Merhaba Doktor Bey,
Uzun zamandır kabızlık sıkıntımız var.Kızım 11 aylık,8700 gram,72 cm boyunda.Kakasını oldukça zorlanarak ve katı yapıyor.Beslenmesinde pirinç,patates,muz ve elma yok.Çorba ve bizim yemeklerimizden yiyor.Mama yemiyor.Kutu süt veriyordum.Doktor sütün kabızlık yapabileceğini söyledi ve süt diyeti verdi.Devam sütlerini önerdi.Tabii sütü kesince Defne pek bir şey yemez oldu.Bir de lavman yaptırdı.Barsakları iyice boşalsın bir çay kaşığı da magnez....denen müsilden verin dedi.Uygulama sonrası 24 saat boyunca çocuğum ne var ne yok boşalttı.Artık kakadan poposu kızardı.Sonuç:Yine kaka yapamıyoruz.Doktor düzelinceye kadar bu işleme devam edin dedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Çocuk alışırsa hep müdahale isterse diye korkuyorum.Bu arada duph.. şurubu da kullandık,bir işe yaramıyor.Bir de Defne kakasını sadece benimleyken ve ayakta yapıyor.Annem ben yokken zorladığını ama yapmadığını söylüyor.Doktor bebeklerde psikolojik sorun olmaz diyor ama bu da garip geldi doğrusu.Ne yapabilirim?Görüşleriniz benim için çok önemli.Bu arada demir kullanmıyorum diye doktor vimin fer diye bir vitamin önerdi.Gerekli mi sizce? Cevap için teşekkürler.