Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Herşey yolunda mı,aydınlatır mısınız?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHerşey yolunda mı,aydınlatır mısınız?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alppim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: Herşey yolunda mı,aydınlatır mısınız?
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2012 Saat 15:49
Merhaba,iyi çalışmalar doktor bey.
Mart'ta 2 yaşına basacak bir oğlum var.Şu sıra çok kaygılanıyorum oğlumla ilgili.Fazla hareketli,uykuyu sevmeyen bir çocuk,aynı zamanda sevgi dolu.
Fiziksel gelişimide gayet normal.Beni kaygılandıran kısma gelince hala konuşmuyor maalesef.Konuşmuyor,komut almıyor,hatta seslendiğimizde isterse dönüp bakıyor.Duyması ile ilgili bir sorun olduğunu gözlemlemedim,istediğinde fısıltı ile konuşulsada yada başka bir odadan seslendiğimizde duyuyor.Kitaplara,oyuncaklara ilgisi hiç yok,sadece arabalar çok önemli oğlum için.Kitapları dinlemez,ilgilenmez.Bazen kendi istediğinde ""anne-baba-bir-altı-çikolata-alkış-gel-Allah"" gibi kelimeleri duymuşluğumuz var ağzından.Ama anlık,birkez daha tekrarlamasını istediğimizde asla yapmaz.Yada bir birşey söyleyip haydi sende söyle dediğimizde yapmaz,umursamaz.Kendine özgü bir dilde sürekli kendikendine konuşur.Akıllı,zeki bir çocuk oğlum,bu bakışlarından bile hissediliyor.Hırçınlığı,asabiliği biraz fazla şusıra ama bunu 2 yaş sendromuna bağlıyorum.Onun için endişeliyim.Bu davranışlarının sebebini merak ediyorum.Bulunduğum şehirde pedagog falan yok.Cevaplamanızı diliyorum.
Kuduruk ALP im,Can Oğlum Canıma Can Katan Oğlum :)))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 03:30
Sizin Pedagog ile bir isiniz yokki! Mart ayinda; 2 yasina basacak cocuk; su anda 10 ayliktir. Sizinkisi muhtemelen 2 yasini bitirecek, yani 22 aylik. Dogrumu? 4 yas bitene kadar hic konusmayabilirde. Hele erkek cocuklari kizlardan daha gec konusur. Eski maillere de bakin.
Yukarı Dön
alppim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 13:23
Evet,doğru Kadir bey,oğlum 22 aylık.Cevabınız için teşekkür ederim.Çocuğumu kimseyle kıyaslamam,kıyaslama yapılmasınıda doğru bulmam,fakat etrafımda yaşıtlarının geneli birçok kelime söylüyor ve cümle kuruyor,komut alıyor,söylenileni yerine getiriyor yada itiraz ediyor.Ben dedim ya komutta almıyor,bizim söylediklerimizle ilgilenmiyor.Tüm bunlar birleştiğinde kaygılanmamı gerektirecek bir durum var mı,bunu bilmek isterim.
Kuduruk ALP im,Can Oğlum Canıma Can Katan Oğlum :)))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2012 Saat 22:02
4 yasina kadar normal.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.