Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt Alerjisi & Demir Eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSüt Alerjisi & Demir Eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: Süt Alerjisi & Demir Eksikliği
    Gönderim Zamanı: 03 May 2011 Saat 09:35

Merhaba Hocam iyi günler,

Oğlum 14,5 aylık, geçen ay kontrole gittiğimizde doktorumuz test yaptı ve demirinin düşük olduğunu ve 3 ay demir ilacı almasını istedi. Teste çıkan sonuçlarımız ise;

Demir            37
hemoglobin   11,6
total demir bağlama  305

sizin yazılarınızdan hemoglobin değerinin 10 d/dl nin üstünde ise sorun teşkil etmez cümlenizden demir ilacını bırakmayı düşünüyorum fakat oğluma doktorumuz 6 aylıkken süt alerjisi teşhisi koydu inanmadık prof. götürdük aynı teşhisi kendiside koydu. Hocam oğluma hergün muhakkak et ve meyve yediriyorum fakat süt içemediği için 500 ml sütü tüketemiyor maalesef ama anne sütüne devam ediyor. Günde 500 ml süt  tüketmemesi demir eksikliği açısından sorun teşkil edermi?  demir ilacına devam etmem gerekir mi?

çok teşekkürler, iyiki varsınız..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2011 Saat 12:55
Hgb 11.6 iken bile bu lafları ediyorlarsa, durum ümitsiz... Kesinlikle demir gerekmez.. Sütü başlayın, bunlar palavra laflar..
Yukarı Dön
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 11:14
Çok teşekkürler cevabınız için. Hocam demiri kestim süte biraz biraz başladım. oğlumda süt alerji yan etki olarak burun tıkanıklığı ve öksürük yapıyor. defalarca test ettim süt diyetine girince gayet iyi başlayınca tekrar burun tıkanıklığı ve öksürük oluyor. süte devam edeyim mi ne tavsiye edersiniz. bu arada yastığına cold-mix+serum fiz. ve ballı süt yapıyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 11:27
Devam edin bakalım. Birtakip edelim..
Yukarı Dön
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2011 Saat 17:26
Merhaba Hocam,

1 haftadır süt ve ürünlerini azar azar yediriyorum. Eskisi gibi olmasada tek tük öksürüyor, burnuda tıkalı. Ne önerirsiniz? Süt ürünleri diyetine devam edeyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2011 Saat 20:40
söylenenleri unutun, et ve sütlü gıda ağırlıklı besleyin.
Yukarı Dön
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2011 Saat 09:12

Tekrar Merhaba Hocam,

Azar azar verdiğim süt ve ürünlerini, tavsiyenizle yoğun olarak vermeye başladım fakat öksürük sıklaştı ve çok fazla burnu tıkanmaya başladı. Saatde bir burnunu temizlemek zorunda kalıyorum yoksa sümük yoğunluğundan nefes alamıyor. Öksürük ise balgamlı öksürüğe dönüştü. Hocam bu süt alerjisi geçmeyecek mi, bu durumda da süt ürünleri vermeye devam edecek miyim?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2011 Saat 11:20
Süt Allerjisinde "solunum yolu" arazları olmaz, sancı, kusma, ağız ve makat çevresinde kırmızı döküntüler olur. Öksürük ve burun akıntısı, Grip belirtileri ama çok garip, Türkiyede çocuklara hiç "Grip" tanısı konmuyor. Hepsi Allerjik..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.