Kadir Bey Merhaba
3,5 yaşındaki oğlumda hafta sonu kuru öksürük başladı,pek önemsemedim,pazartesi günü öksürüğü çok arttı,aynı gece de ateşi 39,5 a çıktı,burnu su gibi akıyordu,öksürüğüde balgamlı olmuştu,salı günü doktora götürdük,gribal bir durum henüz ciğerlerine inmiş bişey yok ama nefes alıp verirken ses duyarsanız tekrar getirin dedi,bize amoklavin 400,mukoral,zyrtec, verdi,ilaçları düzenli kullanıyoruz fakat bu ilaç kullanmamızda 2.gün hala ateşi 39 civarında seyrediyor,ateşi olmadığında keyfi ve iştahı yerinde ,ve uyurken özellikle duyabiliyorum nefes verirken hışıltı duyuyorum,hani sabun köpükleri patlarken pıtır pıtır ses çıkartır ya ona benziyor duyduğum ses,sizce biz bronşiolit mi geçiriyoruz,kullandığımız ilaçlar iyi gelir mi? ve ne kadar sürer bu ateş devresi?
Kadir Bey 1 yıldır çok sayıda öksürüklü ateşli hastalık geçirdik,hastaneye her gidişimizde birsürü testler,hastaneye yatırmalarla antibiyotiklerle geçti,bu sefer hastaneye değilde bir muayenehanesi olan doktora götürdüm,bize iğne vermediği için ve bizi telaşa sevketmediği için sevindim,oğlumun hassas bir bünyesi olduğundan alerjik olabileceğini düşünerek zyrtec verdi 15 gün kullanın ve çamaşırlarını sabun tozuyla yıkayın dedi,siz ne diyorsunuz hocam?oğlum bronşiolit mi?
Hocam bu mesajı perşembe sabahı itibariyle güncelliyorum,dün gece 3.geceydi ve ateş hala 39 da,antibiyotik etkisini ancak mı gösterecek yoksa viral bi durum mudur?bu sabah göğsünü dinledim nefes alırken de hışırtısı vardı,ciddi bi durum mudur,ayrıca öksürüğü de arttı gıcık şeklinde ,mukoraldan kaynaklı sanıyorum,bu şekilde balgamı mı atacak?
Düzenleyen bilgeakgun - 05 May 2011 Saat 09:49