Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BETAMI GERÇEKTEN?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBETAMI GERÇEKTEN?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: BETAMI GERÇEKTEN?
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2010 Saat 07:36

Kadir bey iyi günler.

Oğlum 25 aylık.3 hafta önce 2-3 gün süren  38-39 derece arasında ateşimiz oldu.bir gece sabaha doğru öter şekilde öksürük başladı  ve sesi kısıldı. Dr a götürdüm boğazında enfeksiyon var dedi 2-3 bekleyelim ateş düşmezse ve genel durumu düzelmezse klamaks400mg başlıcaz dedi.aferin ,sudafed ve levatron şurup verdi..o gün akşam hastalık hali daha da arttı bende antibiyotiğe başladım.ateş hemen düştü ancak sesi 5 . günde açıldı.öksürük ara ara 10 gün daha devam etti.acaba antibiyotiği gereksiz yeremi kullandım ben dr bey?

Şimdi ise Perşembe akşamdan beri 39.3 lere çıkan ateşi var oğlumun.yine gribal bişeyse diye 3 gün bekleyip düşmezse dr a götürecektim. Dün sabah boğazına bakayım dedim kabarmış,kızarık ve üzeri bembeyaz bir tabaka ile kaplıydı. Ateş hep devam etti ibufen ve calpol dönüşümlü düşürmeye çalıştm.ateş çıkınca baygın düşüyor dr bey. Dün akşam üzeri acile gittik. Dr boğazına baktı betaya benziyor dedi penisilin tedavisine aldı.kültür yapılması lazım dedi burada ki şartlardan yapamıyoruz dedi.ben dışarıda yaptırırım dedim 2-3 daha tedavi ertelenir kalbini etkilemesin dedi ve ilk doz iecellin 800 mg penislini yaptırdık.5 doz böyle 6.gün ise penadur1.2  yapılacak

Çok uzattım kusura bakmayın.Şimdi ben kan tahlili yaptırayım mı?boşuna antibiyotik kullanmak istemiyorum.dr bey. Bana bi yol gösterin.3 hafta öncede kullandık yine.dün gece 39.1 lerde ateş devam etti yine.ateş düşürücü vermesem nasıl olur bu durumda?betaysa kaç günde iyileşir oğlum?

Teşekkür ederim bilgilerinizi bekliyorum

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2010 Saat 10:10
Yapılanların hepsi yanlış.. Böyle bir mantık ile nasıl doktorluk yapıyorlar hayret... Bakteriel yani antibiyotik gereken durumlar tedavi edilmediğinde zaten 2-3 gün içinde  kendiliğinden geçiyorlar... Geçmeyenler, viral olanlar.. Onada beyefendiler "antibiyotik" veriyorlar.. Beta işine gelince, kültürü beklemeye gerek yoktur, "Strep-A" testi diye bir test vardır, boğaz kültürü gibi alınır ve 15 dakikada netice verir.. Ayrıca o yaşlarda "Beta" olması son derecede nadirdir. Ayrıca Beta durumunda, tek doz 800 000 ünite ( mg. değil) Penisilin ile çocuk ertesi gün düzelmiş olarak kalkar.. Bunların hiçbir şeyden haberleri yok... Benim "Beta diye bir virüs" makalemi okuyun..Antibiyotik kullanılmasına rağmen ertesi gün düzelmeyen, ateşin devam ettiği durumlar, kesinlikle viraldir. Boşuna ilaç yüklemeyin.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2010 Saat 10:12
Yukarı Dön
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2010 Saat 14:56
dr bey ilk iğne dozundan 24 saat geçmek üzere ve ateş düşmeye başladı ama boğazında ki tabaka sabah baktım duruyordu.genel durumuda daha iyi ve bişeyler yiyebiliyor.
bu durumda iğnelere devam edeyimmi ne dersiniz?sizin söylediklerinize göre yol izleyecem.2 saat sonra iğne saati geliyor hatta.
tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2010 Saat 16:44

Eğer ateşi düştü ise ve ağızdan ilaç alabiliyor ise, iğne lere gerek yok. StrepA testi "pozitif" olanlara Deposilin 6-3-3 iğnesi gerekir. İğne hemen tesir eder ve 20-30 gün tesirlidir. Penadur1.2 ise, 2 gün sonra etki etmeye başlayacağı için iyi bir tercih değildir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.