Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım çok değişti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım çok değişti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım çok değişti
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 08:41
Merhaba      Nilçin  Hanım;

Kızım 4 yaşına girecek  ağustosta...Huyu iyice değişti ve korkuyorum,nasıl davranacağımı bilemiyorum...Babaannesi ve amcasıyla aynı binada oturuyoruz.Şu zamana kadar tek torun olduğu için ilgi onun üzerindeydi.Herkes onunla ilgileniyordu.Amcasının 10 gün önce bebeği oldu ve kızım alt üst olduCryşimdi    sevdiği ilgilendiği herkes    bebekle ilgileniyor,o bu manzarayı görünce üzülüyor diye çok sık gitmemeye çalışıyorum oraya...Ama artık sanki ilgi çekmiyormuş gibi kendine güveni sarsıldı,bir şeyi yapamadığı zaman ağlıyor,odasına kapanıyor,benim yanıma gelmeyin diyor...Mümkün olduğunca onun istediklerini yaptık hep,hatamıydı? anne baba olarak bu değişimde nasıl davranmamız gerekiyor?

not:çalışmıyorum   ve kızım kreşe gitmiyor?gitmek istemiyor,1 hafta sonra oyun grubuna ara ara götürmeyi düşünüyorum.

şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 21:35
Merhabalar,
Daha bebeğin gelmesi ve onun bunu anlaması zaman alacaktır. Tabii burada herkesin ilgisini kaybetmek, yeniden bebek olma isteği duyma ve öfkesi oldukça sağlıklı bir tepki. Bunun için mümkün olduğunca ailenin diğer bireylerine de bunu anlatarak biraz durumu kontrol edebilirsiniz. Hemen kreşe ya da oyun grubuna şu dönemde vermeyin. Kendini evden uzaklaştırılıyormuş gibi hisseder. Ona bol bol zaman ayırın birlikte zaman geçirin, oyun oynayın ama bu çok ince bir çizgi bunları yaparken hep onun istediği olsun demek değil tabi. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.