Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gözüne havlu geldi.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGözüne havlu geldi.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emelk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Gözüne havlu geldi.
    Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 02:09
Merhaba Kadir Bey,Kızımız 3 yaş 5 aylık,bu gece yüzünü yıkadıktan sonra havluyu aldı kendim kurulayacağım diye arkam dönüktü göremedim.Döndüğümde sağ gözü kızarmış ve sulanmıştı havlu girdi gözüme dedi.Yüzünü yıkadım fakat çok ağladı.sulanma ve kızarıklık vardı.30 dk.da ancak sakinledi acıması geçti dedi.Hafif kızarıklık vardı sulanmada durmuştu ama endişelendim.Yarın hemen bir göz hekimine gitmeli miyim? çizik yada başka birşey olabilirmi? yada herhangi belirti olmadığı takdirde götürmemeli miyim? Normal şartlarda çok ilgiliyim kızımın düzenli göz kontrollerini yaptırıyorum hatta 2 hafta önce tekrar gitmiştim.Ne yapmamı önerirsiniz kanlanma ve sulanma yoksa beklemi miyim?
 Birde sanırım 10 ay kadar önce göz dr.astiğmat demişti ve gözlük vermişti kızıma,kullanmasada düzelebilir ama kullanırsa çabuk geçer demişti.Kızım pek kullanmadı 2 hafta kadar önce astigmat aynı çok hafif dendi.Gözlüğünü takmıyor.Takmasada olabilir dendi ama bu yaştan sonra düzelirmi kendiliğinden?Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118542
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 13:57
Eğer bu sabah gözü kanlı veya çapaklı uyandı ise, bir göz doktoru görsün. O yaşta her çocukta astigmatizm vardır, saçmalamasınlar, ne gözlüğü imiş...
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 14:02
Teşekkür ederim Kadir Bey,
Gerçekten çok rahatladım kızıma gözlüğü takamıyorum diye vicdan azabı duyuyordum artık.
Birde gözünde çapaklanma olmadı,kanlanmada yok.Ama ara ara sulanıyor.Bugün 3.günü grip olmuş bu yüzden olabilir mi? Yoksa 3. günü başlamazmı gripte  gözde sulanma.Hiçbir ilaç vermiyorum sizin tedavinizi uyguluyorum.Ara ara sulanma var sadece kanlanma çapaklanma yok.Gripten midir? Göz hekimine gitmem gerekli mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 14:43
Gripten olabilir.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 02:01
İlk sorumde belirttiğim gibi 10 ay kadar önce göz dr.astiğmat demişti ve gözlük vermişti kızıma,kullanmasada düzelebilir ama kullanırsa çabuk geçer demişti.Kızım pek kullanmadı 2 hafta kadar önce tekrar göz doktoruna götürdüm astigmat aynı çok hafif dendi.Gözlüğünü takmıyor.Takmasada olabilir dendi.sizinde cevabınızla içim rahatladı.Sormak istediğim 10 aylıkken gözlerini çok kaşıdığı ve göz kapaklarında alerji olduğundan göz doktoruna gitmiştim gözlerinde kaymayla ilgili birşey dememşiti.9-10 ay kadar astigmat için gözlük veren doktor muayene esnasında ilaçlada baktı.Gizli kaymada var demişti.2 hafta önce göz doktoruna gittiğimizde ise gözlük veren doktor yoktu başka bir göz hekimine götürdüm.İlaçla muayene etti fakat gizli kaymayla ilgili hiçbirşey demedi.Gizli kaymada olsa farkedilir miydi Kadir Bey,Çünkü eski doktor gizli kayma var dedi  dememiştim :(((((( sonradan aklıma geldi.Keşke söyleseydim gizliyse farketmemiş olabilirmi diye üzüldüm yoksa düzelmiş midir? Farketmemesi mümkün müdür? tekrar mı gidelim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 10:22
Çocuğunuzda bir şey yok, sadece sizi biraz "yolmak" isteyenler var o kadar.
Yukarı Dön
chora Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 220
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 15:45
hocam astigmat denilince kızımda temmuz 2006 doğumlu baş ağrısı ve ilk kontrol için göz dr. gittik .1.5 astigmat dendi yaklaşık bir ay oldu gözlüğe başladık üç ay sonra  kontole çağrıldık dr gözün görme yetisinin 7 yaşa kadar devam ettiğini söylemişti tedavi edilmez ise göz tembelliği yapabilir dedi .......yukardaki yazı da 3 yaş civarı için o yaşta herkeste olur ne gözlüğü demişsiniz ........
bizim içinde normal mi diye kafama takıldı ?gelişim devam ediyor ise 7 ye kadar böyle mi görürler kızım severek gözlüğünü kullanıyor sorun yok ama gereksiz mi takmadasa düzelir mi aynı hızla takibi ?
arkadaş kususra bakmasın, konu aynı olduğu için ayrıca sayfa açmak istemedim aslında sizin cevabı görünce bende böyle bir soru oluştu .......
anlayışınız için çok tşk ederim ......
sevgiler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2011 Saat 12:38
7 yaşındakilerde takibi uygun olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.