Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iltihaplı kulak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiltihaplı kulak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zuhaldeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
Mesajın Direkt Linki Konu: iltihaplı kulak
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2011 Saat 12:36
merhaba doktor bey oğlum 4 yaşında,geceyarısı kulak ağrısıyla uyandı ateşi yoktu.sonra biraz dolven verip uyuttum sabah katığında yine kulak aprısı vardı vede kulağından sarı benzer sıvı akmıştı.acile götürdüm doktor bazı şlaçlar yazdı size yazıyorum aşağıda muconex,cefaks,kulak damlası içinde siprogut kulaka damlatılması gerektiğini söyledi doktor. şimdiden teşşekür ederim...
zuhalgirgin
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2011 Saat 14:57
aceleden yazdığım için unutmuşum sbah birde kusması oldu hocam ...sabah sadece ağrıyan taraftaki burun deliğine iliadin kullandım.acile götürüp getirdikten sonra uyudu herhangi bir ilaç vermedim şuan sadece kulağından açık sarı yeşile benzer sıvı akmış ...ne yapmama önerirsiniz....birde hocam 2 gün önce sadece sbahları ve akşamları öksürüğü ve ateşlendi  vardı bal limon kulladım sadece... herhngi bir ilaç vermeyince kendiliğinden iyileşti.Daha sonra bugün kü hadise gelişti bir alakası olabilirmi acaba 2 gün önceki ateşlenmesine bağlı olarak..
zuhalgirgin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 09:32
SAKIN, ama sakın kulağına herhangi bir ilacı damlatmayın. Çocuğunuzun kulak zarı delindi ve içerden basınç yaparak ağrıya sebep olan sıvı dışarıya aktı. Eğer kulak damlası kullanır iseniz, bu delikten içeriye mikroplu ifrazatın girmesine sebep olursunuz. Bunun sonucunda, -70li, -80 li yıllarda sırf bu damlalar yüzünden kulak zarı mahvolup, "Tympanoplasti" ameliyatı yapılması gereken hastaların sayısını  tekrar eski seviyelerine çıkarırsınız. 40 seneden beri hiçbir hastama "Typanoplasti" ameliyatı yapılmadı. Sadece İliadin ped burun damlasını 3 gün, günde 2x2 şer damla damlatın yeterlidir. Antibiyotiği de kullanmayın, boğazdaki "tabii bakterileri"  yokederseniz, başınıza daha büyük işler açarsınız. 3. günden sonrada "Serum fiz" damlalarını 1 hafta kullanın.  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 09:36
Herhalde bazı doktorların niye İliadin gibi ilaçlı burun damlaları aleyhinde konuştuklarını şimdi dah iyi  anlamışsınızdır. Kulaktaki deliğide gözünüzde çok büyütmeyin, İliadin ile normal fonksiyonunu kazanan Öztaki borusu sayesinde zar, kendi kendini çok iyi bir şekilde tamir edecektir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 10:17
doktor bey sağolun içime su serptiniz...dün sizden cvp bekledim ve  cvp gelene  kadar ilaçları vermedim.( sadece iliadin ped . kuallandım.) .yalnız şuanda ne ateşi nede akıntısı var sadece kulağının içinde ilt.var bunu görebiliyorum..onun kuruması yada içindeki sıvının nasıl dışarı atar duymasında herhangi bir problem olurmu?  şuanda kbb doktoruna götürmelimyim .dün sadece akıntı oluşurken ateşlenme olmuştuonun dışında bir daha ateşlenme olması  bunu yazmayı unutumOğlum şuan gayet neşeli ve keyifli...iştahıda açıldı...
zuhalgirgin
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 10:51
Kulaktan gelen ifrazatı "nemli bir bez" ile silin yeter. Akıntı; içerden dışarıya olduğu sürece bir tehlike olmaz. Tehlike, kulağa damlatılan damlalar ile akıntının tersine çevrilmesi ile olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 13:52
zaman ayırıp cvp yazdığınız için nekadar teşekkür etsek azdır hocam çokk sağolun..bu konuda ço titiz olmamın sebebi belirtiğiniz gibi ,benımde bu damlalardan dolay,ı şuanda sol kulağıın duymaması.en büyük korkum ,yanlış tedaviden dolayı oğlumunda benim gibi olması  ALLAH korusun..neyse tekrar teşekkür hocam....
zuhalgirgin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.