Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 18 aylık gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum18 aylık gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yelbarbayrak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: 18 aylık gelişim
    Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 00:22
doktor bey iyi akşamlar. benim kızım 2500kg 45 cm doğdu. şuan 17. ay bitmek üzere. şu anki boyu 76cm 8.5 kg. çok zayıf ve minyon. acayıp hareketli. yemesi normal.aslında bu zamana kadar hep istediğinde verdik ve sofradan kalkmak istediğinde vermedik yani peşinde koşturmadık yesin diye. ama böyle olunca da yaklaşık 3 aydır aynı kiloda kaldı 8 kilo. 115 gündür taktiğimizi değiştirdik. artık acıkana kadar bişey vermiyoruz sabah öğle akşam 3 ana öğünü var öğlen sütünü içip 2 saatlik uyku gece yatmadan önce yoğutlu buğday. ve en son devam sütü ilaveli süt. bu böyle 15 günde kilosunda artış yaptı.doğru mu sizce? ama değişken oluyor. bazen yediremiyorum. hocam kan sayımı tahlilller hep yapıldı bişey çıkmadı. ne yapabiliriz? kilo aldıran ne verelim ? kemik ölçümü yaptırmadık ne zamn yaptırabiliriz? şimdiden teşekkürler hocam
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 00:24
15 gündür değişik yöntem uyguluyoruz yukarıya yanlış yazılmış kusura bakmayın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 10:16
Sizin bu tahlillerle hiçbir işiniz yok... Zaten bir şey de çıkmamış. Normal sütleri daha lezzetli bulacağına eminim. Yediklerinde ağırlık; süt, sütlü gıdalar ve et olsun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2011 Saat 13:58
yanıtınız için çok teşekkür ediyorum hocam inanın bıktık artık. doktoruna her gidişimizde 17 aylık bir bebek 77 cm 8.5 kg olmaz. yedirebildiğiniz kadar yedirin diyor.
sizce de ayına göre düşük mü hocam?
süt günde 400mlt içiyor peynir kaşar ve yoğurt yiyor.
hergün 2 köfte ya da bu kadar parça et yedirmeye özen gösteriyorum.
makarna pilav ekmek seviyor
ama kilo alımı düşük.
değerli zamanınızı ayırdığınız için minnettarım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2011 Saat 10:23
Evet, kilosu az, ama bazı çocuklar gayet iyi beslenmelerine rağmen böyle az kilolu olabiliyorlar. Bu biraz "soya çekim" bir durumdur, siz gene bu beslenmenize devam edin. Gelişimi 10.5 aylık gibi, ama acele etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.