Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilknur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü alerjisi
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2011 Saat 15:16

Sn. Kadir bey;

Kızımda 4. Ay 13 günlükken inek sütü alerjisi tespit edildi. Öykümüz şöyle; 4 ay sonunda kilomuz az olduğundan doktorumuzun önerisi ile milupa sütlü pirinçli muhallebiye başladık günde 2 öğün. Ancak 7 günün sonunda mama yerken kızımın dudaklarının etrafı ağız bölgesi kıpkırmızı olmaya başladı. Ve ciltte kuruluk başladı. (bu arada kızım biberon almadığından mamayı hep kaşık maması şeklinde verdik). Doktorumuza kontrole gittiğimizde şikayetimiz doğrultusunda inek sütü alerjisinden şüphelendi ve test istedi sonuçlarımız aşağıdaki gibi;

4. ay 13 günlükken;

Sonuç: Preferik yayma
Eozinofil, periferik yayma %9
Monosit, ''                       %2
Lenfosit, ''                        %70
ıge total 44.84
Specifik Ige - Cows milk 1.13
''                 - Egg White <0.10
''                 -Egg yolk <0.10
 Eosinofil : 6.0

Test sonucu doğrultusunda alerji tespit edildiğinden pregomin mama (korkunç tadı var) önerildi ve başladık. Ancak 1 hafta sonar yine kızım kızarında bende tüm süt ürünlerini kestim. Ve tamamen düzeldi kızım. Daha sonar yine doktorumuzun önerisi ile 7 buçuk aylıkken (geçen hafta) cilt testimizi yaptırdık. Ve sonuçta alerji belirtisi olmadı. Doktorumuz 1 hafta sonar süt yüklemesi yapalım dedi. Toplam 150ml süt yüklendi kızım çiğ süt ve muhallebi olarak, çok şükür yine kızarma olmadı. 48 saat bekleyelim dendi. Bekledik kusma kızarma ishal olmayınca doktorumuz çok şükür ikimizin de diyetini bozdu. Şimdi kızım peynire başladı, yavaş yavaş da yoğurt tereyağ tarhana şeklinde devam edecek. Ancak problem şu ki kızımın kilosu az olduğundan (7.5 aylık 7.350 gr 71 cm) günde 3 öğün mama takviyesi önerdi doktorumuz. Gerçi bu mamayı 3 öğün yerse başka hiç bişey yemez. Fakat 1 yaşından once yine inek sütü vermeyecekmişiz. Aptamil yada diğer bir marka mama ile takviye önerdi. Fakat bizim bu laerji başlangıcımız mama ile olduğundan ben artık mama kullanmak istemiyorum zaten mama da inek sütü bazlı. Çalıştığım için gece dışında emziremiyorum zaten sütüm de anca gece yetiyo. Mama yerine pirinç unlu muhallebiyi sütle yapsam bi zararı olur mu? Alerji tetiklenir mi yine? Ve geçmiş gözüken alerjimizn tekrarlama riski var mıdır? Sizin de hikayemize ilişkin yorumlarınızı alabilirsem memnun olurum.

Ayrıca diğer bir husus günde 4 damla devit-3 veriyorum bu yeterli midir?

Demir ise 7 damla ve hergün de 1 köfte büyüklüğünde kuzu eti çorbasına koyuyorum? Demir çok mu gelir acaba?

Yanıtlarınızı beklerim, saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118412
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2011 Saat 09:42
Bana kalırsa, teşhis yanlış, bir kere 4 yaşından evvel allerji testleri doğru netice vermezler, ayrıca sizin dahi bildiğiniz gibi, hakikaten "süt allerjisi" olan kimseler, Aptamil gibi mamalarıda yiyemezler. Ayrıca; Total IgE nin normal değeri: (kızlarda) 0- 170 IU/mL. dir. Yani yüksek değil. Devit damlayı günde en az 5 damla ver. Bu yaşta demir gereksiz, ve fayda yerine zarar verecek.
Yukarı Dön
ilknur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2011 Saat 09:51
hocam yanıtnız için teşekkürler,
peki hocam o kabarmalar neydi ve sütü kesince neden geçti acaba vucudu süte mi alışıyodu?

bir de yani biz o kötü alerji mamasını boşu boşuna mı tükettik 1.5 ay.

o zaman anladığım kadarı ile şuan sütlü muhallebi vs yapmamda bir sakınca yok zaten anlamadığım aptamil verin diyolar ama o da inek sütü bazlı

bir de kilosu nasıl sizce hocam ekstra kaloriye ihtiyacı var mı sizce?

teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2011 Saat 10:04
500 gram bir eksiği var, çok önemli değil, yeterki bu eksik giderek artmasın. 7.5 aylık çocukta "mamalar" gerek yoktur, kutu sütlerinden ve evde sütle yapılan muhallebilerden verin bakalım bir şey olacakmı.. Bana kalırsa, kullandığınız mamada bir bozukluk vardı. Sütü bir deneyin bakalım, bir reaksiyon verecekmi, hemen belli olur.
Yukarı Dön
ilknur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2011 Saat 10:13
peki hocam teşekkürler,

hastanede süt yüklemesi yapıldı direk süt içirdiler hiç bişey olmadı artık bir reaksiyon olmaz diye umuyorum, bir de alerji kilo almama nedeni midir? doktorumuz kilo almazsa bağırsak da ltihap olabilir dedi

bizim kız çok fazla hareketli bir de şimdi ayağa kalkmaya başladı emekliyo da o yüzden artık daha zor kilo alır gibime geliyo

kilo almamız için önerebileceğiniz bişey olur mu

sabah muhallebi+peynir+yumurta başlıcak, sonra meyve püresi, öğlen 1 kase etli sbze çorbası, akşam da tahıllı muhallebi

bu öğünü şimdi akşamüstü yoğurt ve akşam yatmadan da muhallebi yerine tarhana olarak düzenlemeyi düşünüyorum biraz da kalori olsun die tereyağ koyayım diyorum çorbalara uygun mu sizce
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2011 Saat 09:27
Günlük süt miktarı 500ml nin altında olmasın. Çorba ve yemeklerinde tereyağı kullanabilirsiniz. Allerji, kilo alamama sebebi değildir.
Yukarı Dön
ilknur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2011 Saat 12:35
hocam süte devam ediyoruz herahngibir olumsuzluk olmadı çok şükür 1 haftayı tamamladık.

Ancak 1.2 cmlik bir göbek fıtığımız olduğundan gece gazlandığımızda biraz zor gaz çıkarıyoruz. Sanıyorum muhallebi gaz yapıyor. Doktorumuz fıtık nedeni ile zor gaz çıkarabileceğimizi söyledi. Bir tavsiyeniz olur mu?

Bir de keçi sütü ile muhallebi yapmaya başlıcam sulandırmaya gerek var mı şuan inek sütünü 80 cc süt 120 cc su şeklinde sulandırarak  toplam 200 cc yapıyorum korkudan. Nasıl yapmalıyım muhallebiyi. Muhallebi olarak vermemin nedeni de kızım doğduğundan beri biberon almadı mecbur kaşıkla besliyoruz hep.

Saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2011 Saat 10:13
Fıtık ile gaz çıkarmanın bağlantısı yok ( ters bağlantı var, gaz nedeni ile çok ıkındığından fıtık oluyor, fıtık gazın zor çıkmasına sebep olmuyor.  ), o fıtık zaten kendiliğinden kaybolacak. İnek sütünde bir problem olmadı ise, keçi sütüne gerek yok..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.