Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
çiçeğim
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
|
Konu: uyutmayan öksürük Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 03:24 |
Merhaba hocam.16 aylık bir kızım var.dört gün önce ateşlendi. 38.5 dereceyi geçmedi ama ateş düşürücüyle bile çok az düştüğü için sabah doktora gittik.solunum yolu enfeksiyonu var ve aşağı doğru iniyor dendi (herhangi bir tahlil yapılmadı) burnuda biraz akıyordu. .aug..tin,iliadin,sekrol ve ventolin verildi.hiç öksürüğü yoktu. sekrol ve ventolin dışındakileri kullandım. verdiği öksürük ilaçları yerine de limonlu bal içiriyordum. ilk günden ateşi düştü, ikinci gün geniz akıntısından olsa gerek öksürük başladı.burun damlası ve limonlu bala yine devam ettim hatta bir ara ballı zencefilide denedim ama sonuç istifra oldu. Gündüzleri en fazla üç dört sefer öksürüyordur ama gece öksürmekten boğulur gibi oluyor. giderek öksürürken öğürmeye başladı. eski maillerinizide okudum balgamlı bir öksürükte ventolin tarzı ilaçlara gerek yok demiştiniz hatamı yaptım bilemiyorum ama öksürük daha artıyor diye korkup ventolin verdim ilk defa ,sanki daha beter oldu, nefes alırken göğsünden hırıltı geliyor ve gece öksürüğüde arttı. yine bildiğimiz limonlu bal yöntemine devam etsem sonradan pişman olurmuyum acaba?birde bu hep korktuğumuz “ciğerlerine inmiş” denen durumu biz nasıl anlayabiliriz???asıl korkum bu. öksürüğün süresi bu ihtimali artırırmı? yardımınız için şimdiden çok teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118124
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 10:42 |
Ventolin Astım ilacıdır. Şimdilerde "moda" oldu, bazı doktorlar (her ne hikmetse) her öksüren hastaya Ventolin veriyorlar.. Ventolin, öksürük şurubu değildir, "bronş genişleticidir".. Gripte verildiğinde daha kötü yapar, virüslerin alt solunum sistemine inmesini kolaylaştırr.. Cahillikmi, kasıtmı, bilmiyorum.. Siz bildiğiniz gibi devam edin, ne antibiyotiğe nede başka bir ilaca ihtiyacınız var.
|
 |
çiçeğim
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 12:49 |
antibiyotiğide ventolinide kestik..peki öksürük ne kadar zaman sürerse endeşelenmeliyiz hocam.çünkü "hala öksürüyor ilaçda vermiyorsun, çocuğun ciğerlerine indireceksin" gibi baskılardan yorulmuş vaziyetteyim. öksürğün ilerlediğini nasıl anlayabilirim yani
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118124
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 12:52 |
Belli olmaz... Ateşsiz başlayan bir Gripte öksürük, 1-1.5 ay sürebilir. Ateşli olanda en fazla 15 gündür. Mesuliyet gene sizde. Gözünüz üstünde olacak, hareketlerinde azalma, solunum sayısında artma veya ateş çıkarsa doktorun görmesi gerekir. Süre önemli değil..
|
 |
çiçeğim
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 12:55 |
vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam sağolun
|
 |