Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
elmur
Üye
Kayıt Tarihi: 10 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
|
Konu: ATEŞLİ LARANJİT:( Gönderim Zamanı: 06 Eki 2011 Saat 02:33 |
Merhaba Kadir Bey ;
22 aylık oğlum 5 ay önce sayenizde ilaçsız laranjiti
atlatmıştı.yine laranjit oldu. Bu defa ateşi var yalnız 38 in altına pek
düşmüyo ateşi. Bir de sadece boğazı ile başında daha fazla… dr a gittiğimizde
soğuk hava uyguladılar o zaman rahatladı. Dr iburamin ,macrel ped.birde prednol
verdi.. prednolü de 20mg lık.yarısını kırıp içirin dedi…ben ballı limon ve cold
mix kullanıyorum ama ateşi beni endişelendiriyo.ilaç kullanımı konusunda ne
diyorusnuz? Kullanayım mı ? birde ateşi
yükselecek diye korkuyorum ateş düşürücü vereyim m,? Çok teşekkür ederim
cevabınız için…
|
BEN DE ANLADIM :)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119269
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2011 Saat 09:50 |
Saçma sapan bir tedavi, İlaçların hiçbirini kullanmayın, sadece "Decort" ampulün yarısını adeleden vurdurun. Bu ilacın "Succinate" formu, damardan, "Acetate" formu eklem içine , "Tablet" formları ise ağızdan verilir. Ampul içirilmez.
|
 |
elmur
Üye
Kayıt Tarihi: 10 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2011 Saat 10:56 |
Kadir Bey; Bu sabah hırıltısı sanki göğsüne inmiş gibiyd, sırtı resmen hırlıyo gibiydi. önceki hastalığında sesi bu kadar kötü değildi.havlama şeklinde öksürüğü haricinde sesi de çok kötü.. iğneyi nasıl yaptırabilirim? şimdi hastaneye götürsem dr yapar mı bilmiyorum.. ballı limon veriyorum . mecburen ateş düşürücü (calpol)veriyorum siz kızıyosunuz biliyorum ama vermeyincede yataktan hiç kafasını kaldıramıyo.. ne yapayım iğne yaptıramazsam. kendiliğinden geçer mi ?
|
BEN DE ANLADIM :)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119269
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 10:55 |
Eğer geceyi rahat geçirdi ise, iğne gerekmez. Zaten olsa bile en fazla 3 gece sıkıntı verdiğinden bu saatten sonra yaptırmanızın pratik bir değeri yok. Calpol, eğer çocukta ateşe bağlı; ağrı,sızı, kırgınlk varsa kullanmanızda bir sakınca yok.. Tek başına ateş var ve çocuk rahat ise kullanmayın.
|
 |
elmur
Üye
Kayıt Tarihi: 10 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 11:33 |
Maalesef geceyi acilde geçirdik. akşama doğru tam iyileşti diye düşünürken gece birden tıkandı nefes alamadı ve acide soğuk hava verildi .antibiyotik başladı dr.birde iburamin verdi decort içinde ağır gelir dedi vermedi. eşimle de tartıştık başlattı ilacı. sabah uyandığında da sanki bronşit olmuşp gibi az az nefes aldı . soğuk buhar makinası alalım diyoruz . hastanede buhar verilince nefes alması düzeldi.ne yapacağımızı şaşırdık. ciğerleri temiz dedi dr. ama söyledikleriylede korkuttu beni. nefes durması bile olabilir ağlatmamamya çalışın vs. dedi. ne yapacağımızı şaşırdım. ballı limon veriyorum . buhar makinası alalım mı sizce ?
|
BEN DE ANLADIM :)
|
 |
elmur
Üye
Kayıt Tarihi: 10 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 11:50 |
Gece süt içerken tıkandı acaba süt tıkanmasını tetikler mi?
birde ballı limonu
ben bi tatlı kaşığı bala 15-20 damla limon sıkıyorum ölçüsü nasıl sizce ?
|
BEN DE ANLADIM :)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119269
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 13:22 |
Prednolü içirerek vermesinden ne seviyede bir doktor olduğu belli. Uyguladığı tedavilerin hiçbir işe yaramadığını görüp hatadan döneceğine, ısrar etmesi enteresan. Zaten 3 geceyi geçirdiniz, bundan sonrası normal Grip gibi geçer. Eski maillere bakın.
|
 |