Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OĞLUM HAVALE GEÇİRDİ.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOĞLUM HAVALE GEÇİRDİ.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Konu: OĞLUM HAVALE GEÇİRDİ.
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2010 Saat 17:57
kadir bey merhaba;2,5 yaşında oglum var.perşembe akşamı ateşi yükseldi(39,8).calpol verdim fakat 3 saat sonra tekrar çıktı.ateşi düşüremedik.gece 3 kere havale geçirdi.(dişlerini sıkma,bir noktada odaklanma,korku,ağlama),doktora götürdük tahlil yaptılar.ibufen ve clin 6 tane igne verdi.bugun kontrole götürdük iyi dedi ve agumentin verdi.atesi düşüremezsek nöroloji bölümüne sevk edicez dedi.ben size tahlıl sonuclarını yazıyorum,nedenini söylerseniz çok sevinirim.film çektirmemize gerk varmı birde çok kansızmış.süt verme dediler.teşekkür ederim.
WBC           13,8
RBC            4,91
HGB            12,8
HCT             37,4
PLT             288
MCH            26
MCHC          34,2
RDW           15,1
MCV            76,2
MPV            6,6
PCT            0,191
PDW          16,4
LYM%         16,1
LYM            2,2
MONO%     11,7
MONO         1,6
NEU%         71,9
NEU            9,9
EOS%        0,1
EOS            0
BASO%       0,2
BAS             0
ÜRE            37,9
KREATİNİN   0,341
AST              45,7
ALT              22,9
KALSİYUM     9,79
CRP              44,9

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117839
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 12:59
WBC değeri normal, antibiyotik gerekmiyor, HGB değeri, normalin üst sınırında, kansızlıkla yakından uzaktan bir ilgisi yok, sadece kötü niyet var, sizi abone etmeye çalışıyorlar. Ayrıca, havale öyle olmaz, "Sara nöbeti" gibi çırpınmalar olur.Ateşi 4-5 gün sürebilir, bizim doktorlar virütik enfeksiyonları pek bilmezler.  Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2010 Saat 13:00
Yukarı Dön
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 14:27

Kadir Bey doğru söylüyosunuz da bizim çocuklarımız o hastahaneden bu hastahaneye gidiyolar ve bunlar en iyi hastahaneler bizde ne yapacağımızı şaşırdık.6 tane iğne vuruldu boşuna mı vuruldu. o iğneler yüzünden çocuğumun yüzünde sırtında ve kasıklarında alerji oldu(sizin dediğiniz gibi lekelerin üzerine elimi koyduğum zaman sıcaklık var) alerjileri için bu gün AERIUS şurup ve STİLEX jel verdiler ve bizi nöroloji uzmanına yönlendirdiler. Ben size hastalığın başından beri herşeyi yazdım şimdi ne yapmalıyım? cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2010 Saat 10:37
Ağızdan ilaç alabilen bir çocuğa iğne yaptırmanız lüzumsuz bir şey. Ancak "Menenjit" filan olursa, oda çok zor zira buna karşı aşılılar, menenjit olmazlar. (virütik olanlar hariç, zaten onlarında bir tedavisi yok) ...Çocuğunuzun genel durumuna bakmak lazım, genel durumu iyi ise, eskisi gibi yemek yiyor ve hareket ediyorsa, hiçbir şey yapmayın.  
Yukarı Dön
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 13:26
Kadir bey merhaba;
daha önce size rahatsızlığımızı yazmıştım. Ateşinin neden çıktığını anlatamamıştı doktorlar. CRP si yüksek dediler fakat 2 gün önce yeniden kuru öksuruk ve burun akıntısı başladı hala devam ediyor, bu sabah ateşi 38.5 e çıktı ve çok halsiz iğneden sonra antibiyotik vermişlerdi siz gerek yok diyince kullanmadım. Bir hafta icinde 2 kere hastalandı fakat ilk hastalandığında burun akıntısı ve öksürük yoktu acaba iğneler ise yaramadimi şimdi ne yapmam gerekiyor? Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2010 Saat 18:42
İğneler, eğer hastalık bakteriel olsa idi işe yarardı. Virüslere etkili değillerdir. Takip edin,iyiyemi yoksa kötüyemi gidiyor bir değerlendirin.
Yukarı Dön
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 10:48
Merhaba Kadir bey;
ateşi 2 gündür yok, ballı limon verdim bütün balgami kustu. Ser. Fiz. Verdim. Ateşini fitil ve calpol le düşürdüm. Bu günkü durumu iyi ama hala kuru öksürük var ve burun akıntısı yok şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2010 Saat 13:34
İyiye gidiyor, bizim gripteki tavsiyelerimizi uygulayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.