Merhaba Kadir Bey, size ilk kez soru sormaktayım. Bu yüzden durumumuzu özetleyeyim. Kızım 8 aylık, 48,5 cm. ve 3030 gr. doğdu. İlk 15 gün solunum yetmezliğinden küvezde kaldı. 2600 gr. ile taburcu olduk.
Şuan 5 yaşında. Boyu 100 cm. Kilosu 14,5 - 15 civarında.
İki yıldır kreşe gidiyor. Geçen sene de aynı şeyleri yaşamıştık. Bu sene de son 1,5 - 2 aydır hafifte olsa sürekli burun akıntısı, dönem dönem hafif ateş, bazen balgamlı bazen de kuru ama hiç bitmeyen bir öksürüğümüz var. Evde kendim öksürüğü için ballı limon verip burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Soğuk buhar makinamız, iliadin damla 3 gün veya deniz suyu kullanarak. 1 ay önce öksürüğü çok arttı. Göğsü de çok hırıltılıydı. Özellikle uyurken bile hırıltısı duyuluyordu. Dr.a götürdüm bronşit diyerek klacid antibiyotik ve bricanyl verdi. 14 gün kullandık, kontrole gittik geçmiş dedi. 1-2 hafta aradan sonra öksürük yine başladı. Son bir kaç gündür burun akıntısı için ve balgamlı öksürüğü için sudafed ve asist kullanıyorum. ikisini de 2*1 şeklinde. Bugün sabah öksürürken içtiği ballı sütle birlikte balgamda çıkardı. Ateşi de 39 kulaktan.
Hocam gerçekten kızımın sürekli hasta olmasından çok yoruldum. Manende çok üzülüyorum. Zaten yaşıtlarına göre zayıf ve kısa. Ne tavsiye edersiniz bize. Ayrıca boyu ve kilosu içinde tavsiyelerde bulunabilirmisiniz. Dr.lar önemli değil sağlıklı olsun diyorlar.