Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - konuşma bozukluğu ve okul
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkonuşma bozukluğu ve okul

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Konu: konuşma bozukluğu ve okul
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2011 Saat 13:24
Nilçin Hanım merhabalar, iyi çalışmalar
benim temmuz 2007 doğumlu bir kızım var iki buçuk yaşına kadar hiç konuşmadı tek kelime bile söylemedi doktor yardımıyla egzersizlerle çok çalıştık çok uğraş verdik ve kızım konuşmaya başladı ama çok çok bozuk konuşması benden başka kimse babası bile anlamıyor konuştuklarını bir çok harfi hiç söyleyemiyor c,ç,j,ş,p,ç,t,k gibi mesela gel diyecek çok kalın şekilde gal diyor dili dönmüyor bir türlü
arkadaşları konuştuğunu anlamıyor çoğu da dalga geçiyor önceden kızıp ağlardı ama kızım da artık pek etkilenmiyor alaylardan ya da belli etmiyor
televizyon izlemesin demişsiniz diğer yanıtlarınızda ama zaten tv ile hiç alakası yok çizgi film bile izlemez bir sürü kitabımız var ben okurum ona anlattırırım bağıra bağıra şarkılar söyleriz ama yine de düzlmiyor konuşması ama bunun yanında zekası el becerisi çok ileride yaşına göre hiç bir şeyi unutmuyor bütün harfleri şekilleri renkleri tanıyor çok güzel resim çiziyor boyama yapıyor ben bir kitabı bir kez okuyorum o bana hemen anlatıyor her kelimesini hatırlayarak
konuşmasının düzelmesi için kreş önerdiler ama gönderemedik bu yıl eylül ayında ana okuluna vermek istiyoruz eşim öğretmen onun görev yaptığı okulla görüştük kabul ederiz dediler
okula göndermek istiyorum ama bir yandan dalga geçerler üzülür diye de çok korkuyorum okula göndermeden önce bir rehabilitasyon merkezine mi göndersem okul için erken mi olur bilemiyorum
çok uzun yazdım kusurabakmayın değerli vaktinizi almak istemem ama çok çaresiz kalıyorum çok yoruluyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ederim
saygılar
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2011 Saat 22:36

Merhabalar,

Konuşma bozukluğunun tv seyretmekle ya da bol bol kitap dinlemekle ilgisi yoktur. Eğer çocuğunuzda sesleri üretme (artikülasyon) ve seslerin yer değiştirme (fonolojik) problemi varsa anaokulunun ya da sizlerin bastıra bastıra söylemesini pek faydası olmaz. Çocuğunuz yuvaya gittiğinde bu yaşta konuşma problemleri aslında sevimli olduğu için daha kabul edilir birşeydir. Ama yaşı ilerledikçe problem daha belirginleşir. Bunun için rehabilitasyon merkezinde bir dil ve konuşma terapisti tarafından değerlendirilmesi ve tedavi etmesi gerekmekte. Bunun için psikolog ya da pedagoglar yardımcı olamaz. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.