Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tavsiyelerinize ihtiyacım var...(öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTavsiyelerinize ihtiyacım var...(öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeynep Berra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Tavsiyelerinize ihtiyacım var...(öksürük)
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 15:09
Merhaba Kadir Bey, size ilk kez soru sormaktayım. Bu yüzden durumumuzu özetleyeyim. Kızım 8 aylık, 48,5 cm. ve 3030 gr. doğdu. İlk 15 gün solunum yetmezliğinden küvezde kaldı. 2600 gr. ile taburcu olduk.
 Şuan 5 yaşında. Boyu 100 cm. Kilosu 14,5 - 15 civarında.
 İki yıldır kreşe gidiyor. Geçen sene de aynı şeyleri yaşamıştık. Bu sene de son 1,5 - 2 aydır  hafifte olsa sürekli burun akıntısı, dönem dönem hafif ateş, bazen balgamlı bazen de kuru ama hiç bitmeyen bir öksürüğümüz var. Evde kendim öksürüğü için ballı limon verip burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Soğuk buhar makinamız, iliadin damla 3 gün veya deniz suyu kullanarak. 1 ay önce öksürüğü çok arttı. Göğsü de çok hırıltılıydı. Özellikle uyurken bile hırıltısı duyuluyordu. Dr.a götürdüm bronşit diyerek klacid antibiyotik ve bricanyl verdi. 14 gün kullandık, kontrole gittik geçmiş dedi. 1-2 hafta aradan sonra öksürük yine başladı. Son bir kaç gündür burun akıntısı için ve balgamlı öksürüğü için sudafed ve asist kullanıyorum. ikisini de 2*1 şeklinde. Bugün sabah öksürürken içtiği ballı sütle birlikte balgamda çıkardı. Ateşi de 39 kulaktan.
 Hocam gerçekten kızımın sürekli hasta olmasından çok yoruldum. Manende çok üzülüyorum. Zaten yaşıtlarına göre zayıf ve kısa. Ne tavsiye edersiniz bize. Ayrıca boyu ve kilosu içinde tavsiyelerde bulunabilirmisiniz. Dr.lar önemli değil sağlıklı olsun diyorlar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 21:18
Sudafed kullandiginiz surece her hafta doktora gideceksiniz. Nezlenin (Gribin) 2-3 hafta surebilecegini kabullenirseniz mesele kalmiyor. Hele Sudafed yaninda Asist verilmesi tam hirilti sebebi. Bu ilaclardan uzak durun. Bu ilaclar piyasaya ciktigindan beri cocuklar daha fazla hastalanir oldular. Bu konu ile benzerligi olan butun eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 00:01

Öncelikle size gerçekten çok teşekkür ediyorum . Zira bu kadar çabuk cevap alabileceğimi düşünmüyordum.  Hocam kızımı bugün akşam yüksek ateş ve gün boyu  2-3 kez balgamlı kusma olduğu için dr.a götürdüm. Dr. hanım kızımın sırtını ve göğsünü epeyce dinledikten sonra akciğer grafisi istedi. Grafi sonucunda kızımın ağır bir bronşit geçirdiğini ve tamamen düzelmesinin zaman alacağını söyledi. Anaokuluna gitmesin bir kaç hafta dedi. İlaç olarakta ilk 3 gün Ampisid 500 mg. iğne (sabah - akşam ), iğneyi takiben Amoklavin 400/57 mg forte antibiyotik (sabah- akşam 1 er ölçek ) , sekrol (sabah- öğle - akşam 1 er ölçek) verdi. Ateş düşürücü olarakta calpol ve dolveni dönüşümlü verdi. Sizin düşüncelerinize gerçekten önem veriyorum. Ne yapacağımıda bilmiyorum. Ağır bronşit demesi çok korkuttu beni. Ne yapmalıyım...Verilen ilaçlar uygunmudur? kullanmalımıyım...

Çekilen akciğer grafisini de kopyalayayım hocam.

Düzenleyen Zeynep Berra - 03 Oca 2012 Saat 02:59
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 02:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 04:16
Dogrusu iyi sallamis. Akciger filmine bakarak"Bronsit" teshisi konamaz, zira Bronsitin Rontgen bulgusu yoktur. Zaten filmde temiz, bosuna cekilmis bir film. Akli sira hadiseyi abartacak, cok muhim bir hastaligi tedavi etmis gibi gozunuzde 'prim' yapacak. Verdigi hicbir ilaci kullanmayin, sadece limonlu-bal,serum fiz. ve ColdMix kullanin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.