merhabalar...
her ne kadar şimdi soracağım soruyla alakalı daha önce sorulmuş ne kadar soru varsa hepsini okumaya çalışsam da, doğrudan muhatap alınmanın vereceği iç rahatlığından vazgeçemeyişimden affınıza sığınarak ishal hakkında bir kaç şey sormak istiyorum.
3,5 yalındaki kızımı 19 aralık pazar günü başlayan ishal ve karın ağrısı (karın ağrısı daha önce de vardı; özellikle yemek yerken) şikayetlerinden ötürü doktora götürdük.(ishali düne kadar sadece sudan ibaretti bugün biraz parçalı hale geldi. kusma ve ateş yok. sık sık tekrarlayan geceleri de devam eden karın ağrısı şikayeti var). doktorumuz mikrobik olduğunu ama 3-4 gün boyunca başka bir rahatsızlıktan ötürü kullandığı antibiyotiğin de (aguamentin kullanmıştı) neden olmuş olabileceğini göz önünde bulundurarak, kullanımının çok elzem olmadığını söyleyip reflor verdi.
bunun dışında da herhangi bir diyete gerek olmadığını sıvı alımına dikkat edip aç kalıp midesi bulanıp kusmaması için de sık ve az yemek yemesinin sağlanmasının yeterli olacağını söyledi.
ben hala ilacı kullanmadım. sizce kullanmalı mıyım? karın ağrısı için nane kekik çayı verebilir miiym bir işe yarar mı? ishal boyunca çorba kullanımını kesmeli miyim? (iştahı pek yok ve zaten çoğu şeyi yediremiyorum.çorbaları da yemezse hiçbirşey yemiyecek neredeyse) gaz yaptığı gerekçesi ile sütten ve ishali olan yemez dedikleri için peynirden uzak durmalı mıyım?
sabrınız ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler...