Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gripken grip aşısı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgripken grip aşısı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: gripken grip aşısı...
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2010 Saat 15:37
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız yakında 33 aylık olacak.Cumartesi günü hepatit a aşısının ilk dozu ve grip aşısı yapıldı.Cumartesi günü eşim sürekli hapşırıyordu ve burnu kaşınıyordu akşam üzerine doğru akmaya başladı zaten.Kızımıza bulaşmış olabileceğini düşündüğüm için doktorunada söyedim.Şuan için bir belirti yok.Aşı yapılamayacağı hastalıktan kastımız.Yüksek ateşli ve ağır durumlar yoksa hafif nezle grip halleri aşıya engel değil dedi ve aşısını yaptı.Bugün aşıdan sonraki 3.günü ve kızımda da ara ara hapşırık ve hapşırdıkça burun akıntısı başladı.Aşının vurulduğu cumartesi günü gripi kapmış halde aşı vurulduysa koruyuculuğu ne kadar dır? Hastayken aşının vurulabileceği konusunda ikna oldum doktorumuza güveniyorum fakat koruyuculuğunu merak ettim. teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2010 Saat 18:27
Grip arazları, virüs alındıktan ortalama 1 hafta sonra ortaya çıkar. Aşı olmanızda bir zarar yok. Aşı sadece ağır , ateşli gip yapan; "İnfluenzae" virüslerini önler. Diğer griplerin zaten bir aşısı yok.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2010 Saat 20:06
Kızım şuan sık sık hapşırıyor ve su gibi burnu akıyor.Yine cold-mix ve ballı limon u mu uygulamalıyım? Ara ara hafif öksürdü birkaç kere acaba genizemi akıyor? normal bir seyirmi öksürük?
Son olarakta Kadir Bey, Daha önce ne zaman grip yada soğukalgınlığı olsa arkadan kulakları kızarmış diye Ab  veriyorlar.Kulağının etkilenmemesi için ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim.Saygılarıma.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2010 Saat 19:34
Coldmix, limonlu bal'a devam, ayrıca kulağına vurmaması için, 4 saat aralar ile serum fiz damlatın, eski maillere bakın.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 01:03
Merhaba Kadir Bey,
Bugün soğukalgınlığı başlayalı 1 hafta dediklerini uyguluyorum.sıkı bir takipçinizim.sesi halen tok şekilde çıkıyor.Burnu açıktı,akmıyorda,Dün 2 defa bugünde sabah sadece 1 er defa hypomer sprey sıktım burun deliklerine.Ama gece ara ara horladı sanırım halen tıkalı.Hypomere devammı edeyim? Eskiden doktorumuz istediğin kadar sıkabilirsin yalnız enaz 30 dk olsun aralıkları hypomerin demişti? Sık sık sıksam iyice koyulaşan akıntı yumuşar mı? yoksa evde 2 ay evvel açtığım otrivine ped. sprey var kullanmamda sakınca varmı? yada yenisinimi almalıyım yoksa kulakta sorun olmasada iliadin kullanmak doğru olurmu tedbir için? (İliadin 2*2 mi olmalı 33 aylıkta.eğer önerirseniz)Teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 12:51
Serum fiz. lerin bir sınırlanması yok, istediğiniz gibi kullanın... İliadin, Pediatrik olanını kullanabilirsiniz. Günde 2x2 şer damla. En fazla 3 gün.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 14:03
Kadir Bey,
Eşim eczaneden iliadin pediatrik damla istemiş.Damla yerine sprey vermişler pediatrik ,farklı mıdır? Bunu kullanabilir miyiz? Bu spreyide her burun deliğine 2 defa olmak üzere günde  2 kere mi kullanmalıyız? Kutunun üzerinde İliadin %0.025 pediatrik sprey yazıyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:17
Spreyini de kullanabilirsiniz. Günde 2 defa, 3 gün...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.