Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaç hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaç hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4001
Mesajın Direkt Linki Konu: ilaç hk.
    Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 12:33
hocam merhaba,
 oğlum, 1 hafta önce akşam serinliğinde denize götürdük ve ertesi 2 gün hafif ateşlenme oldu 37-38 civarında, ve geceleri uykusunda hırlamalar başlayınca, ardından da hafif bi öksürük başladı  eczaneden ilaç aldım.
durumu aynen eczacımıza anlattım,
 "balgam var, göğüse inmemesi gerek,eğer inerse bronşa çevirebilir " dedi
enfeksiyon bi durum olmadığı için, balgam söktürücü "MUCOLATOR PEDİARTİK" verdi.
ilk günler öksürük olur diye uyardı. birde bu şurup ciğerdeki hücreleri yeniliyormuş

aynı zamanda şurup verdikten sonra bi süre sonra bal-limon karışımını veriyorum, eski maillerinizi okudum, peditus'un balgam yaptığını okudum, ve ben  2 yıldır her grip olduğunda peditus kullamıştım, Confused hocam çok endişeliyim ben gerçekten büyük bi hata yapmıştım bu ilacı kullanarakConfused 

1- şurup vermeye devam edeyim mi, gerçekten bi faydası varmıdır
2- bal-limon tedavisinde balgam sökülünce nasıl çıkıyor, burasını anlayamadım hocam, yani oral yolla mı çıkacak yoksa anal yollamı? 

teşekkür ederim hocam Embarrassed
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 18:33
Balgam sökücü diye bile satılsa, hiçbir öksürük şurubunu kullanmayın.Çocuklar balgamı ağız yolu ile çıkaramaz yutarlar.Balgamın sıvı kısmı idrarla, katı kısmı kaka ile atılır, balgam hiçbir zaman popodan balgam olarak çıkmaz, balgam gibi gördükleriniz, kalın barsak ifrazatıdır..
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 18:58
teşekkür ederim hocam anladım,
limon-bal vermeye devam edicem
peki hocam bunun dışında balgamı sökmek için farklı bi metod önerebilir misiniz acaba.
balgamın bronşa çevirmesini istemiyorumConfused, bana bu konuda nelere dikkat etmeliyim yadımcı olur musunuzEmbarrassed

Düzenleyen emre - 08 Eki 2010 Saat 15:03
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2010 Saat 10:30
Balgam, "bronşa" çevirmez. Balgam "-göğüse-" inebilir. Buda ancak siz öksürük kesici  veya nezle ilacı gibi ilaçları vermeniz ile olur.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 10:33
hocam 10 gün oldu.... gece/gündüz hiç durmak bilmiyor öksürük ve ateş.. boğazı iyi tariş oldu sanırım çünkü acıyor diyor... ağlıyor... süt/su  içmek istiyor... iştahıda kesildi artık yemek yemek istemiyor
eşim doktora götürücem diyor(akdeniz üniversitesi hast.) doktora götürmeye korkuyorum Unhappy  sizin dediğiniz gib bi öksürük ilacı verecekler belkide ne yapacağımı şaşırdım.
limon-bal karışımını veremiyorum miğdesi bulanıyor.... Confused

Düzenleyen emre - 06 Eki 2010 Saat 10:34
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 13:59
Sonbaharda, Grip 15 gün kadar sürüyor. Sonuna geldiğiniz için, akıntı koyulaştı, gürültü-patırtı o yüzden biraz daha arttı. Merak etmeyin, kötü bir şey olsa, ateşi çıkardı.. Bol serum fiz. damlatın.Gerekirse, Vicks buharı yapın, iyi gelir.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2010 Saat 10:57
Hocam, sağlık ocağına gittik, muayenemiz çok kötü geç ama. dr. farenjit olduğunu söyledi...
öksürük halan devam ediyor, canı çok acıyor....
ateş yok, burun tıkanması, burun akıntısı yok

ne önerirsiniz...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2010 Saat 14:16
Hastalığın uzun sürmesi, ateşinin olmaması biraz "virütik" enfeksiyon lehine.. Antibiyotik alsa bile seyri, değişmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.