Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Swetter
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
|
Konu: Gecmeyen oksuruk tekrarlayan zaturre Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 10:00 |
Merhabalar Kadir Bey;
Yazılarınızı cok dıkkatle takıp edıyorum sayenızde bır cok sey ogrendım. Daha oncede bır kac defa fıkrınıze danısmıstım. 29 aylık bır erkek cocugum var. Yaklasık 7-8 aydır krese gıdıyoruz. Ve krese basladıgından berı sureklı degısık antıbıyotık tedavılerı gorduk. Kımı zaman -hatta cogunlukla- tonsılıt faranjıt gıbı hastalıklar gecırdık. 2 defa zaturre olduk. Once ozel hastaneye gıdıyordum zaturre teshısı koydular guvenmedık Haydarpaşa Numuneye goturduk orda da aynı seyı soyledıler. Sayısız testler yaptılar. Ter testı, bagısıklık testı,bogaz kulturu,kan testı rontgenler... Ilk zaturremızde 11 doz penısılın 1 doz deposılın (21 gunluk-sozde- koruyucu) ıgne oldu. Ondan sonra 1-2 hafta ıyıydı. Bır ay ıcınde tekrar oksuruk (yıllardır sıgara ıcmıs bırı gıbı) basladı tekrar gıttık ve zaturrenın tekrarladıgını soyledıler. Bu defada 12 doz novosef vurulduk. Kontrole gıttıgımızde Zınnat antıbıyotık verdıler 10 gunde bunu kullanmamızı soyledıler. Kurum olarak guvenılır olduklarını dusundugumuz ıcın kullandık.Aradan 1 ay gecmedı bunca antıbıyotıge ragmen cocugum yıne hasta.Yıne gogusten gelen cok balgamlı bır oksurugu var ve les gıbı bır agız kokusu dılının ustude sarı gıbı. Kontorole goturmeye cekınır vazıyete geldım cunku yıne antıbıyotıgı verecekler.Soyledıklerınızı uygulamaya calısıyorum ballı zencefıl lımon + bol serum fız.+coldmıx. Endıselenmelı mıyım zaturre tekrarlarmı yoksa evde kendı yontemlerımızle mı gecırmelıyız hastalıgı? Ates olursa ne yapmalıyım? Bırde en son gıttıgımızde bademcıklerını almamız gerekebılır dedıler. Cunku 7-8 ay ıcınde en az 10 sıse antıbıyotık ve 20 ye yakın ıgne yedık. Dıger eksofed tarzı ılaclarda cabası. Caresızım ve sabırsızlıkla degerlı cevabınızı beklıyorum. Tesekkurler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118634
|
Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:43 |
Çok enteresan değilmi? Hiç "Grip veya Nezle" tanısı konmadı.. Her ateşli ve öksüren hastaya "Zatürre" teşhisi koyuyorlar.. Ben bir ay içinde Zatürre teşhisini 1 kere ya koyarın yada koymam.. Benim hastalarımın çoğu, Gripal enfeksiyondur, veya diğer "Üst Solunum Yolu" enfeksiyonlarıdır..Sizde şu anda hangisi var bilemem (Yalancı çoban durumuna düşmeyelim) .. En iyisi bir kan sayımı yaptırıp lökosit (WBC) değerine bakalım, yüksekse antibiyotik başlanır. Ayrıca bu yaşta Zatürre olduğunda nefes alıp-verme sayısı; dakikada 40'ın üstüne çıkar. Nefes sayısı 40'ın altında ise, kesinlikle zatürre değildir.
|
 |
Swetter
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:49 |
Nefes sayımı yapmadım hıc ama cok sık nefes alıp verdıgını ve genelde agızdan nefes aldıgını gozlemledım cok kez. Uyurken horlamasıda cok oluyor ve sac dıplerınde omuz baslarında soguk soguk terlemesı. Ama tavsıyenıze uyarak hemen bır kan testı yaptıracagım.
|
 |
Swetter
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 12:00 |
Birde doktor bize yogun genız akıntısını oksurukle sokturmek ıcın asıst vermıstı kullandık bıraz ama yazılarınızı okuduktan sonra kestım dogru yoldamıyım??
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Nis 2011 Saat 10:32 |
Asist'i sakın kullanmayın.. Asist şurup şeklinde sadece "Parasetamol" zehirlenmesinde panzehir olarak verilir. Balgam inceltici etkisi, burundan "enfiye" gibi toz halinde özel cihaz ile verilince oluyor, ağızdan alınınca değil.. Ayrıcada bronşlarda spazm yaptığından, böyle durumlarda verildiğinde işleri daha kötü yapıyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Nis 2011 Saat 10:32
|
 |
Swetter
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 13:26 |
Asıstı bır kac gun kullandık oksurugumuz ıyıce azdı. Cok
fazla balgamı var oksuruyor azgına kadar gelıyor balgam ama cıkaramıyor.
Yuttuktan sonra tekrar ıcıne-cıgerlerıne- gıtmıyordur sanırım?
Bugun kontrolu vardı goturduk doktora. Sımdıde actıdem surup
verdı. Oksurugu baskılayacak balgamı yerınde kurutacak bır surup dedı ama eskı
maıllerınızde kesınlıkle tavsıye etmedıgınız suruplardan bırı oldugunu
okumustum. Cok yogun bır genız akıntısı var dedı. Kan testını bu defa
yaptıramadık haftaya kaldı. Cocugu rahatlatmak amacıyla yapabılecegımız en
azından genız akıntısını kurutmaya yonelık baksa bır tedavı onerırmısınız?
Bırde actıdemden sonuc alamazsak astım ılaclarına baslayacagız dedı. Korktuk
epey. Yanı bu ılac dongusu hıc bıtmeyecek o olmadı bu bu olmadı oburu. Su son
bır kac ayda yedıgı ıgneler 30 u antıbıyotık suruplarda 10 sıseyı buldu artık. 2 defa zaturre teshısı konuldugu ıcın tekrarlamasından yada gecmemıs olmasından da cok korkuyoruz. Bu yasta cocuk ıcın zaturrenın tehlıkelı bır hastalık oldugunu bılıyoruz. Değerli cevabınızı beklıyorum. Tesekkurler..
Düzenleyen Swetter - 25 Nis 2011 Saat 16:53
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2011 Saat 12:31 |
Zaten niyet ve maksat, astım tedavisi başlatmak..O ilaçları kullandığınız takdirde olacak olan, Astım tedavisidir. Eski maillerde söylediklerimi yapın, kullanmayın dediklerimi kullanmayın. Kurutma diye bir tedavi yok... O akıntı virüslerin etkisini azaltmak için vücut tarafından salgılanan faydalı bir akıntıdır. Aynen, gözünüze yabancı bir cisim kaçtığında gözünüzün yaşarması gibi.. Hacettepeden ayrıldığımdan beri şöyle güzel bir"zatürre" görmedim... Benim hastalarımda olmuyor.
|
 |