Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcuca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 15:15
hocam yeni yılınız kutlu olsun yeni yılın ilk günü bile rahat bırakamıyoruz sizi.5 yaşında oğlum bu sabah kulak ağrısıyla kalktı ışıkla içine baktım kızarıklık var ateş falan yok şu anda ama çok ağrısı ne kullanayım hocam neden olmuştur şimdiden çok teşekkür ederim iyi seneler hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 19:40
Icine bakabilmeniz icin, doktor olmaniz ve elinizde "Otoscop" olmasi gerekir. Kulak agrisini duydugunuz anda "Iliadin ped burun damlasi" na baslayin. Kulak agrilari hep bir Grip in bitme doneminde olur.  
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2012 Saat 23:43
hocam öncelikle sağlıklı,mutlu bir yıl diliyorum.
konu benzer olduğu için yeni form açmadım.
kızım 4 yaş 10 aylık.bikaç gün önce öksürük başladı.öyle ciğerden ciğerden değil hırıltılı falan değil ama sık sık öksürüyor ve seriye bağlıyor resmen.bu durum oluşur oluşmaz bal limon tedavisine başladım.peşine burnu tıkandı.hem öksürük hem burun tıkanıklığı olunca bal limon tedavisnine serum fizyolojik ve cold miks ekledim.burnu akmıyor ama sümkürünce peçeteye geliyor..bende akmayınca kulağa vurabileceğini düşünüp (ayrıca serum fizyolojikle burun tıkanıklığını pek gideremediğimden)serum fizyolojiği kesip dün sabah illiadine başladım.ben başladığımda sadece öksürük ve burun tıkanıklığı vardı ama bu akşam (toplamda 2 günde 4 kez illiadin verdikten sonra) kulağım ağrıyor demeye başladı ve ateşide 38.4 civarı.yani ateşsiz başlayıp ateşli oldu..ve kulağa vurdu diye oldu sanıırm bu ateş.
1-şimdi ben daha hadise kulağa vurmadan  ve ateşi çıkmadan illiadine başlamama rağmen neden oldu bu?
2-bu durumda ne yapmak lazım?
3-antibiyotik şart mı?(boğazda bişey yok)sacede burun tıkalı (akmıyor ama sümrükürünce peçeteye geliyor),ateş ve kulak ağrısı mevcut..

Düzenleyen zehra_80 - 02 Oca 2012 Saat 00:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 02:47
1-Hatali bir sey yapmadiniz. En azindan kulak probleminiz daha az agrili ve kisa surecek.
2- aynen devam edin.
3-Antibiyotik sart degil. Burun tikanikligi sumukten degil, burun mukozasinin odeminden.
Yukarı Dön
burcuca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 09:10
hocam şu dr. ların boğaza tuttuğu ışıklar varya ilaç şirketlerinin dağıttığı eczaneden vermişlerdi onlarla baktım ama bizim oğlanın kulaklar kepçe ve delikleri büyük baya bi gözüküyo hatta 6 ay önce kadar öyle oyun oynarken bu ışıkla bakmıştık ben zarı gördüğümü zannetmiştim k.b.b. dr götürmüştüm dış kulakla orta kulak mesafesi kısa demişti 2 kulağada baktım sadece sol kulakta var kırmızılık dediğiniz gibi bugün damlayı alıp kullanmaya başlıyorum hemen günde kaç defa kullanmalıyım.teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 19:10
Sordugunuz Iliadin ise, gunde 2x2 ser damla her iki buruna, 3 gun.
Yukarı Dön
burcuca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2012 Saat 10:01
hocam iliadini eşime aldırdım ama damla değil sprey şeklinde bu iliadin pediatrik sprey doğrumu acaba kullamaya başladım yanlışda yapmıyayım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 04:07
Ayni isi gorur, sadece biraz daha fiyatli.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.