Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ahsun
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
|
Konu: ANTİBİYOTİK Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 08:24 |
Dr. bey
4 yaşındaki oğlum grip olmuş sonucunda da kulak ağrısı ve ateş olmuştu. Sonunda da kbb uzmanı zar delinmiş sıvı akmış deyip antibiyotik vermişti. Size de danışarak antibiyotiği (aug...in) 5 gün kullandık. Size iki sorum olacak?
1- Kulak zarı gerçekten delinmiş olsaydı çocuğun kulağından dışarı bir sıvı akması gerekmez miydi?
2- Antibiyotiği 5 gün kullandık. Yeterli mi acaba? Daha ne kadar kulanmalıyız. Metabolizmasını bozar diye uzun süre kullanmak istemiyorum.
Çok teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118336
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:38 |
1- Evet, gerekirdi. Yanlız, kulak içinde "kir" vardı ise, bu kir bir kısım sıvıyı emer ve dışarı pek bir şey çıkmaz. Kesin bir şey iddia edemeyeceğim.. Aşırı miktarda "kahverengi" sıvıda gelebilir..
2- Antibiyotik, kulak bu hassas devrede mikrop kapmasın diye koruyucu olarak verilir... 5 gün yeterlidir.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
Puanlar: 179
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 19:22 |
konuyla birebir benzeştiği için soruyorum.. HOCAM KIZIMINDA 1 HAFTA ÖNCE ATEŞİ ÇIKIP KUSARKEN KULAK ağrısı oldu.. 2 GÜN ATEŞ VE KULAK AĞRISI SÜRDÜ.. SONRASI TAVSİYENİZLE İLLİADİN DAMLA ÜÇ GÜN SABAH AKŞAM BURUNA VE ŞU AN KALAN SADECE DUYMA SORUNU İLE BERABER AĞRISI GEÇEN KULAĞINDA DIŞA kahverengi AKINTI.. cevabınızdan KORKTUM.. BİZ ANTİBİOTİK FALANDA KULLANMADIK!! ZAR DELİNİNCE ÇOCUKTA KALICI SAĞIRLIK OLURMU.. BİZ MİDE ÖZ SIVISI ÖZTAKİYE KAÇMIŞTIR DİYE DÜŞÜNÜP ÇOK ÖNEMSEMEDİK.. kulak zarının delinmiş olabileceğini akıl etmedik:(( KBB ye GİDELİM Mİ???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2011 Saat 09:46 |
Böyle durumlarda, kulak büyük bir ihtimal ile kendi kendini tamir edebilmektedir. Kusma esnasında, mide asitinin, boğazda yaptığı tahriş ile Öztaki borusunun alt ucu ödem yapıp kapanabilmekte ve bu durum ortaya cıkabilmektedir. İliadin ile zaten siz gereken yardımı kulağa sağladığınız için kulak kendisini tamir etmiştir. Doğrusu, sizden gelen maillerden sonra hemen her vesile ile "-bir doktora gösterin-" demeye çekinir hale geldim.. Yaşını yazmamışsınız ama cep telefonu ile konuşabilecek bir yaşta ise, konuşturun, sesleri her iki kulaktan da duyabiliyorsa, ciddi bir problem yok demektir.. Eğer duyamıyorsa, göstermek zorundasınız..
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
Puanlar: 179
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2011 Saat 17:22 |
 size TEŞEKKÜR EDİYORUM demek kifayetsiz ve eksik kalıyor-yetmiyor sayın hocam. ALLAH sizden razı olsun.  . KIZIM 6 YAŞINDA.. VERİRİM CEBİ AKŞAM OKULDAN GELİNCE.. bi seferden radyasyon olmaz  dedesini çok özlemişti zaten,onlarla konuşur...SAĞ OLUN-HEP VAR OLUN HOCAM..
|
 |
ahsun
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 08:09 |
Dr bey araya başkaları yazmış ama benim önceki mesajımı ilk baştaki.
Oğlumun kulak ağrısı geçmişti. Antibiyotiği de 5 gün kullanıp kestik. Ancak dün gece yine ağrıdı. Ateş yok. Ne olmuş olabilir? Yardımlarınız için teşekkürler. (Kulak zarı delinmiş demişti geçen sefer doktor)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 12:26 |
Her ağrıdığını söylediğinde İliadin ped. damla (veya sprey) 3 gün, günde 2x1 kullanmanızda büyük yarar vardır, hadise hemen geriler. Kulak zarının delinmesine çok kafayı takmayın, kulak kendi kendini tamir eder. Yeterki siz kulak damlası damlatıp, akıntıyı tersine çevirip mikropları orta kulağa taşımayın..
NOT: Cep telefonlarındaki "radyasyon", "noniyonize radyasyon " olup tehlikeli değildir. Radyoaktif maddelerdeki, "iyonize radyasyon" tehlikelidir..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Nis 2011 Saat 12:27
|
 |
ahsun
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 15:36 |
Sonsuz teşekkürler
|
 |