Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rumeysa87 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük
    Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 12:14
Merhaba doktor bey.. Size şu an 4,5 aylık hasta olan kızım ile ilgili sormak istediğim var...

Kızım Birkaç gün önce arada bir hafif öksürüyordu. Boğazına tükürük kaçıyor sanmıştık. Yaptığımız bir yolculuktan sonra kızım geçen cuma ateşlendi.Sabah emzidikten sonra balgam kustu. Ateşi de vardı ateş düşürücü verdim. Ateşi Düşmedi ve hep uyuyordu..Doktora gittik. Şurup etkisini göstermiş kızım uyanmıştı.Doktor baktı kusma, balgam, öksürük, boğazında kızarıklık olduğu için astım başlangıcı dedi.. Buhar, ateşi için fitil ve iğne verdiler..İlaç olarak da calpol, bricanyl ve augmentin bid verdi...Bricanyl dışında ilaçları tam kullanamadık.Çünkü kızım tükürüğünü sürekli dışarı atıyordu. Pazar günü ateşi 39,5 oldu.Acile gittik .Kızım kendinde değildi sürekli uyuyor ve elini bile kaldıramıyordu. Ilıık suyla pamukla ateşini düşürmeye çalıştık bir taraftan da paracetamol serum bağladılar minnacık bebeğe..Ateşi düştü eve geldik. Kan tahlili yapmışlardı ve wbc değeri normal çıktı.Enfeksiyon yok dediler.Sadece dolven ipobrufen verdiler.. Kullanmadım calpolu verdiğim için. Şimdi sadece öksürüğü ve sol gözünde çapaklanma var. Ateşi yok. Bricanyl verince de açık yeşil renkte balgam kusuyor. İlaçların hepsine devam etmeli miyim ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 12:45
Çocuğunuz ağır bir Grip geçiriyor, ateşi 4-5 gün sürecek. Siz ne yaparsanız yapın bu süreyi kısaltamazsınız.. İlaçların hiçbirini kullanmayın, benim gripte tavsiye ettiğim, limonlu bal, serum fiz ve ColdMix'i kullanın... Coldmix bulamazsanız, göğüsüne "fındık" kadar Vicks sürün. ( şurup değil, merhemi sürülecek)
Gözdeki çapaklanmada, gribe bağlı, "Tobrased" göz damlası günde 4x1 damla her iki göze, 5 gün damlatın.
Yukarı Dön
rumeysa87 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 14:49
İlaçların hepsini kestim.gözündeki çapaklanma gitti. Burun damlalarını kullanıyorum. Ama kızımda aşırı gaz var ve uykudan kuru öksürükle uyanıyor.Sonra da ağlıyor. Bricanyl şurubun yan etkisiyle olabilir mi ? ağrı olunca kızım kendini geriye doğru atıyor. Ciğerleri şu an temiz. Sadece burnunun bir deliği kapalı oluyor.. Burun damlalarını kaç gün ve kaç damla kullanmalıyım.. (Eşim sprey damla almış)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117214
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:16
Pediatrik spreyide günde 2x1 kullanın, oda 3 gün kullanılacak..Bricanyl'i bronş genişletmek için Astım ve benzeri durumlarda veriyorum.. Sadece öksürüyor diye vermiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.