Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit mi?
    Gönderim Zamanı: 04 May 2011 Saat 18:12
Kadir Bey Merhaba

3,5 yaşındaki oğlumda hafta sonu kuru öksürük başladı,pek önemsemedim,pazartesi günü öksürüğü çok arttı,aynı gece de ateşi 39,5 a çıktı,burnu su gibi akıyordu,öksürüğüde balgamlı olmuştu,salı günü doktora götürdük,gribal bir durum henüz ciğerlerine inmiş bişey yok ama nefes alıp verirken ses duyarsanız tekrar getirin dedi,bize amoklavin 400,mukoral,zyrtec, verdi,ilaçları düzenli kullanıyoruz fakat bu ilaç kullanmamızda 2.gün hala ateşi 39 civarında seyrediyor,ateşi olmadığında keyfi ve iştahı yerinde ,ve uyurken özellikle duyabiliyorum nefes verirken hışıltı duyuyorum,hani sabun köpükleri patlarken pıtır pıtır ses çıkartır ya ona benziyor duyduğum ses,sizce biz bronşiolit mi geçiriyoruz,kullandığımız ilaçlar iyi gelir mi? ve ne kadar sürer bu ateş devresi?
Kadir Bey 1 yıldır çok sayıda öksürüklü ateşli hastalık geçirdik,hastaneye her gidişimizde birsürü testler,hastaneye yatırmalarla antibiyotiklerle geçti,bu sefer hastaneye değilde bir muayenehanesi olan doktora götürdüm,bize iğne vermediği için ve bizi telaşa sevketmediği için sevindim,oğlumun hassas bir bünyesi olduğundan alerjik olabileceğini düşünerek zyrtec verdi 15 gün kullanın ve çamaşırlarını sabun tozuyla yıkayın dedi,siz ne diyorsunuz hocam?oğlum bronşiolit mi?

Hocam bu mesajı perşembe sabahı itibariyle güncelliyorum,dün gece 3.geceydi ve ateş hala 39 da,antibiyotik etkisini ancak mı gösterecek yoksa viral bi durum mudur?bu sabah göğsünü dinledim nefes alırken de hışırtısı vardı,ciddi bi durum mudur,ayrıca öksürüğü de arttı gıcık şeklinde ,mukoraldan kaynaklı sanıyorum,bu şekilde balgamı mı atacak?

Düzenleyen bilgeakgun - 05 May 2011 Saat 09:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118705
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2011 Saat 15:39
Keşke hiç ilaç vermese idiniz. İlaçlar yüzünden öksürük ve hırıltısı artacak. sadece serum fiz, limonlu bal ve ColdMix kullanın.
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2011 Saat 16:14
Kadir Bey mukoral mı öksürük ve hırıltısını artırdı,antibiyotik de 39 derecede kullanmamam mı gerek?zrytec in ne gibi olumsuz etkisi olur?beni aydınlatırsanız sevinirim,
Sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118705
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2011 Saat 12:55
Mukoral, öksürüğünü arttırmış olabilir. Her ateşlenmede antibiyotik gerekmez. Bazıları virütik olabilir ve antibiyotik gerekmez. Bu tip ateşli hastalıklarda, kan sayımında "WBC" değeri düşük çıkar, antibiyotik etki etmez. Zyrtec, Allerji ilacıdır, her allerji ilacı gibi akıntı kesme özelliğinden dolayı, solunum yollarındaki sıvılar koyulaşır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.