| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
incip
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
|
Konu: Yemeği Reddetme ve Kusma Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 14:49 |
|
Hocam oğlumun öksürüğü ile epey kafanızı şişirdim biliyorum ama en az onun kadar bizi üzen ve çözüm bulamadığımız beslenme ile ilgili diğer yazıları da okudum denedim ama olmuyor :(
Dün ve bugün işe gitmedim ve oğlumun biraz dinlenmesi ve beslenmesi için bakıma almak babında ama nerdee...
O iyileşecek diye ben hasta oldum. Sinir hastası:(
Hasta diye mi diyebilir okuyanlar biz normalde de böyleyiz.2 ay önce kreşe başladı. Bir kaç akşam eve gelip açım ne yemek yiyccez dedi. Epey de şey yedi. Ama bunu toplasak 10 gün yaşamaışızdır 1013 günlük ömründe...
Bugün kahvaltıda krem peynirli bir dilim ekmek içi 2 tane pişmiş bıldırcın yumurtası ve 1 çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu (1 saat sürdü bunları bitirmesi) 3 kez de öğürdü ama şükür kusmadı. (Saat 8.30-9.30 arası)
öğlen 1'de 1 kepçe çorba ile 100 gram kuzu eti yedirmeye çalıştım. Bu olay da en az yarım saat sürdü ve 3 çorba kaşığı yedikten sonra karnım ağrıyor dedi. Kaldırdım yemeği. Sonra tekrar acıktım dedi. 6 kaşık yedi ve tüm yediklerini kustu..
Oğlum 33 aylık, 13 kg 92 cm
sütü çok sever en az 600 ml içer günde sabah, öğlen yemekten sonra ve gece uyusundan önce...
Ne dersiniz? Çok mu abartıyorumm:(
Bu arada biz aç bırakma, sipraktin gibi uyggulamaları da denedik.
Aç bırakınca sinirden mahvolup asla yemiyor. Ağlam krizleri oluyor. kısır döngü ile elimize bişey geçmiyor.
Sipraktin içince de sinir hastasına dönüyor asla yemek yemiyor. Uyku da uyumuyor
Düzenleyen incip - 19 Eki 2010 Saat 14:51
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119713
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 10:40 |
|
Sipraktin, sizde ters etki yapmış, kullanmayın. Zaten gereği de yok.. Yedikleri makul. Tabağına gıdaları az az, o yedikçe koyun, tabağa yığmayın. Ve asla siz yedirmeyin, o tabaktan alıp yesin.
|
 |
incip
Üye
Puanlar: 42
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 11:19 |
Şu sıra yapamadığım şeyi yapıp biraz RELAX olucam ve dediğiniz gibi kendimi kasmadan bırakıcam o yesin  Hadi bakalım ne kadar başarıcam
|
|
|
 |
selmaseker
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 11:50 |
|
hocam merhaba benim kızımda 23 aylık ama asla kendisi yemiyor.2 haftaya kadar gayet iyi yiyordu ama tam 2 hafta önce ne olduysa artık ağzına kaşık sokmuyor sadece pilavve makarna yiyor sabha bir bardak süt yumurtanın beyazını bir de akşam bir bardak süt içiyor inanın kafayı yemek üzereyim aç bıraktım olmadı bağırıdm olamdı ödül verdim olamdı resmen açlıktan ağzı kokuoyr nasıl ne yapcağım bilmiyorum hergün ağlamakla geçiyor sonunda psikoloğa gideceği.dün vitagil aldım tavsiyeler üzerine acaba bir faydası olurmu yada ne yapmalıyım ne olur yardım edin....(kızım 13 kilo 87 cm)birde vitagili aç karnınamı tok karnınamı vermem gerekiyor
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 13:28 |
|
1.3kg. fazlası var neyi dert ediyorsun? Bırak kendi haline, seni kullanmasına müsade etme..
|
 |
selmaseker
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 19:09 |
|
doktor bey lütfen ayrdım edin kızım 1 aydır çok pişik oluyor.doktora götürdüm fakat 2 tane krem"tosyd ve eumotave"verdi ama hiç geçmiyor.altını bile değiştiremiyorum ağlıyor devamlı.eskiden annelerin kullandığı gibi bezde kullandım ama geçmioyr acaba ne yapablirim .idrar tahlili bile yaptırdım bir şey çıkmadı.son bir aydır asla yemek bile yemiyor sadece meyve yiyor acaba pişikden dolayı olabilirmi yememesi.lütfen yardım edin.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2010 Saat 15:14 |
Pişikleri için; eczanede "Eau borique %3 solusyon " 300ml. hazırlatın. Birde "Ultralan pomat" ve Popolin alın. Altını her temizledikten sonra, Eau borique ile nemlendirin, 8-10 dak. altı açık kalsın, arkasından Popolin pomadı sürün. Ultarlan pomadı da günde sadece 2 defa Popolin yerine kullanın.. Eğer 3-4 günde düzelme görmezseniz, mantar başlamış demektir, Nibulen krem, altını her açtığınızda kullanın..
|
 |
selmaseker
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2010 Saat 17:12 |
|
doktor bey teşekkür ederim yardımınız için pişik konusunda yarın alıp hemen başlayacağım tedaviye. bir sorunumuzda her zamanki gibi yemek sorunu.son bir aydır hiç yemek yemiyor hiç diyorum inanın abartmıyorum sabah bir bardak süt akşam 1 bardak süt.aralarda sadece mandalin yemeğin "y" sini bile almıoyr.ne yapacağımı şaşırdım kızıyorum olmuyor güzellikle veriyorum yemiyor tv izletiyorum yemiyor.çaresiz bir şekilde kaldım.vitagil aldım kullanıoyrum ama bir fayda yok.ne olur yardım edin.gerçi iki tane dişi çıkıyor ama bu kadar da iştahsızlık yapmaz demi? birde bir şeyy söylüyoruz kızıma şunu yap bunu al diye hemen diyorki hayır yemiycem yani yemek lafı olmadan alakasız bir şeyde hemen yemiycem diyor.sizcee psikoljik sorun mu var.
|
 |