Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ahmetkerem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 30 Tem 2011 Saat 00:09

İyi akşamlar,

Mart 2010 doğumlu oğlum 3,5 aylıkken 5 aylıkken birer defa ve bu sene ocak ve şubat aylarında 4 kez boğaz enfeksiyonu geçirdi.en son 2 ay içinde 4 kez hastlanınca internette çok fazla araştırma yapmaya başladım ve sizi buldum sizin yazılarınızın çok faydasını gördüm şubattan sonra yine 2 kere ateşlendi fakat evde ateşi takip ederek doktora gitmeden atlattık çok şükür.önceki hastalanmalrında ocak ve şubat aylarındakinde mesala rahat bir 15 iğne ve 4 şişe antibiyotik bitirdik şubattaki son ateşlenmesinde kriptik tonsilit teşhisi konmuştu 4 saf penisilin iğne ve 1 şişe penos şurp içmişti bunun yanında 4 saatte bir verdiğimiz fitil ve ateş düşürücü şurplarda cabası hem bebeğimin hemde bizim pisikolojimiz bozulmuştu.hiç bitmeyecek gibiydi ilaç bitiyor 3-5 gün sonra tekrar ateşleniyordu.hangi ısıda yiyecek vereceğimizi ne giydireceğimizi şaşırmıştık.sizi okuduktan sonra ne yaptım bikere 3 gün ateşi evde takip etmeye karar verdim.ateşle savaşmadım 4 saatte bir ilaç fitil vermedim,ılık duş yaptırdım bol su verdim bol bol emzirdim,özellikle bu bol sıvı gerçekten ateşi içten düşürdü.sık sık ateşini ölçmedim ateş yükselince zaten davranışlarından belli oluyor rahatsız olduğunda ilaçla ateşi düşürdüm.ve çok şükür Allah’ıma birinde 2 gün sürdü 3.gün iyiydi ve diğeri geçen hafta sonu oldu 3 gün sürdü 4.gün hafif ateş oldu 5.gün iyiydi.şuan iyi çok şükür forumu okumaya başladığımdan beri 5 aydır  hiç ilaç kullanmadık arada  grip tarzında şeylerde geçirdi onları önemsemedik zaten burnu aktı dediğiniz gibi baly kıvamına geldi bitti.

Benim size sorum bu boğaz enfeksiyonu dediklerinde ve geçen hafta sonu ateşlenmemizde de dilinin üstünde beyaz bir tabaka oluşuyor iyleşince o beyaz tabaka yavaş yavaş yemek yedikçe parça parça gidip ve dil normal rengini alıyor.ağzı hiç pis kokmuyor pas rengide almıyor.bu boğaz enfeksiyonunun ben viral olduğunu düşünüyorum ve o yüzden kendisinin atlatmasını istiyorum.bu şekilde doğru yapıyormuyuz A-grubu beta hemolitik streptokok olsa geçirdiği ateş 3 gün sonra kendiliğinden gidermi ve bakteriyel olduğunda antibiyotik kullanmamız gerektiği halde kullanmamızın bi zararı olurmu.buna bir cevap bulabilirsem çok daha rahat olucam.

Kusura bakmayın uzun yazdım ilk defa forumda yazıyorum sizi okuyarak takip ediyorum emeğiniz için teşekkür ediyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119503
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2011 Saat 09:41
Bu yaşta Streptokok enfeksiyonları son derecede nadirdir. Ben çocukların boğazına bakarak viralmi, bakterielmi söyleyebiliyorum. Sizin durumunuzda boğazı göremediğim için bir "Kan sayımı" yaptırırsanız, oradaki,WBC değerine bakarak kesin bir şey söyleyebilirim. Düşük değer viral olduğunu ve antibiyotik gerekmediğini gösterir. Ayrıca dilinin paslı olması ve kötü bir ağız kokusu, antibiyotik kullanmayı gerektirir.. Ağızdan ilaç alabilen bir çocuğa "iğne" vermem.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.