Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boyunda beze
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoyunda beze

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didoba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: Boyunda beze
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 09:37
Hocam merhaba,
oğlum 3 yaş 9 aylık. 110 cm ve 18,5 kilo. beslenme problemi olmayan bir çocuk. 2 yaşına kadar anne sütü aldı. Şiddetli olmasa da kreşe başlaması nedeniyle ufak viral enfeksiyonlar geçiriyor. 
Bir kaç hafta önce boynunun sol kısmında mercimek tanesinden büyük iki tane beze farkettik. Dr.na sorduğumuzda geçirdiği viral enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi. geçmezse takip edelim dedi. ama bahsettiğim gibi kreş nedeniyle bu nezle, grip durumları arka arkaya geldiği için hep enfeksiyona bağlıyoruz. (Bu arada rutin kan testlerinde hafifi demir eksikliği dışında enfeksiyona bağlı değer yükselmeleri hariç birşey görülmedi.)
Ailemde 3 kuzenimi kan kanserinden, dayımı kolon kanserinden kaybettik. Teyzem de göğüs kanserinden kurtuldu. Böyle olunca huzursuz oluyorum. Bir de oğlum çok çabuk yoruluyor. Gerçi evde ya da parkta oynarken son derece aktif hiç durmuyor ama iş yürümeye gelince "yoruldum, ayaklarım ağrıyor" bahanesiyle sürekli kucak istiyor. Kocaman çocuk oldu hala her yere puset taşıyoruz.
Detaylı bir tetkik yaptıralım mı hocam? Evhamımla çocuğu hastanelerde hırpalamak da istemiyorum. Sizin tespitleriniz benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ediyorum . Saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117383
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 11:41
Anladığım kadarı ile aklı başında bir doktorunuz var, kontrollerini aksatmayın, bu kontrollerde zaten böyle "durumların" kontrollerinide kendisi yapacaktır. Karaciğer ve dalağa bakılması gibi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.