Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
feroş
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
|
Konu: reflü ve balgam Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 12:34 |
öncelikle size çok teşekkür ederim harika ya sorularımıza cevap bulabiliyoruz ve çok kısa zamanda şimdiye kadar hiçbir şey bilmeden oğlanı büyütmüşüm. hocam birde en son gittiğimde dr dedi ki akşam yatmadan önce yemek yiyor süt içiyorsa boğazda balgama sebep olabilir bir süre yatmadan 2 saat önce bir şey yemesin dedi süt dahil... çocuk 6 da okuldan geliyor sonra meyve vb... rağmen geç yatıyor 12 gibi acıkıyor mutlaka bişey yiyiyor 11 gibi bir gün yemedi midem bulanıyo diye gece kalkıp dolaşıyor. kıyamadım veriyorum balgamla alakası var mı böyle bir şeyin
|
 |
feroş
Üye
Puanlar: 12
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 12:35 |
başka bir konuda oğlanı dr götürdüğümüzde rengi biraz sarıydı hastalıktan falan diye düşünüyorduk dr hemen sordu meyve suyunu çok mu içiyorsun o da sabahları taze sıkılmış portakal suyu içitiğini söyledi bu neden avuç içlerinde sarılıklar oluşmuş. azaltmamızı söyledi .ben havuç suyu karaciğerde birikiyo diye biliyorum ve bu olaydan 20 gün önce oğlan ben görmeden yaklaşık yarım lt havuç suyunu içmiş ama içinde yağ olmadan acaba sarılıklar onun etkisimi yoksa portakal gerçekten fazla alındığında zararlı mı ben fazla c vitaminin idrarla atıldığını sanıyordum. portakal suyunu çok seviyor ama haftada ancak 2 yada 3 kez veriyoruz. he bu arada hocam rengi düzeldi beyaz teni ortaya çıktı .
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118548
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 22:01 |
1-Gece yemesinde bir sikinti yok, ustune su icip, dislerini fircalasin. 2-Tarif ettiginiz durum; Karotenemi dedigimiz; havuc,mandalina ve portakal yenildikten sonra olan bir durum. Zararsizdir, bu gidalari azalttiginizda kendiliginden gecer. Yag ile bir ilgisi yok.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
Puanlar: 179
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 01:06 |
konuyla alakası var diye bir sorumda müsadenizle benim var sayın hocam.. çok sevdiği ve çay yada süt tercih etmediği için tam tamına 5 yıldır her sabah kahvaltısında taze -elde sıkılmış nar-kara üzüm-portakal ve mandalin suyu karışımı içiyor .. başka meyve değişimlerini de kabul etmiyor, yazın birtek nar yerine elma ekleniyor..haftada bir akşamda gece yarım bardak havuç suyu.. herşeyin fazlası zarar mı dır diye endişe ediyor eşim.. siz ne dersiniz ? üstelik ilkokula başladığı içinde beslenmenin yanına da ayran falan değil,yine ( bu kez kutu meyve suyu içiyor.. şeker ilavesiz ve doğal-organik diye milupa alıyoruz fiyat farkını önemsemeden.. gün içinde elde sıkılmışı-öğleden sonra kutuda satılanı derken BU İÇTİĞİ MEYVE SULARI KIZIMA ZARAR DA VEREBİLİR Mİ ?? karotnemi hiç olmadı gerçi ama içerde ne oluuyor bilemiyoruz :/
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2012 Saat 06:42 |
Nar,elma ile olmuyor, kirmizi meyvalar ( havuc, mandalina, portakal gibi) olmasi gerkiyor.. Eger gunluk sut miktari 500ml. nin altina inmiyorsa, zarari yok. Bu "organik" saplantisindan da vazgecin, goz gore gore sogusleniyorsunuz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2012 Saat 02:37
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Oca 2012 Saat 02:21 |
 maalesef günde çoğu kez 1 bardak süt bile içiremiyoruz-ama akşam yemeklerinde mutlaka ayran var.. cevabınızdan anladım ki sütü ne yapıp edip artırıyoruz ve meyve sularınında da, ELDE VE EVDE SIKILMIŞLARININ ( FAZLASI ZARAR ETMİYOR ?) dışında, kutu olanlarını pas geçiyor ve ORGANİK safsatasına inanmıyoruz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Oca 2012 Saat 02:36 |
Siz, 500ml. sutu saglama alabilirseniz, meyva suyunun fazlasinin bir zarari olmaz.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2012 Saat 03:30 |
 çook teşekkürle Hocam...TÜM GÜCÜMLE deneyeceğim  OLAKİ İÇİREMEZSEM YİNE,NE GİBİ ZARI OLUyor.. AZALTAYIM YADA KESEYİM Mİ çook sevdiği meyve sularını???
|
 |