Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - erken konuşma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumerken konuşma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
boncuk32 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: erken konuşma
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 11:19

Selamlar oğlum nisan 2010 doğumlu altı aylıkken efe gell dede gel şeklinde konuşmaya başladı bunların tekrarlamalar olduğunu düşünmüştük anlamsızdır demiştik şu anda dokuzbuçuk aylık meme , baba geldi ,dede gitti ,mama ver diyebiliyo televizyon kumandasını düşürünce düştü yada oyuncağı atınca attı diyo top yere düşünce elleme top kaka dedim top kaka dedik top kaka dedi:)) gelişimi normal kenarlardan tutunarak sıralıyo ilk çocuğum olduğu için bunların hepsi bana olağan üstü geliyo oğlum için neler yapabilirim ona yardımcı olmak istiyorum ileride mutlu bi çocuk olmasını çok isterim ancak akranlarının ilerisinde olmasının onu mutsuz etmesinden korkuyorum davranışları zeka göstergesimidirmidir bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar dilerim

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 21:00
Merhabalar;

Ne mutlu size ki erken konuşan dil gelişimi ile ilgili sorun yaşanmamış. Bazen çocuklar erken dönemde bu tür gelişimler gösterirler. Bu tamamen zeka ile eş tutulamaz çünkü zekanın bir çok bileşeni vardır fakat erken dil gelişimi de bunlardan biridir. Duygusal olarak çocuğunuzun yapamadıklarını kabullenmek gibi yapabildiklerini de doğal karşılamak gerekir. Eğer abartılı tepkiler verip onu bu konuda desteklerseniz her zaman başkalrından da bu tepkileri bekler. Onun için doğal bir süreç gibi karşılamak en doğrusu olacaktır. Sevgiler...
Yukarı Dön
boncuk32 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2011 Saat 16:29
Hiç bu açıdan düşünmemiştim çok teşekkür ederim .... kendinize iyi bakın iyi çalışmalar dlerim...
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2011 Saat 22:49
Teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.