Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
muazzez köse
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
|
Konu: büyüme geriliği Gönderim Zamanı: 12 Ara 2007 Saat 14:59 |
merhaba benal hanım..1 buçuk yaşında bir kızım var.kızım 2200 gr ve 47 cm ve 33cm baş çevresi ile 38 haftalıkken doğdu.benim boyum 1.63 babsının boyu 1.75 cm.şu anda kızımın boyu 75.cm.kilosu 8.buçuk kilo ve baş çevreside 46.cm civarlarında..kızım doğduğundan bu yana hep yaşıtlarından daha minyon duruyor..şu andada alt sınırlarda boyu ve kilosu..ancak iştahı genel anlamda iyi diyebilirim..4 azı dişi birden çıktığı için şu sıralar biraz daha azaldı.beslenmesine de önem gösteriyorum..sağlıklı ama yüksek kalorili yiyeceklerde ekliyorum..ama buna rağmen pek kilo aldıramıyorum..vitamin olarak sadece seven seas portakallı balık yağından veriyorum..acaba kızım için endişelenmem gerekirmi..ve boyu kısa kalacak diye de endişeleniyorum açıkçası..genel anlamda sağlıklı bir bebek..hemen hemen hiç hastalanmadı..cevabınızı merakla bekliyorum..saygılarımla
Düzenleyen muazzez köse - 12 Ara 2007 Saat 15:49
|
muazzez köse
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2007 Saat 15:27 |
merhaba muazzez hanım..
sanırım kızınızın doğum kilosunu yanlış yazmışsınız düzeltin isterseniz ...
|
 |
muazzez köse
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2007 Saat 15:50 |
teşekkürler emine hanım uyardığınız için..sevgiler.
|
muazzez köse
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8306
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2007 Saat 15:13 |
benal hanım bu soruya cevabınızı dört gözle bende bekliyorum,gerçi iştahsız ve yeme sorunu olan bebklerimize belli görüşmeler yapmadan cevap vermediğinizi gözlemlediğim için,ben bu en büyük sorunumu hiç yazmadım.sadece şunu belirteyim,kızım 13 aylık ve 7.900 gr.  o kadar üzülüyorumki  ,doğduğundan beri işathasız ve yeme problemi olan bi çocuk,  inş. İstanbula geldiğim ilk fırsatta yanınızdayız,sevgiler..
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
benalbuyukgebiz
Kıdemli Üye
Puanlar: 1788
|
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 00:07 |
Merhaba...
Büyüme üzerinde başlıca üç faktör etkildir. Beslenme- genetik potansiyel ve hormonlar. İLk beş yılda özellikle beslenme ön plandadır. Bu nedenle bbeklerinizde beslenmenin en uygun olduğu koşulda bile büyüme az az ise o zaman da genetik alt yapı - ailevi boy kısalığı gibi nedenler ön plana çıkar. Bu nedenle doğru karar vermek için bir süreç gerekiyor. Ancak bu 3-6 aylık süreç tamamlanmadan kesin konuşmak doğru olmaz. Bu takip sürecinde de dikkat edilemsi gereken hususlar. Yapılması gereken bazı tetkikler var. Tüm bunlar işte bu anal ortamda nasıl yapılabilir? ...
Yukarıdaki iki bebekte de "büyüme geriliği" var (Her iki bebeğin kiloları da ger, diğerini boyu da kısa) Bu genel teşhis ile tetkik edilmeli ve tedavi altında izlenmelidir. Sevgiler...
|
 |
muazzez köse
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 10:01 |
benal hanım çok teşekkürler ..çok açıklayıcı bir cevap oldu..ancak bir sorum daha var..biz şırnak cizrede oturuyoruz.ve güvenebileceğimiz bir doktor bulamadık henüz burada..bu testleri burada yaptırabilirmiyim yoksa yani her yerde yapılabilen testler mi ve mümkünse testler hakkında bilgi verebilir misiniz..ne tür testler yaptırmamız lazım..ve biliyorum belki bu soru cevaplanamaz ama endişelendiğim için soruyorum sonuç ne çıkarsa çıksın tedaviyle kontrol altına alınabilir bir durum öyle değil mi..çok teşekkürler..iyi ki burdasınız..
Düzenleyen muazzez köse - 14 Ara 2007 Saat 10:14
|
muazzez köse
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8306
|
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 12:31 |
selamlar Muazzez hanım,öncelikle yavrunuzu allah bağışlasın,ortak bir problemimiz olduğu için bişeyler sormak istedim size izninizle,öncelikle çocuklarımızın gelişimi çok benziyor,yanlız benim kızım yemeğe hiçbir zaman çok istekli olmadı,bunda benim ilk ek gıdaya geçişte baskılarımın ve zorlamamında malesef etkisi oldu,artık zorlamıyorum ama galiba geç kaldım,benim kızımda çok fazla hareketli ve o kadar yememeye çok şükür hastalanan bi çocuk değil.Yanlız benim çok sıkı takip ettiğim bi konu var,acaba sizde de oluyormu diye merak ettim,kızımın nadir bişeyleri iyi yediği öğünün hemen ertesinde (yarım saat içinde) mutlaka kaka yapıyor,yani sanki çocuk yediği hiçbirşeyi içinde tutmuyor ve hergün günde 2 kez kaka yapıyor,hatta bi dönem bu sayı günde 4-5 bile olmuştu,sizdede varmı acaba aynı sorun??? sevgiler..
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
benalbuyukgebiz
Kıdemli Üye
Puanlar: 1788
|
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2007 Saat 12:40 |
Merhaba...
Büyüme ile ilgili bölümü olan bir üniversite hastanesinde tetkik edilmeli. En yakın sanırım Diyarbakır da var. Sevgiler...
|
 |