Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 9 aylık bebek gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum9 aylık bebek gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asiş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: 9 aylık bebek gelişimi
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2010 Saat 15:22
Merhaba Kadir Bey,

Kızım 3.350 gr doğdu ve 49 cm idi.
9. ayı bugün bitiyor 10. ayından gün alıyor . Boğazındaki iltihap nedeniyle doktora götürdük. Doktor 7700 gr- 67 cm ve baş çevresi 45 cm olarak ölçmüş ve hem kilosu az hemde kafası büyük demiş. Bize yeni bir beslenme programı verecekmiş. 
Bebeğim doğduğundan beri emmiyor ben makinayla sütümü sağıp veriyorum.5 ay hiç ek gıda olmadan emmiş oldu.  Artık sütüm azaldığı için günde 2 kere sağıp hala vermekteyim.  Dişleride hala çıkmadı. Ama hertürlü gıdadan veriyorum, mama veriyorum birde günde 2 kere süt almış oluyor.  Sizce ek olarak ne yapmalıyım?

kuzum asya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118346
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2010 Saat 15:48
700 gram bir eksiği var... Anne sütünü son damlasına kadar verin, üstüne süt teklif edin, aldığı kadar alsın. KAİDE: 1- Aynı gün iki yeni gıda başlamayın. Dokunursa, hangisi dokundu bilemezsiniz. 2- Ek gıdaları daima azdan başlayın, giderek arttırın.
Yukarı Dön
asiş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2010 Saat 09:44
Doktor Bey teşekkür ederim cevabınız için . Peki kafası büyük demiş sizce bu orana göre büyük mü? Kızım hasta olmadan önce 8 kg idi ama hastalanınca ağırlık kaybetti.

Ben size bişey daha sormak istiyorum. Kızım boğaz iltihabı ve diş çıkarma teşhisi koydu doktoru. Klamoks, peditus,paranox,ve dişleri için jel verdi. Ama bebeğim zor nefes alıyodu dün tekrar gittik buhar tuttular ve okyanus suyu ile burun aspiratörü alın dedi. Bende sizin yazılarınızı daha önce okuduğumdan serum fizyolojik ve cold mix damla ile yumuşatmaya çalışıyordum. Bebeğimin burnunda sümük yok genzi dolu sanki, ses geliyo. Ne yapmalıyım. Cold mix ve serum fizyolojik e mi devam edeyim yoksa doktorun dediği sterimar sprey ile aspiratörü mü alayım ?
İlaçlarını da yazmıştım size. Bu ilaçlar bebeğime zarar verir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

kuzum asya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2010 Saat 12:32
1- Kafası büyük değil...Normal sınırlar içinde.
2- Peditus ve Para-nox beraber verilmez, ikiside 120mg. Parasetamol ihtiva eder. 2-3 gün sonra çocuğunuzda "Parasetamol" zehirlenmesi başlar.
3- O yaştakilere sprey vermiyorum. Aspiratör de gereksiz.
Yukarı Dön
asiş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2010 Saat 11:21
teşekkürler doktor bey.
kuzum asya
Yukarı Dön
asiş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2010 Saat 11:35

doktor bey bizim kızın salı günü buhar verilmişti ondan mı oldu anlayamadım sağ gözünde kızarıklık oluştu ve hala geçmedi. Kanlanma gibi değil ama kızarık ve çapaklanma var. Çay pansumanı yapsam iyi olur mu?

kuzum asya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2010 Saat 11:42
Buhardan değil, gripten dolayı oldu.. Aynı kulak iltihabında Öztaki borusunun tıkanması gibi, göz-yaşı kanalının tıkanması ile bu kızarılar olabiliyor.. Burnuna İliadin ped. damla günde 2x2 şer damla 3 gün damlatın... Burun köküne masaj yapın. Eğer beraberinde  çapaklanma varsa,ilaveten  Tobrased göz damlası 4x1 damla 5 gün kullanın...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2010 Saat 11:43
Yukarı Dön
asiş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2010 Saat 13:05

sağolun doktor bey teşekkür ederiz.

kuzum asya
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.