Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BOĞAZ ENFEKSİYONU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBOĞAZ ENFEKSİYONU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: BOĞAZ ENFEKSİYONU
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 00:48
İYİ GECELER KADİR BEY
3,5 yaşında oğlum kreşe gidiyor.pazartesi akşam üzeri ateşi çıkmaya başladı.38,5 civarı.salı günüde gün içinde ateş hep oldu.39,7 lere kadar çıktı.  2 ay  öncede üç kere peşpeşe antibiyotik tedavisi ve penisilin tedavisi gördü.deposilinde yapıldı. bugün boğazına kendim baktım kızarık ve şişmiş durumda bademcikleri.azda olsa üzeinde beyazlıklarda var.hemen bir özel hastaneye gidip strep A testi ve wbc baktırdım.dr a götürmeden önce sonuçlara bakıp bi  yol gösterirseniz  sevinirim.şimdi götürsem dr a hemen antibiyotik yazarlar.sonuçlar şöyle dr bey

Lökosit 16,5
LY 4,4
MO%20,9
NEUT%51,9
MO 3,45
LY % 26,9
eritrosit 4,73
hemoglobin 11,9
hematokrit 35,4
MCV 74,8
MCH 25,2
MCHC 33,6
RDW 14,7
trombosit (plt)241
MPV 9,2
PCT 0,41
PDW 15,4
A GRUBU BETA HEMOLİTİK STREPTEKOK SWAP TESTİ :NEGATİF

Bu sonuçlara göre antiniyotik kullanmam gerekirmi?yarın aile hekimine götürcem anti yazmazsa bu ateşle takip etsem kaç gün beklemem gerekir acaba?

sizin görüşleriniz çok önemli cevabınızı bekliyorum.teşekkür ederim kolay gelsin

Düzenleyen mother26 - 04 Oca 2012 Saat 00:56
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 04:37
Streptokok yok, ama antibiyotik gerektiren bir bogaz enfeksiyonu var. Tedavi etmezseniz, tabiiki kendiliginden de iyilesir ama cocugu surundurmenin geregi yok. Kullanin.  
Yukarı Dön
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 10:41
teşekkür ederim kadir bey
ateş gecede devam etti.ateş düşürücülerle geçiştirmeye çalıştım geceyi. sabah aile hekimine götürdüm.sonuçlarıda  gösterdim kriptik tonsiliti var dedi. klamaks 200 mg sabah akşam 1,5 ölçek verdi. 10 gün kullanın dedi 2 şişe yazmış. ve çok sık enfeksiyon geçiriyor deposilin 6.3.3 her ay kullanın bence dedi ve yazdı.sürekli antibiyotik kullanmasından daha iyidir diyor. şimdi napayım ben.çocuğum iğneden korkuyor ve çok ağır bir iğne.kendimde 25 yıldır ateşli romatizma nedeniyle yaptırıyorum her ay.siz yaptırın derseniz yaptırıcam dr bey.
kolay gelsin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 18:55
Yok artik, kimi doktor Deposilin cok riskli der hic kullanmaz, buda her ay vurulsun diyor, ikiside sacmalik. Bu yasta zaten Streptokok cok nadirdir. Siz 5 gun Klamoks kullanin yeter. Romatizma icin  Penadur 1-2 ay yaptirmaniz yeterli idi. Oyle 20-25 sene kullanilmaz, bir gun Penisilin allerjisi cikabilir. Zaten StrepA negatif cikmis, ne yapmaya calisiyorlarki?
Yukarı Dön
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2012 Saat 15:45
kadir bey merhaba
dediğiniz gibi klamaks ı kullanmaya başladım.bugün 5.günü hatta.kullanmaya başladıktan 2 gün sonra  balgamlı  öksürük başladı  oğlumda.hastayken yoktu öksürük.şuan gece günüdz baya öksürüyor. antibiyotikten başka  hiç bişey  vermiyorum.  acaba hem bakteriyel hemde  viral bir enfeksiyonu peşpeşemi geçiriyor. ateş falan olmadı bu süreçte. bu durumda benim yapmam gereken bişey varmı? akciğerlere iner diye  korkuyorum öksürüğün.
teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.