Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşe Başlayacağım Biberon Almıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİşe Başlayacağım Biberon Almıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erencan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: İşe Başlayacağım Biberon Almıyor
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 19:13
Kadir Bey Merhaba,
Oğlum 1 hafta sonra 3 aylık olacak ve ben işe başlayacağım. Sütümü sağıp biberonla vermeye çalışıyoruz ama almıyor, midesi bulanıyor ve çok ağlıyor. Açken, az açken tokken her türlü denemeye rağmen kabul ettiremiyoruz. Anne memesinden emmeyi sevdiği için kaşıkla veya kadehle de almıyor.
Biberona alıştırmak için ne yapabilirim. Alışınca bu sefer memeyi de istemeyecek sanırım:(
İyi akşamlar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118641
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2010 Saat 21:10
İşiniz maalesef zor... Mecburen siz işe gittiğinizde, yeteri kadar acıktığında biberonu alacak...
Yukarı Dön
matesis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2010 Saat 16:23

Kadir Bey Merhaba,

Aynı şekilde ben de kızım 3 aylık olunca, Ocak basında ise baslayacagım ve sütümü biberonla verirsek memeyi bırakmasından korkuyorum. Bunun icin cay kasıgı ile verin diyorlar ancak o zamanda bebek hareket halinde oldugu icin icmesi cok zor oluyor süt ziyan oluyor diyorlar.

Ucu kasık seklinde biberonlar var onlarla versek durum degisir mi?

Bu konuda calısan biz annelere bir oneriniz var mı?

Bir de emzik almıyor kızım. Ben işteyken emme gudusu gelince nasıl yapacagız? Bu durumda psikolojik olarak cok etkilenir mi yani artik istedigi anda memeyi bulamayacak...

3 ay ise baslamak icin bir anne olarak cok erken bir sure ama mecbur kalıyoruz biliyorsunuz. Su son gunleri dusundukce insan uzuluyor. Biliyorum uzulmemem gerekiyor ama cocugumun bana en muhtac oldugu su zamanlarda onun isteklerini karsılayamamak cok dusunduruyor:(

Tesekkurler..

LDA
Yukarı Dön
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2010 Saat 16:43

devlet her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü diye kampanya yapar ama doğum iznini de sadece bi kaç ay verir.kusuruma bakmayın konu dışı ama böyle erken dönemde bebeklerinden ayrılmak zorunda kalan annelerin çözüm arayışlarını gördükçe kızıyorum bu devlete

Yukarı Dön
öznur35 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 453
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2010 Saat 17:03
Orjinalini yazan: zehraeroğlu zehraeroğlu Yazdı:

devlet her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü diye kampanya yapar ama doğum iznini de sadece bi kaç ay verir.kusuruma bakmayın konu dışı ama böyle erken dönemde bebeklerinden ayrılmak zorunda kalan annelerin çözüm arayışlarını gördükçe kızıyorum bu devlete

çok doğru yazmışsın canım en az 6 altı ay izin versinler ki bizde rahat rahat bebişlerimizi emzirebilelim bebeklerini bırakıp işe giden annelerimize allah kolaylık versin

Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 9316
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2010 Saat 17:10
Merhaba arkadaşım Dr beye sorulan sorulara üyelerimizin yorum yapması yasaktır

anlayışınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118641
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 12:50
Ucunda kaşık olan biberonları kullanabilirsiniz. Siz rahat olun, herşey yoluna girecek.. Çocuklar her türlü şarta kolaylıkla uyum sağlayabiliyorlar.Siz devlete şükredin, özeller o kadar bile izin vermiyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.