Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tuvalet alışkanlığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtuvalet alışkanlığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: tuvalet alışkanlığı
    Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 00:31
hocam merhabalar, (yine ben)

hocam siz tuvalet alışkanlığı için 3 aşama geçmeli demiştiniz..son aşamada gizlenip kimseye baktırmadan yaparmış..şimdi benim yaramaz yürümeye başladığından beri aynı şekilde belli bir yere tutunur desteğini alır sonra (zaman zaman gözümüzün içine baka baka) tuvaletini yapardı.hatta sorduğumuzda "kaka yapıyom" diye de açık açık söyler sormadığımızda da kendi duyururdu..

10 gün önce falan durup dururken bez istemiyorum diye bir cümle kurdu ve ondan sonrada bağlatmadı..şimdi tuvalete yapıyor.arada altına kaçırdığı oluyor tabi..yanlız "çişim geldi" yerine "çiş yaptım tuvalete gidelim" diyor.."çişim geldi diye söyle oğlum" dediğimde "hayır söylemiycem" diyor.

gündüz uykusundan kuru kalkıyor hatta geceleri de çoğu gün kuruydu..gece bez bağlıyorum.

şimdi ben tuvalet için baskı yapmadım kendi isteğiyle oldu hatta ben istemedim bile son aşamayı geçmedik diye.. ama sorunumuz şu geceleri ağlayarak kalkıp anne ben  yatağıma çiş yaptım tuvalete götür ben pis oldum diyor..üstünü başını komple değiştirttiriyor.ben bu konuda asla baskı yapmadım pis oldu gibi bir cümlede kullanmadım neden böyle ağlayarak uyanıyor anlayamıyorum..gündüz bir iki sefer babannesinede aynısını yaptırmış iç çamaşırına bir damla çiş damladığı için kıyameti kopartmış pis oldu diye..çevresindeki herkes önemli değil yıkanır temizlenir desede o kıyameti koparıyor..

hocam daha  önce duymuştum da okumuştum da tuvalet alışkanlığı aşamasından kekemelik oluyor diye..bu seferde onu kafaya taktım 

neden böyle davranıyor çocuklarda bu davranışlar normalmidir? yoksa benimkinin titizliğimi desem şımarıklığımı desem..

saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 12:39
Son değil, ilk aşamada gizli yaparlar, son aşamada "-çişim var-" diye gelirler. Biraz sabırlı olun, işin zor kısmını  zaten bitirmişsiniz. Çiş yaptı diye döverseniz veya tornavidayı ateşte ısıtıp, orasına burasına değdirirseniz, kekemelikte olur, başka herbir halt da olur. Siz sabırlı olun.
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 14:06
ah hocam ahhh ne cahiller var bugün gördüm..oğlumun çişini kaçırdığında neden hüngür hüngür ağladığını bugün çözdüm..

bu sabah anneannesine kahvaltıya gittik.annemin üst kat komşusu da bizim geldiğimizi duyunca oturmaya geldi mertten 1 yaş kadar büyük oğluyla. oda oğlunu alıştırıyormuş tuvalete..ama ne alıştırma..çocuklar oyun oynarken zavallı çocuk dalmış çişini altına kaçırmış anneside bunu farkedince çocuğa bağırarak " bu ne hal pisletmişsin üstünü leş gibi olmuşsun eşek kadar oldun 3,5 yaşındasın hala bi çişini söylemiyorsun" diye çocuğa bir çıkıştı ki sormayın. ben ne olmuş canım o kadarcıkla diyene kadar çocuğun suratına öyle bir yapıştırdı ki ağzım açık kalakaldım..çocuğu kolundan çekiştire çekiştire eve götürdü.
annem söyledi geçen hafta hastaneye gittiğimde merti annanesine bırakmıştım. o gün bu cahil kadın yine gelip aynı şekilde çocuğu altına kaçırdı diye döve döve eve götürmüş.tabi bende sinirden kudurdum..benim canım oğlumda bunu görünce, altına kaçırdığında korkudan ağlıyormuş demek ki..
komşu, çocuğun üstünü başını değiştirip geri geldi..bende biraz tartıştım..hocam bahanesini duysanız gülsem mi ağlasam mı şaşırdım..yok efendim eltisinin oğlu 2 yaşında söylemiş bu niye söylemiyormuş 3,5 yaşına gelmiş salakmıymış hala altına kaçırıyormuş bıkmış bezlerinden falan falan. dedim büyüdüklerinde eltinin oğlu sınıfta kalırsa sende seninkine mi kızacaksın sen niye sınıfta kalmadın diye.. yada allah göstermesin ama eltinin oğlu sigaraya uyuşturucuya başlasa sende seninkine kızarsın sen niye sigara uyuşturucu kullanmıyorsun diye..böyle mantıkmı olur..her çocuk farklıdır..senin ki bir şeyi önce yapar onun ki başka bir şeyi.hem kirlenirse kirlensin elindemi yıkıyorsun sanki at makineye yıkasın, eskiler elinde uğraşıyordu senin kadar şikayet etmiyolardır.
bak senin yüzünden mertte 1 haftadır ağlıyor korkudan, benim çocuğumun suçu ne..lütfen böyle yapacaksan bir daha benim oğlumun yanında yapma dedim..

hocam hala çok sinirliyim kadının saçını başını yolacaktım ama neyse dedim..böyle kişiler yok o evlenmiş sen evde kaldın, bak o çocuk doğurmuş sende hala yok, bak o ikinciye hamile senden sende ikinciyi yapsana diye diye çocuk doğuruyorlar sonrada suçlu çocuk oluyor.

ben ilk çocuğumu kızımı 5,5 aylık hamile iken kaybettim..doktorların önerisiyle ikinci çocuğumun (mertimin) sağlıklı doğması için 2-3 sene ilaç tedavisi gördüm..o yüzden bizim için mert çok kıymetlidir.bırakın bir fiske vurmayı sesimizin tonuna bile dikkat ederiz "aman çocuğa bağırmayalım" diye..hocam herkesin çocuğu kıymetlidir diyoruz ama bazıları da sırf akrabalarına nispet olsun diye takır takır çocuk doğuruyorlar "ben  yaptım sen yapamadın" diyebilmek için.3-4 çocuk doğurup bakamıyorlar sonrada en ufak bir şeyde bu çocuk suçlu keşke seni doğurmasaydım diyerek çocuğunda psikolojisini bozuyorlar..

hocam kusuruma bakmayın o kadar sinirlendim ki uzun uzadıya anlattım..sizinde zamanınızı aldım..

şimdi mertin bu durumunu düzelmeye çalışacağım bakalım ne kadar başarılı olucam..başkaları yüzünden benim oğlumun psikolojisi bozuldu ya..her gece ağlar oldu çocuk"yatağıma çiş yaptım pis oldum"diye gündüz bile kaçırsa ağlıyor..inşallah geçicidir..kendi isteğiyle başladık tuvalete asla baskı yapmıyorum..kaçırsa bile en fazla dediğim şey "olsun oğlum bir daha ki sefere tuvalete yaparız.boşver kirlensin makineye koyarız yıkanır"..cahil bir kadın yüzünden çocuğum korkar oldu...

ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ki oğlumun ağlamalarını korkusunu bastırayım unutturayım.. hocam çişi geldiğinde altına kaçırmasa bile ağlıyor çiş yaptım pis oldum diye..

saygılar..

Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2011 Saat 14:15
hocam bu arada benim oğlum hiç gizli yapmadı.. hep aynı şekilde, orta yerde bir yere tutunarak sanki çok önemli birşey yapıyormuş gibi bize izleterek duyurarak yapardı tuvaletini, hep öyleydi..hani şu aşamayı geçtik bu aşamaya geldik gibi birşey söyleyemiyorduk..sonra kendi kendine istedi bezini çıkarmayı.sanırım onuda arkadaşımın kızından gördü 4 yaşında bir kızı var arkadaşımın bana misafirliğe geldiğinde tuvalete gitmişti benim yaramazda kızı takip edip tuvalette izlemiş..ondan sonra dedi bez istemiyorum ben tuvalete gidicem diye..kıskançlıktan yani..
10-12 gündür tuvalete gidiyor. ilk günlerde çok kaçırdı ama artık alıştı gecede gündüzde kuru bir şekilde uyanıyor..uyanıkken de "çişim var" yerine "çiş yaptım.tuvalete gidelim" diyor.biz alıştık anladık artık çiş yaptım dediğinde çişim geldi demek istediğini LOL..bizim afacan farklı bir yöntem buldu kendineSmile

saygılar..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 09:54
Mühim olan "gaza getirmek". Hele birde çok sevdiği bir arkadaşı ona yol gösterirse, işiniz çok kolay olur. Bir de çiş veya kakasını tuvalete yaptığında bunu "abartarak" diğer aile fertlerinede anlatın, her seferinde başarılı olduğunda "tezahürat" yapın ve en mühimi kakasını "onore edin", sifonu çekerken, kakaya  "bay-bay" deyin.  Komşunuza gelince, ben daha beterlerine şahit oldum. Bazen benim abarttığımı zannedenler oluyor, ama sizin örnek herhalde onlarında dikkatini çeker.
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 12:19
hocam tuvalete kakasını ilk kez yaptığında sifonu çekti, kaka kaybolunca biraz şaşırdı panik yaptı anne kakam gitti nereye gitti falan diye sanırım korktu biraz oysa ki sifonu çekmeyi sever.bende kaka dışarı gitti sana bişey alacakmış dedim ve pencerenin iç tarafına çikolata koydum.aa oğlum bak kaka sana çikolata göndermiş diyerek o paniği bastırdık LOL şimdi her tuvalete gidişinde sifonu çekiyor çişim yada kakam bana hediye gönderecek diye pencerenin önüne koşuyor bende her seferinde çaktırmadan çikolata meyve gibi şeyler koyup aaa bak bu sefer meyve göndermiş aa bak şeker göndermiş diyerek kandırıyorumLOL..acaba alışkanlık yaparmı?
hocam bazen yaptığı söylediği şeylere öyle şaşırıyorum ki...geçen gün çişine şarkı besteledi kendi çapında..lalala çiş yaptım tuvelete gidicem lalala..gece masal anlatıyor bir varmış bir yokmuş balon varmış tuvalete gidermiş falan diye..çok güldürüyor beni..
alkışlarla şarkılarla gidip yine aynı şekilde coşkuyla dönüyoruz tuvaletten..herkese anlatıyoruz baaak teyzesi-amcası benim oğlum tuvalete yaptı çişini kocaman oldu artııık diyerek LOL gururla ben yaptım demesi güldürüyor hepimizi...

yalnız hocam büyük tuvaletini yaptığı zaman poposu kanıyor.. zorlandığında daha çok ama normalde de azda olsa kan oluyor..nedeni ne olabilir?hemoroid türü birşey yada popoda çatlak türü birşey olabilir mi?bir muayene ettirmem gereklimidir?

saygılar..

Düzenleyen mell - 11 Haz 2011 Saat 00:25
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2011 Saat 11:11
Yaptıklarınızın hiçbir zararı yok. Kaka, onların yegane "imalatları, kendi eserleri" olduğu için çok kıymetlidir. Zamanla zaten neyin gelip neyin gittiğini öğreneceği için, bu olaylar güzel bir hatıra olarak kalacak okadar. Kalın kaka; pirinç,patates, muz ve elma aynı güne denk gelirse, olabilir. Diyetine dikkat ederek bu durumu oluşturmazsanız, kanlı kakaları görmezsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.