Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ateş ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ateş ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ateş ateş
    Gönderim Zamanı: 15 May 2011 Saat 11:28
1.  16 aylık ikizlerim var..kızım geçen hafta ateşlendi (kulaktan 39 derece)... sadece bir kez calpol verdim, 24 saat ateş düşmeyince dr.a götürdüm...akrabam olan yetişkin KBB uzmanı boğazı çok kızarmış, antibiyotiksiz kesinlikle geçmez dedi, üstelik iğne yazdı...dr'dan eve gelirken araba çok sıcaktı, çocuk hiç ilaç vermediğim halde bi anda terledi ve kustu...banyo yaptırıp ince bi kıyafetle yatırdım, 12 saat aralıksız uyudu...uyandığında ateşi yoktu, iyileşti yani...BEN ANLAMADIM, BU ATEŞ NEYİN NESİYDİ,  TERLEDİĞİ İÇİN Mİ İYİLEŞTİ?  
2.   kız iyileşti bu sefer de 10 gün sonra oğlan ateşlendi(kulaktan 39,5)...çok ağladığı, huzursuz olduğu için 24 saat içinde sırayla  paranox-pedifen-paranox-pedifen 4 kez ilaç vermek zorunda kaldım...duş falan aldırmadım, ince kıyafet giydiriyorum...terlese bu da iyileşir mi?  kızdan daha ağır geçiyor hastalığı şu an, ne yapmalıyım?  çocukları götürecek dr bulamıyorum...teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117722
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2011 Saat 11:53
Ateşi iyice bir çıkıp, terleyerek düşerse, hastalıkların çoğu ( bilhassa viral olanlar) kendiliğinden iyileşir. Bu sebeple, çocuk bir şey hissetmiyorsa ateşi düşürmeyin diyorum.. Ateş ile ilgili makalemi okuyun.
Yukarı Dön
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2011 Saat 12:06
Evet, ben hastalanınca terlerim iyileşmek için..Ama çocuklar sözkonusu olunca cesaret edemedim...Bi sakıncası olur mu, kendiliğinden terlemezse sıcak tutup terletebilir miyiz yani?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2011 Saat 13:09
Dışardan sıcak tatbiki yapmayın.. Tehlikeli olan budur.
Yukarı Dön
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2011 Saat 22:59
dışardan sıcak tatbiki derken mesela sıcak banyo,sıcak sobanın yanında durması gibi değil mi?yani benim kızım ateşlendiğinde atlet giydiriyorum ama ateş üşüme yaptığı için kızım illahi yorganını istiyor.bende veriyorum.yani atletli ama yorganını örtüyor bazen üzerine bu da risklimi kadir bey..
2-tehlike dediğiniz yine havale değil mi,yoksa başka bi tehlikeden mi bahsediyorsunuz..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2011 Saat 13:20
Üstünü örtmenizin bir zararı yok, dışardan ısı tatbik etmeyin. Yani elektrikli ısıtıcı battaniye koymayın.
Yukarı Dön
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2011 Saat 08:16
Yukarda oğlumun rahatsızlığından bahsetmiştim.(16 aylık)..2 gün boyunca 39.5 civarlarında ateşi oldu, çok perişandı çocuk, ağrı kesici verdim defalarca... 3.gün 38.5'larda idi ateşi, ilaç  vermedim hiç ve vücudunda döküntüler başladı...4.gün ateş 37.8 falan ve döküntü iyice arttı...Karnında ve boynunda çok fazla var...
1.  6.hastalık mı geçiriyor
2.  ateşten 5 gün önce suçiçeği aşısı olmuştu, aşının yan etkisi mi
3.  başka bi döküntülü hastalık olabilir mi, dr'a götürmeli miyim?
4.  kullanmam gereken bi ilaç, krem var mı?
5.  ikiz kardeşine de bulaşır mı?    TŞK...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2011 Saat 10:49
6. hastalıkta, ateşin düşmesi ile döküntü çıkar. Bir daha ateşi çıkmaz. İsilik olabilir. Fazladan ısıtmayın, rahat ettirin. Banyo iyi gelir. Genel durumu iyi değilse, bir doktora gösterin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.