Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum (domuz gribi)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum (domuz gribi)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum (domuz gribi)
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2011 Saat 16:21
Kadir Bey Merhaba

3,5 yaşındaki oğlum cumartesi günü öğle uykusundan ateşli olarak uyandı,ateşi 38-39 civarındaydı ve çok halsizdi,akşam ateşi düşmeyince acile gittik kan testi yapıldı WBC 14,7 CRP 6,1 idrar testi temiz çıktı,doktor Agumentin Forte 400 mg şurup verdi ,eve geldik,şurubu içtikten 1 saat sonra fışkırırcasına kustu ve titremeye başladı,vücudu mosmor oldu,ateşi 39,5 olmuştu,hemen fitil verdim,ertesi gün tekrar hastaneye gittik 2 gün boyunca hiçbirşey yemediği için serum takıldı,tekrar kan testi ve novocef 1 gr iğne yapıldı,bu kez kan testi WBC 8,9 ve CRP 101 çıktı,yüksek ateş halsizlik sürekli uyuma isteği ve toplamda 2 kez kusmanın dışında öksürük hapşırık burun akıntısı yoktu,buna rağmen üst solunum yolları enf.dedi doktor,teşhise ise pnomoni apat yazmış,CRP 101 e yükseldiği için 2 gece hastanede yattık,bugün taburcu olduk,evde 3 kez çok sulu kaka yaptı,ishal denebilir mi bilmiyorum,doktor evde devam etmek üzere 4 adet novocef iğne verdi,ben iğne değil de şurup kullanmak istediğimi söyledim ,CRP çok yüksek olduğu için iğne kullanmak zorunda olduğumuzu söyledi,Kadir Bey size
1-)ilk sorum ben şurup kullanmak istiyorum oğlum iğneden serumdan çok korkmuş durumda,ona işkence etmek istemiyorum,oğlum bugün kendine geldi,çok az da olsa bişeyler yemeye başladı,ve hareketlendi,sizce şurup kullanabilirmiyim?
2-)ikinci sorumsa sizden WBC değerinin kandaki lokosit sayısını gösterdiğini öğrendim ama doktor CRP değerinin kandaki lökositi gösterdiğinde ısrar etti,bu CRP değeri neyin göstergesidir?
3-)son sorum ise biz gerçekten üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olabilir miyiz?
Bu kış 6-7 kez yüksek ateşli enfeksiyon geçirdik her seferinde çok fazla antibiyotik kullandık,3 kez de hastaneye yattık,doktora bu kadar çok hastalanmamızın normal oluğ olmadığını sorduğumda Çapa da alerji ve immunoloji bölümünde bağışıklık testleri yaptırmamızı söyledi,oğlum bu yıl kreşe başladı,sizce ben bu testleri yaptırmalı mıyım?
Sevgiler

Düzenleyen bilgeakgun - 23 Şub 2011 Saat 10:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 11:54
Yuvaya başlayan her çocuğun ilk 2 senesi böyle hastalıklı geçer, NORMALDİR.... Böyle bir çocukta bağışıklık testi istemek, baştan savma işlemidir... Üst solunum yolu enfeksiyonu ile birlikte ishal-kusmanın olması; "-Domuz gribi-" geçirdiğinizin işaretidir... Hiçbir (değil iğne) şurup, ilaç, antibiyotiği vermeyin.. WBC nin düşük olması, viral enfeksiyon lehine, baştan antibiyotik gerekmiyordu.. CRP hiç güvenilir değildir, sadece günümüzün modası.. Diş çürüğünde bile yükselir..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 12:09
Kadir bey üst solunum yolu enf.dendi ama hiçbir belirti yok bununla ilgili,yani öksürük hapşırık,burun akıntısı solunumda farklılık,bunların hiçbiri yok,ben öncelikle bu teşhiste şüpheliyim,ishal demek için de en az 5-6 kez yapması gerekmez mi?günde 3 kez sulu kakaya ishal denebilir mi? antibiyotik kullanımı sonucu ishal olamaz mı?bazen gürültülü bir şekilde yapıyor çünkü,reflor kullanmalımıyım?WBC ilk gittiğimizde 14,7 idi bu durumda yine viral diyebilir miyiz?

Düzenleyen bilgeakgun - 23 Şub 2011 Saat 13:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 13:46
Grip , Domuz gribi veya ishal olması pek fazla bir şey değiştirmez, zira bu durumların hiçbirine ilaç veya antibiyotik vermiyorum..WBC 14.7 biraz sınırda bir değer, yorum zor..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2011 Saat 08:39
Kadir Bey tekrar Merhaba

Oğlumun ishali dün arttı,dün 4 kez sulu kaka yaptı,ve 1 hafta oldu nerdeyse hiçbirşey yemiyor,yerse kusacağını söylüyor,dün kakasını tahlile götürdüm 2-3 lokosit görüldü yazıyor,40 derece ateşten sonra ishale çeviren bu hastalığın ismi nedir hocam?ben hiçbirşey vermemelimiyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2011 Saat 11:08
Domuz gribi....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.