hic karsilasmamistik.

Düzenleyen m.kübra - 25 Oca 2012 Saat 09:37

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118669
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 19:16
Gece olduguna gore; Krup veya Akut Larenjit dedigimiz durum. Viraldir, antibiyotik bir ise yaramaz. Bakteriel olan (Hemofilus Influenza) ActHIB asisi sayesinde artik gorulmuyor. Bugun mutlaka "Decort" ampul (1/2 ampul) adaleden yaptirin. Gunduzki iyi haline aldanmayin, yoksa 3 geceyi kotu gecirirsiniz. Baska bir tedavi gerekmez. Sakin antibiyotik, oksuruk surubu veya Nezle ilaci kullanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Oca 2012 Saat 05:25
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 23:23
Hocam krizi tekrarlamadi ama 2 gundur balgami cok fazla oyle aman aman bi oksurugude yok arada bie oksuruyor ama gogsu dolu. Igneyi vurduramadim bende rahatsizdim firsat olmadi. Bu balgam ilacsiz kendiliginden zamanla yok oluyormuydu. Telaslanmali miyim biraz burnuda akiyor gribemi ceviriyor acaba. Baska sikayetide yok hersey yolunda. Ne tavsiye edersiniz.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 05:29
1- Bu saatten sonra igne zaten gereksiz.
2- "-biraz burnuda akiyor gribemi ceviriyor acaba-"  boyle bir durum yok. Grip burun akintisi yapiyor.
3- Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 15:40
Hocam tekrar yardim istiyorum dunden onceki iki gun kizim atesliydi39 a kadar cikti bisey vermedim kendi kendine dustu dun iyiydi bugunde kulagim agriyor diye tek kulagini tutup agliyor illiadin aldik ama dogrumu yapiyorum yoksa gidip bi dr a gorunelim mi 10 gundur ole bole derken hasta geciriyoruz.
Hocam tekrar atesi cikmadi yalniz cok halsiz atesliyken bile boyle degildi.ayak ve bacaklarininda agridigini soyluyor ara ara. Damlayi bikere kullandim ama henuz etki etmedi ikinci kullanis icin umitliyim ama bakalim.

Düzenleyen m.kübra - 02 Şub 2012 Saat 16:47

Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 17:37
Atesi cikinca dr gittk amoklavin bid 400 ve iburamin cold vetdi illiadine devam et dedi orta kulak iltihabi var dedi agriyan kulaginda biz soylemeden. Sadece antibiyotigi alacagim. Kullanayam mi?
Bide carsamba tekrar gel bakalim dedi.

Düzenleyen m.kübra - 02 Şub 2012 Saat 17:43

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 19:07
Kulak agrisi+ates durumunda, (gormedigim icin, garantiye almak adina) antibiyotik kullanin derim. Esas ilaciniz; Iliadin Ped.  burun damlasi . Eski mailleri de okuyun.
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 19:13
Hocam cok kararsizim suan agrisi yok ama haff atesi var beklesem mi yarina kadar .ne ilac kullanarak ne de kullanmayarak kizima eziyet etmek istemiyorum . İlliadin 3 gun kullanicam herhalukarda.ah hocam keske burda olsaydiniz ozaman hastaliklardan hic korkmazdim :)

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.