Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Trombosit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTrombosit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Konu: Trombosit
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 23:07
Hocam tekrar hoşgeldiniz aramıza...

Benim oğlum 5 yaş 2 aylık... yaklaşık 15 gün süren balgamlı öksürüğümüz vardı ilaçsız atlattık derken , bir kaç gün önce oğlum sabah kalkar kalkmaz kusmaya başladı. Mikroplu bir gıda yediyse vücudu bununla başedebilir belki diye akşama kadar bekledim. O gün akşama kadar 7-8 defa ne yiyip içtiyse kustu. En son mide suyunuda kusunca vücüdu susuz kalır diye korkumdan acile götürdüm. Acilde tahlil aldılar ve serum taktılar. Serum bitinceye kadar oğlumun keyfi yerine gelmişti zaten. O saatten sonra hiç kusmadı, hiç ateşi olmadı, ishali hiç olmamıştı zaten.

1.Sormak istediğim kan tahlilinde Trombosit oranı 144 bin çıkmış. Normal değerler 130-400 bin arası yazıyor tahlil kağıdında ama doktoru bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. Çok korkuyorum ne demek bu Lamp 

2.Damar yolunu elinin üstüne açtılar ama beceriksiz hemşiremiz kanı damla damla ve zorla çocuğun elini sıka sıka bağırta bağırta alabildi. Aldığı kan 5-6 damla ya var ya yoktur. Bundanda olabilirmi ConfusedConfused Saçmalamış olmak istemem detayları yazmak istedim EmbarrassedEmbarrassed

Düzenleyen ezel - 19 Ara 2011 Saat 23:49
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121442
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 02:34
1- Normal. Sadece sizin zaafinizi farketmisler, onu somurecekler.
2- Dogrudur, ama buna ragmen zaten normal sinirlar icinde.Unutun hepsini,siz boyle merakli gorundukce sizi oyacaklar.
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 15:19
Hocam çok sağolun. Siz olmasanız iki gecedir hiç uyumadım, muhtemelen korkudan diğer tahlil sonuçları gelinceye kadarda uyumayacaktım. O doktorada söyleyecek iki çift lafım var şimdi. AngryAngry 

Diğer maillerinizde viral enfeksiyonlarda kemik iliğine baskı olduğu ve bundan trombositlerin etkilendiğini okumuştum. Vücut enfeksiyonu attıktan sonra kemik iliği kendini toparlamaya ve trombositler  yükselmeye başlıyor anladığım kadarıyla. Bizim yaşadığımızda bunun gibi bişeymiydi??

Düzenleyen ezel - 20 Ara 2011 Saat 15:19
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 18:42
Olabilir, ama kesinlikla bir "Losemi" veya "Trombosit hastaligi" dusunmem. BU gibi hastaliklarda ilk once ciltte dokuntuler gorulur, ondan sonra kan tahlili yapilir.
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2500
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2011 Saat 10:23
ezel özrü dileyerek topiğine giriyorum canım  çok geçmiş olsun öncelikle (yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama sevgili modlarım uyarır sanıyorum yanlışsa).. hocam çok saolun verdiğiniz bilgiler ve yardımlarınız için ışık oluyosunuz bize Allah razıolsun ..bişey merak ettim onu sormak istedim ciltteki döküntüler dediniz ya şekil olarak nasıldır bu döküntüler tam olarak nerelerde olur vucüda yaygınmıdır  ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2011 Saat 18:10
Cilt alti "morarmalar" seklindedir. En kucugu "avuc ici" kadar olmak uzere.
Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2500
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2011 Saat 08:23
teşekkürler hocam .. Allah işlerinizi rastgetirsin Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.