İyi günler Kadir Bey,
Yine rahatlamak için size yazıyorum, sanırım kış boyu aynı sorular ve cevaplar dönüp duracak.
Kızım 33 aylık son 1,5 aydır aralıksız hasta, sürekli keh keh öksürük ve burun akıntısı var. Akıntı kıvamı her hafta başa dönüyor neredeyse. Sabırla düzelsin diye yöntemlerimizi uyguluyorum ama artık anne-baba olarak sinirlerimiz de çok bozuldu. Çocuğun haline üzülüyoruz bir yandan bir yadandan da toplum baskısı var deli olmamak elde değil. "yine mi hasta ettiniz çocuğu" "bakamıyosunuz çocuğa" "yemiyo tabi zayıf bünyeli" “allerjik olmasın” Bu kış nasıl geçecek böyle bilmiyorum. Geçen yılda durum aynıydı. Benim pilim bitti galiba.
Aslında yemek konusunda zaman zaman sorun yaşasakda her gün yumurta-peynir-et-sebze mutlaka tüketiyor eğer çok hasta ise zorlamıyorum ve makarna sevdiği için bir günü öyle geçebiliyor. Her gün 500 ml sütünü içiyor. hala vitagil veriyorum. Zaten boyunu kilosunu en son siz ölçmüş ve fazlası var demiştiniz yani genel muayenesi iyiydi.
Sadece uyku düşmanı, sabah 6 kalkıp akşamın 10 una kadar hiç durmadan konuşup hareket edebiliyor, inanın bazen kalbim sıkışıyor.
Gündüz Babaannesi bakıyor, öğlen uykusunu kesinlikle redediyor zaten artık onu uyutabilecek bir babayiğit yok ailede, biz de gece belki uyur diye öğlen hiç konu açmıyoruz ama akşam 22:00-23:00 arası yine zorla uyutabiliyorum ve gece bir iki defa kalkıp sanki uykusunu almış gibi bana laf yetiştiriyor. Yazarken bile ağlayasım geliyor J
Daha önce sipraktin denedim aslında pek etkisini görmemiştim, arkadaşım zirtec (damla) kullanmış, bunu kullanabilir miyim, hani bir umut J ölçü içinde yazıyo ama size danışmadan vermek istedim.
Sürekli geniz akıntısı devam ettiği için hastalığının iyileşmesini mi beklemeliyim ama pek umudum yok sanırım burnu 6 ay akacak J şimdi başlasam olur mu? Ben uyumadığı için çok hastalanıyor diye beynimi bu konuya kilitledim de J hoş bu çocuk doğdu doğalı böyle itiraf edeyim bende aynıymışım J
Birde uygun görürseniz, saman nezlesi-allerjik öksürük gibi konuları makalelerinize ekleyebilir misiniz; viral enfeksiyon ile farklarını merak ediyorum, bizimhastalık halimiz sürdükçe bu konular aklımı bulandırıyor.
Sabrınız ve emekleriniz için teşekkür ederim.