Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çocukta öğrenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇocukta öğrenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cemrecan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 131
Mesajın Direkt Linki Konu: Çocukta öğrenme
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 17:18
Merhabalar, belki önemsiz detay bir konu ama her sorumuzu sabırla cevaplamanızdan cesaret alarak soruyorum kusura bakmayın. Sorum şu çocuklara herhangi bir şeyi öğretmek için yaş olarak alt sınır var mıdır yoksa çocuk bir konuda merak edip soru soruyorsa yaşına uygun olarak o konu anlatılmalı mıdır?
Daha detaylı söylemem gerekirse ben oğlumun ilgi duyduğu herhangi bir konuda (mesela hayvanlar) imkanlarımın yettiğince oyuncaklar resimli kitaplar falan alıyordum. Bu şekilde birçok şeyi öğrendi. (Hayvanlar, renkler, şekiller vs ve henüz 28 aylık) Ama sonra 3 yaşından önce çocuğa böyle şeyler öğretmeye çalışmanın beyin gelişimini olumsuz etkilediğiyle ilgili bişeyler okudum. Gerçi asla birşey öğretmek için onu sıkıştırmadım mesela şekiller kitabı almıştım oğlum o kadar sevdi ki anlatamam. Aynı çocukların reklemlara bakarken kendinden geçmesi gibi o kitapla ilgileniyordu. 1 ay kadar o kitabı önüne koyup yemek yedirdim mesela:) Yanlış mı yaptım acaba? Sizin fikriniz nedir? Teşekkürler.

cemrecan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2010 Saat 09:55
 ""Ama sonra 3 yaşından önce çocuğa böyle şeyler öğretmeye çalışmanın beyin gelişimini olumsuz etkilediğiyle ilgili ""  ...... Böyle bir şey yok. Eğer; çocuk alıyorsa, ilgileniyorsa ve  hoşuna gidiyorsa, aynen devam.. Mühim olan, sizden duyup ( özenip) , ilgilenmeyen bir çocuğa bu işleri zorla yapmaya kalkmak... Her çocuğun kendine has bir öğrenme yaşı vardır. Bunları hele "oyun" havasında yaparsanız, hiç bir zararı yok.. Mühim olan  "- çocuğa zart-zurt-" yapılmaması...  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.