Sn. Kadir bey;
Kızımda 4. Ay 13 günlükken inek sütü alerjisi tespit edildi. Öykümüz şöyle; 4 ay sonunda kilomuz az olduğundan doktorumuzun önerisi ile milupa sütlü pirinçli muhallebiye başladık günde 2 öğün. Ancak 7 günün sonunda mama yerken kızımın dudaklarının etrafı ağız bölgesi kıpkırmızı olmaya başladı. Ve ciltte kuruluk başladı. (bu arada kızım biberon almadığından mamayı hep kaşık maması şeklinde verdik). Doktorumuza kontrole gittiğimizde şikayetimiz doğrultusunda inek sütü alerjisinden şüphelendi ve test istedi sonuçlarımız aşağıdaki gibi;
4. ay 13 günlükken;
Sonuç: Preferik yayma
Eozinofil, periferik yayma %9
Monosit, '' %2
Lenfosit, '' %70
ıge total 44.84
Specifik Ige - Cows milk 1.13
'' - Egg White <0.10
'' -Egg yolk <0.10
Eosinofil : 6.0
Test sonucu doğrultusunda alerji tespit edildiğinden pregomin mama (korkunç tadı var) önerildi ve başladık. Ancak 1 hafta sonar yine kızım kızarında bende tüm süt ürünlerini kestim. Ve tamamen düzeldi kızım. Daha sonar yine doktorumuzun önerisi ile 7 buçuk aylıkken (geçen hafta) cilt testimizi yaptırdık. Ve sonuçta alerji belirtisi olmadı. Doktorumuz 1 hafta sonar süt yüklemesi yapalım dedi. Toplam 150ml süt yüklendi kızım çiğ süt ve muhallebi olarak, çok şükür yine kızarma olmadı. 48 saat bekleyelim dendi. Bekledik kusma kızarma ishal olmayınca doktorumuz çok şükür ikimizin de diyetini bozdu. Şimdi kızım peynire başladı, yavaş yavaş da yoğurt tereyağ tarhana şeklinde devam edecek. Ancak problem şu ki kızımın kilosu az olduğundan (7.5 aylık 7.350 gr 71 cm) günde 3 öğün mama takviyesi önerdi doktorumuz. Gerçi bu mamayı 3 öğün yerse başka hiç bişey yemez. Fakat 1 yaşından once yine inek sütü vermeyecekmişiz. Aptamil yada diğer bir marka mama ile takviye önerdi. Fakat bizim bu laerji başlangıcımız mama ile olduğundan ben artık mama kullanmak istemiyorum zaten mama da inek sütü bazlı. Çalıştığım için gece dışında emziremiyorum zaten sütüm de anca gece yetiyo. Mama yerine pirinç unlu muhallebiyi sütle yapsam bi zararı olur mu? Alerji tetiklenir mi yine? Ve geçmiş gözüken alerjimizn tekrarlama riski var mıdır? Sizin de hikayemize ilişkin yorumlarınızı alabilirsem memnun olurum.
Ayrıca diğer bir husus günde 4 damla devit-3 veriyorum bu yeterli midir?
Demir ise 7 damla ve hergün de 1 köfte büyüklüğünde kuzu eti çorbasına koyuyorum? Demir çok mu gelir acaba?
Yanıtlarınızı beklerim, saygılar