Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ACİLLL...(kusma,ishal)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumACİLLL...(kusma,ishal)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edipoyraz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 109
Mesajın Direkt Linki Konu: ACİLLL...(kusma,ishal)
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2011 Saat 17:25

kadir bey, oğlum 3,5 yaşında dün akşam yediden beri sürekli kustu, sabah baktım gene aynı kusmaya devam ediyo, birde ishal başlamıştı, hemen doktora götürdüm. Muayene etti ve mikrobik olabileceğini söyledi. Reflor, ge-oral, emedur (fitil),minoset şurup verdi. Ateşide başladı bu arada. İlaçlarını içmek istemiyo oğlum, bayağı halsiz ve iştahsız. Sizce ne yapabilirim. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim,

Saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2011 Saat 11:13
1- Reflor her ishalde verilmez... Sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir..
2- Ge-Oral hakikaten içilecek gibi değil... Onun yerine "yarı-yarıya" hazırlanmış, "Vişne suyu-Soda" karışımı daha iyi..
3- Eğer kusmaların arkasından ishal gelmedi ise, "Domuz Gribi" olabilir, şu anda çok yaygın.. Geçen sene "Domuz gribi" için "-Abartıyorlar-" diyen ulema(!) şimdi işler sarpa sarınca çareyi, bu gribe "Keçi Gribi" demekte buldular. Salgın geçen sene Mayıs ayında başladığından hafif seyir gösterdi ama bu kış esas yüzünü gösterecek.. Aşı olmayanlar ağır geçirecek.. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2011 Saat 16:59
Kadir bey dünden beri kusmamız hiç yok ama bayağı bir ishalimiz var günde 8-9 kez çok sulu kaka yapıyo, birazda ateş oluyo ara ara... Ge-oral ağzına sürmüyo hiç, reflor yiyeceklerine katıp veriyorum...Hiç halimiz yok bayağı halsizis...Ama sıvıyı bayağı bol tüketiyor...İshal yarında geçmezse napılabilir... (Kaka rengi sarı) Çok teşekkürler...

Düzenleyen edipoyraz - 22 Şub 2011 Saat 18:06
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 11:12
Kadir bey oğlum geceden beri hiç kaka yapmadı, ishal durdumu bilemiyorum ama şimdide bulantı başladı... Napıcam bilemiyorum tekrar götürmelimiyim doktora...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 13:01
1- Bakteriel ishal: Önce kusmaları olur, kusma geçer, ishal başlar. Su kaybı olmaz....
2- Virütik ishal    : Önce kusmaları olur, ishal başlar kusma devam eder, su kaybı olabilir...
 Her iki tür ishaldede antibiyotik veya ishal kesici ilaçlar zararlıdır.
METEHAN: Başka bir doktora gözükün..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 18:24
Kadir bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim...Oğlumu bugünde başka bir doktora götürdüm...kullandığı ilaçlar gayet iyi dedi...su kaybı yok...bağırsaklar hareketli birkaç gün daha ishal olabilir... eger ki su içerde suyu dahi kusarsa getirin serum bağlayalım dedi... Şimdi ise oğlum da bulantı var bir kez çıkardı,ishal azaldı, hiç iştahımız yok...
Saygılar...

Düzenleyen edipoyraz - 23 Şub 2011 Saat 18:25
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.