Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal kusma kilo kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal kusma kilo kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bilal Taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal kusma kilo kaybı
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2011 Saat 01:33
İyi günler doktor bey.11.09.2009 doğumlu bir erkek çocuğum var.2 yaşını doldurdu.3 kasım da kusmaya başladı.yenek yemek istemiyor.iştahsız ve halsiz.ve decamlı hasta oluyor.bünyesi çok zayıf 2 yaşında boyu 90 cm kilosu 13 kilo geldi.ama şimdi 12 kilodan da aşağı düştü devamlı hasta oluyor ve her seferinde hemen aşırı kilo kaybediyor.Bu doktorumuzun da dikkatini çekti çinko ilacı verdi ama fayda yok.doktorumuz antibiyotik balgam söktürücü ve soğuk algınlığı ilacı verdi.kendim kustuğu için ametik damla veriyorum ama yediği zaman halsizleşiyor sararrıyor ve fışkırırcasına onu çıkarıyor.yumurta akı gibi düşüyor.çıkarınca rahatlıyor.3 gündür kullanıyoruz hiçbir azalma olmadı.hala kusuyor ve antibiyotik çok fena ishal yaptı su gibi yavrum vücudu bünyesi çok hassas çok bitkin düştü.Diş te çıkarıyormuş mahvoldu çocuk.13 aylıkken 2 ay içinde 8 diş birden çıkardı 16 dişi oldu.şimdi de 4 diş yeri kabarmış dedi doktor hep böyle birden fazla çıkarıyor.1 yaşından beri hastalıktan kurtulamıyor.yazın mikrop kapmıştı sulardan ishali 15 gün devam etti sürekli, serum yedi özel hastanede fakültede kaldı zor iyileşti. hastalanınca hemen iyileşemiyor.yazın o hastalıkla 12.5 kilodan 10.5 kiloya düşmüştü sonunda iyileşti mikrop kalmadı bu seferde doktor dedi kusa kusa reflü  oldu ondan sonra zorla yemeğe başladı ama hep balık yağı vitamin. şimdi ondan bu yana onda kusma sorunu kaldı  herşeyde hemen kusuyor.hemen hastalanıyor.2 ay önce gene hastaydı iğne yedi iyileşmedi hep yerlerde yatıyor.Çıkış yolu bulamıyorum kafayı yiyicem artık çok çaresiz kaldım ne yapacağımı bilemiyorum ilaçlar fayda etmez oldu doğal tedaviler hiç iyi gelmiyor.Ben ne yapıcam ne yapmalıyım.Çocuğum hiç kilo alamayacak mı  hep böyle hasta mı olacak.Ne yapabilirim Allah rızası için yardım lütfen Cry
Yukarı Dön
Bilal Taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2011 Saat 01:38
Doktor bey ne olur açıklamalı bir cevap verin ben küçük bir anneyim yanımda kimse yok kendi başıma cahillikle ne yapacağımı şaşırdım artık.bana bir yol gösterin bebeğimin göz altları çukurlaştı hemen eriyip bitiveriyor ağlamaktan mahvoldum kus kus içi çıktı yavrumun ilaçlar ishal yaptı bitkin halsiz mahvoldu.ne olur yardım edin bana.Hiçbir doktor açıklama yapmıyor sebebini bulamıyor ben mi üşütüyorum iyi bakmıyorum bu çocuğa nerde hata yapıyorum çok korkuyorum hep mi böyle kalacak hep mi hasta olacak hiç iyileşmeyecekmi yemeyecekmi diye diye yedim bitirdim kendimi.Bana bi el uzatın bi yardım lütfen çok hasta ilaçları da kusuyor fayda etmiyor lütfen ne yapmalıyım hemen cevap verirseniz bende ona göre gecikmeden yapayım doktor bey.hayırlı gecelerConfused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2011 Saat 10:39
Diş çıkarmak veya üşütmekle hastalık olmaz. Kusma -ishal şeklindeki hastalıklar yediği-içtiği gıdalardan mikrop kapması ile olur. Sadece kusma görülen durumlarda, bir sindirim sistemi hastalığı düşünebiliriz. Reflü de değil, Reflü de bu tarz kusmalar olmaz. Ama günümüzün moda hastalığı, her kusana reflü diyorlar. Sizdeki durumda, eğer ishal veya kusma ilacı verdiniz ise ondan oluyor. Böyle  bir durum da hadise dahada  kötüye gider, zira bu ilaçlar vücudun savunması olan kusma ve ishali durdurduklarından mikrop vücuda yerleşir ve genel durumu bozulur.. Öncelikle verdiğiniz bütün ilaçları kesin, sadece susuz kalmasını önlemek için bol sıvısını verin, vücut zaman içinde kendi kendini tamir edecektir. Eski maillerimi de okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2011 Saat 10:43
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.