Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İNFEX
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİNFEX

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Konu: İNFEX
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2011 Saat 08:52
Hocam 2 haftadır sizin tavsiyelerinizi uyguladık 2 gün önce hırıltıları başladı ve öksürük şiddetlendi dr götürdüm önemli bişey yok dedi ve gönderdi.
Dün  öğleden sonra öksürük ve hırıltılar dahada arttı ve nefes alıp vermekte zorlanmaya başladı emerken inliyordu saat geç olduğu için hemen aile hekimine götürdüm çok kötü dedi ve infex40 mg,Asis.levopront ve mikostatin verdi.
Dili ve azı diş damakları bembeyazdı.Burun Akıntısı bembeyazdı. Dün geldikten sonra 1 sefer antibiyotiği kullandım.gece biraz daha rahat uyudu.Acaba antibiyotiksiz atlatırmıydı yada devammı etmeliyiz ilaca.Öksürük şurubu ve asist  hiç vermedim.Ateş düşürücü de sadece 1 kaşık (37.5) aşı olduğu için verildi dün.
sabah kakasıda çok az yeşil ve yumuşak parça parçay dı sanki katı bişeyler yemiş gibi.dr zaten muhallebi ve meyve pürelerine başla demişti ama siz ek gıdalara süttren başlamyı önerdiğiniz için vermedim.Sütü ne kadar sulandırıp vermek gerekiyor. Kızm 4 ay 4 günlük oldu.

Allah razı olsun hocam iyiki varsınız İstanbulda yaşayanlar r çok şanslı..

(Bizim çocuklarımız nedne bu kadar hasta oluyor hocam burun akıntısından öksürükten kurtulamıyoruz nerde hata yapıyoruz.Bizim annelerimiz ne saatlşerce başımızda durabşlirlerdi nede ateş bilirlerdi. doktor nedir nadir bilirdik.Burda bazı çocuklar kış soğunda yalın ayak başı çıplak yağmur suyunda oynuyorlar hiç bişey olmyuor benimkiler yarım saat çıksın hemen kütür kütür öksürüyor anlamadım gitti.)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119643
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2011 Saat 09:57
1-Dört aylık çocukta "Pamukçuk" olmaz, Mikostatin boşuna verildi.
2- Muhallebiyi 6 aydan evvel başlama.
3- Dört ayından sonra sütün sulandırılmasına gerek yok.
5- Çok sık hasta olmasını istemiyorsanız, fazla insan temasının olmaması gerekir. Hastalıklar, insanlardan geçen mikroplarla oluyor.
6- Hasta olduğunda ortam çok sıcak olmasın. Odasını sık sık havalandırın. Aile hekimin verdiği ilaçların hiçbirini kullanmayın, başınıza büyük işler açılır. Bol serum fiz ve sıcak buhar iyi gelir.
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2011 Saat 10:11
2 aylıkken yine böyle olmuştu zatüre teşhisi kondu sizede yazmıştım.Hırıltılar ciğerden gelince çok korktuk açıkçası. Peki hocam ya gerçekten zatüre ise ? yada gidip özel bir poliklinikte kan sayımı yaptırıp wbc sine mi baktırsam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 09:54
Ateş+ Hızlı solunum ( yenidoğanda 60, çocuklarda 40'ın üstünde olması)+ Genel durum bozukluğu+Uçuk.. Bunlar "Bakteriel Zatürrenin" belirtileridir.Birde kan sayımı yaptırıp, lökosit sayısına bakalirseniz, kesin teşhis konulmuş olur.  
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 10:34
Yok hocam genel olarak ateş yok,  gözleri canlı ,agudi sesler çıkarıyo gece maşallah uyudu.Sadece öksürük ve nefes alırken değilde özellikle veririken çok hırıltı var dün dediğiniz gibi sıcak buhar yaptım çok iyi geldi.Benim endişem hastalık ilerleyip astıma bornşite vs dönmüş diyorlar ya bundan korkuyorum.kan sayımını yaptırabilirim.Lökosit idrarda belli oluyormu hocam? 3 gün önce kan değilde idrar tahlili yapmışlardı

Lökosit negatif
Erotrosit negatiffff
ph 6,0
Dansite 1025
Bilurubin negatif
Keton negatif
Nitrit negatifff
protein negatif
şeker negatif
ürobilinojen normal

H.S1-2 LÖKOSİT VE 4-5 EPİTEL GÖRÜLDÜ

Bu şekildeydi ama kan sayımıda yaptırabilirim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 12:34
İdrar tahlili temiz. Hiçbir öksürüklü hastalık dönüşerek, Astım, Bronşit veya bunların "başlangıç" şekillerini alamaz, böyle bir şey yok... Yapılan ; nezle -grip gibi hastalıklarda, nezle ve öksürük kesici ilaçlar verilerek buna benzer bir tablonun yaratılmasıdır. Yoksa, Astım'ın tedavisi yoktur, astım ilaçları ve tedavileri sadece nöbetin daha az ve hafif geçmesini sağlar. Gerisi hikayedir.
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:43
kadir bey gündüz öksürüğümüzde yoktu ama gece hırıltısı fazlalaştı.Ateş hala  yok dili beyaz .
Burun akıntısı düne kadar beyaz dı.dünden beri akıntıda yok.Bir kaç gün daha devem ederse basit bir antibiyotik kullanalım mı? hangisi olabilir?

Bunun yanı sıra egzamalardan dolayı kafası dahil kaşıntılarından harap oldu yavrum sinirlenip sürekli ağlıyo kaşırken. Hafta içi alerji testi yaptırcaz.Anne sütü alan bebekte alerjik durum olabilir mi? internetten bir kaç resim baktım hiç iç açıcı değildi çok korkuyorum büyüyüncede devam eder ve iz kalır diye Lamp
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:51
4 aylıkta "allerji testi" ha.... Allah akıl fikir versin.. Çocuğunuzun kafasındakiler muhtemelen, "Konak" , banyonun sonuna doğru, onları tırnaklarınız ile, aynı kendi saç diplerinizi kazıdığınız gibi kazıyın.. İnşallah o "kullanmayın" dediğim ilaçları kullanmamışsınızdır..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.