Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne olduğunu anlayamadık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumne olduğunu anlayamadık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Konu: ne olduğunu anlayamadık
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 09:10
  İyi günler Hocam;
  Pazar sabahı 5.30 da oğlum karnım ağrıyor kusucam diyerek kıvranmaya başladı.Kusması da bi garipti çok az miktarda içinde yiyecek artığı yok,köpüklü gibi balgamlı gibi koyu sarı renkte kustu ,Ama sık sık.Ateşi yoktu.Belki bu şekilde 15-20 kez kustu .Kusmaların miktarı azdı.Yani su kaybı oluşturacak şekilde bir kusma değildi.
   Hemen acile gittik.Kan tahlili yaptılar.Röntgen çektiler,ve içinde mai olduğunu söyledikleri bir serum taktılar.Daha sonra içine 1cc metpamid ekkediler.(Daha önce oğluma kordon kisti teşhisi koymuşlardı).Normal olmayan kısımları yazacağım size
     WBC           11.60
        LY              7.70
        NE             00.00
        LY%           66.61
         NE%          00.00
       MCV            74.82
       MCH           26.60
       MCHC         35.60
       RDW-CV      14.30
       P-LCR           10.2
       GLUKOZ        139
        SODYUM      133
      FOSFOR          4.8
      CRP               0.38

Daha önce oğlumda hiç bu tarz bir kusma görmemiştim.Çok garipti.Kusmaya çalışırken midesinde ses geliyordu ama az.Dişlerini gıcırdatıyordu.Bize çok fazla bişey söylemediler.Gaz olabilir dediler.Bu arada bize orda lavman da yaptılar.
      Şu an bir sıkıntımız yok.Beyaz küresi sorunlu dedi doktor bize ve antibiyotik yazdı.
      Bu yaşadığımız neydi Doktor Bey.Oğlum 28 aylık.Bu yaşlarda çocuklarda safra sorunu olabilir mi(taş,iltihaplanma v.s.)

Düzenleyen kartanesi - 15 Şub 2011 Saat 09:17
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2011 Saat 11:22
Beyaz küresi sorunlu değil, normal.. Hiçbir ilacı vermeyin, Cumartesi akşamı yediği bir şey dokunmuş olabilir. takip edin.. Antibiyotik vermeyin..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 16:20
    Merhaba Doktor Bey,
    Pazar günkü şikayetlerimizin aynısıyla bugün gene çocuk hastanesindeydik.
   Kan tahlili sonuçlarımız şöyle
   WBC                 12.06
   MCV                  74.7
   MCH                  25.7
   NE#                   8.03
   ÜRE                  49.6
 Alkalen fosfotaz  294
  AST                     47
  LDH                    361
  FOSFOR                  5.7

İdrar ve kaka tahlilimiz daha sonra çıkacak.

Yapılan kan tahlili sonuçlarımızdakiş bu değerler yüksek çıkanca baya bi panikledim.
   Tahlil sonuçlrımızı değerlendirebilir misiniz?
   Bu sonuçlara göre yaptırmamız gereken tetkik ya da herehangi bi tahlil var mıdır.
   Bu gün gittiğimiz çocuk doktoru pazartesi günü üre.kreatin tahlilerini tekrarlatmamızı istedi.
   Lütfen yardımcı olur musunuz?

Düzenleyen kartanesi - 18 Şub 2011 Saat 16:21
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2011 Saat 10:05
1-9 yaş arası ALKALEN FOSFATAZ: 145-420 U/L dir.. Yani normal.. Üreniz yüksek... Fosfor, 1-3 yaş arası: 3.8-6.5 mg/dL dir, yani bu değerde normaldir. AST: 1-9 yaş arası: 15-55 U/L dir, buda normaldir...  Erişkin değerlerine göre sizin değerler yüksek görünür, dikkatli olun..Şimdilik bu kadar bilgi yeterlidir. Bakalım ne diyecekler.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2011 Saat 12:46

Merhaba Doktor Bey,yanıtınızı okuyamadan acile gittik tekrar.Özel bir hastanenin çocuk bölümüne bize yatış verdiler.Çocukta daha önceki anlattığım gibi belirtiler vardı.Öğürüyor ama kusamıyor,kustuğunda da halk arasında safra derler ya sarı balgamlı gibi köpüklü gibi bişeyler çıkıyordu.Daha sonra içinde yiyecek artığı olan kusmaları oldu.Ve bunlardan sonra 2 kere sulu kaka yaptı.O anda da doktordaydık.Allah Allah dedi üresi bu kadar yüksek olan bir çocuğu neden yatırmamışlar dedi.Ve bize yatış verdi.2gün hastanede kaldık.Tahliler temiz çıktı.Kaka da kan var mı diye baktılar.O da negatifmiş.Bu arada çocuğun karnı bişey yememiş osa da gaz varmış gibi şişiyordu.Bizden ayakta röntgen istediler.İshal başlayacak karnında gaz var dediler.Hastanede kaldığımız süre içinde hergün lavman yaptılar.

Serumun içinde metpamid,neofam,seftriaskon,maflor,rLETT(BT) VARMIŞ EPİKRİZDEN ANLADIĞIM KADARIYLA.

Bize motilium,maflor,tribıtad,flagly,zimaks antibiyotik  verdiler ve taburcu ettiler ayrıca da çocuk cerrahisine sevk ettiler.Ultrason sonucu temiz çıktı.

Doktor Bey,lütfen yanlış anlamayın ama ben mi fazla takıyorum ,kafayı yiyeceğim.Bir doktor röntgen çekmeden karında gaz olduğunu anlayamaz mı?

Babası burda olsaydı uçağa binip yanınıza gelecektim nerdeyse o kadar çaresiz dim ve doktorlara karşı şüpheci.

Ayrıca devlet hastanesinde hemoglabin 13,özelde 10.5 çıktı.Böyle birşey olabilir mi?

Yaşadığımız neydi Doktor Bey?

Ben ne yapmalıyım?

Doktor Bey,tüm yardımlarınız için Allah sizden razı olsun.Bizleri aydınlatıyorsunuz.
       Doktor Bey,tribudata ve maflora devam ediyorum ama flagly,motiliumu vermiyorum 28 aylık bir çocuk nasıl bu kadar ilacı içsin.Ne olur yardımcı olun?Ne yapayım. (İSHALİMİZ VE KUSMAMIZ YOK,ATEŞİMİZ YOK ŞU AN.) Ama artık psikolojisi o kadar bozuldu ki anlatamam size.     

Düzenleyen kartanesi - 23 Şub 2011 Saat 09:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 11:31
Hemoglobin; Devlet hastanesinde: 13, özelde 10.5 olması zaten işi özetliyor.. Ben bu tip hastalarıma hiçbir ilaç vermem... Sadece su kaybı olursa onu telafi yönüne giderim..Bu kadar basit bir hastalık, ancak bu kadar "pahalı"  tedavi edilebilir.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 11:35
Ben şimdi ne yapayım Doktor Bey,h,çbir ilacı vermeyeyim mi?Sanki bana gaz sorunumuz varmış gibi geliyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 13:31
Antibiyotiklerle barsaktaki "probiyotik bakterilerinin" sayı ve oranlarını bozdu iseniz, bu şikayetler devam eder.. Reflor  toz; hergün 1 paket gıdalarına ilave edin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.